1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

StartBias issue

Discussion in 'Bug reports' started by Noxempire, Jun 17, 2020.

  1. Noxempire

    Noxempire Chieftain

    Joined:
    May 18, 2020
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Seems like YNAMP broke the StartBias. I replaced it with Bigger Maps, now it's working.
     
  2. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,271
    Location:
    France
    YnAMP should work fine with bias, you just need to set the start position to "map generator" in the advanced setup.

    The default is "culturally linked" which place Civilization together by ethnicity (Asian, African, European, ...), but not by terrain.
     
  3. Noxempire

    Noxempire Chieftain

    Joined:
    May 18, 2020
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    Yes in the Advanced setup there is the option "Start position link", which (Like I said in the original post) can only be changed to "cultural" or "random", both of them did not work at all. The only thing that can be switched to "Map generator" is the coastal lowland. Maybe I am missing something here. But only turning off the mod helped fixing the start bias no matter how I changed the settings in the Advanced setup.
     
  4. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,271
    Location:
    France
    random leave the original game map generator do the positioning, it's very strange that it doesn't work then.

    edit: and no one ever reported that in the mod forum...

    well as long as it works for you know its fine.
     
  5. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    9,271
    Location:
    France
    Moderator Action: posts copied from the C&C help section
     

Share This Page