1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Stealth Bomber?

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by Alex_K, Jun 6, 2011.

  1. Alex_K

    Alex_K Chieftain

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    57
    Playing China, despite being all but thru with the tech chart and having every type of resource I am still not able to build Stealth Bombers. Is it a Unique Unit that only the Americans get or something? If so it would be nice if that was mentioned more obviously. I didn't build some regular Bombers because it was only going to be a short wait to get Stealth Bombers...well they are grayed out and can't be built. Mildly annoying.
     
  2. ratatosk

    ratatosk Chieftain

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    24
    You're out of aluminum most likely.
     
  3. The_Quasar

    The_Quasar King

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    862
    or possibly don't have any aluminum... suggest you trade for some with another AI civ, or bribe a CS for some.
     
  4. Alex_K

    Alex_K Chieftain

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    57
    I got lots of aluminum. That is NOT the problem.
     
  5. Karl_Rove

    Karl_Rove Pleb

    Joined:
    May 17, 2011
    Messages:
    89
    Well it's definitely NOT restricted to the americans. I've never once played as them but have used SBs.

    Do you have your cities stuffed with fighters? IDK for sure, but I imagine that there is some sort of cap on allowed air force per city.

    Forgive me for asking this dumb question, but in this sort of situation one has to, but are you sure that you are in the production menu of the city, and not the purchasing menu?

    Failing that, can you describe your situation a little more clearly?
     
  6. Liborio

    Liborio Chieftain

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    38
    Location:
    Portugal
    When you hover your mouse over the greyed out Stealth Bombers, what does it say? I remember there was a bug that prevented you from building them (it said "Special type unit cannot be built" or something like that when you hovered your mouse over it), but i recall it being fixed in one of the patches.
     
  7. spfun

    spfun King

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    655
    i have never encountered this before. I can build them just fine, and they make endgame wars so easy. :D
     
  8. JWAT44

    JWAT44 Prince

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    356
    Location:
    Michigan
    yeah all you need is one infantry (reg or mech) and like 5 stealth bombers and you can easily conquer any civ without a lot of anti-aircraft
     
  9. Alex_K

    Alex_K Chieftain

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    57
    Yep, in the production menu it says "Special unit type may not be built"

    I thought that with Steam we got the patches automatically?

    The one strategic resource I have no extra of is coal.

    More info: Game started many months ago with maxed size of map and length of game.
     
  10. Randall Turner

    Randall Turner King

    Joined:
    Feb 8, 2011
    Messages:
    679
    This just sounds buggy, Alex. A stealth bomber isn't a "special unit".

    Have you been editing the XML files? Might have a typo or some such.
     
  11. Brichals

    Brichals King

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    775
    Location:
    Berlin, D
    I've heard of this before as the last patch changed how SBs got promotions, it messed up cross-patch games. In this case they could upgrade bombers to SBs but not build new ones. Maybe this is the same in your case.
     
  12. Alex_K

    Alex_K Chieftain

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    57
    Thanks. I will try to upgrade one of the bombers I built.
     
  13. Alex_K

    Alex_K Chieftain

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    57
    Upgraded just fine...maybe too fine. I think it may have upgraded ALL (not just one) the bombers and put a serious crimp in my aluminum supply.

    Didn't matter, won a science victory shortly afterwards...none of the other civilizations attacked despite my being close to both a cultural and science victory as I had a powerful navy and invasion force hanging off their coasts. After upgrades my military was 4 x as powerful as the next most powerful.
     

Share This Page