1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Thanks a lot, Microsoft update

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by FenrysWulf, Oct 13, 2010.

  1. FenrysWulf

    FenrysWulf Evil Norse Wolf

    Joined:
    Nov 17, 2001
    Messages:
    373
    Location:
    Naperville, IL
    I just had to come on here and vent. I had been playing Civ 5 for a few hours and was just about to save the game and shut down for the night when all of a sudden the game shuts down and I get a weird error message. It turns out Microsoft update had downloaded updates in the background and begun restarting the computer! I don't really save often in Civ V because it has always been stable, so my only hope is that there was a recent autosave. But come on, why would you have a computer restart when the user was running other programs at the time?
     
  2. Maniacal

    Maniacal the green Napoleon

    Joined:
    Mar 13, 2005
    Messages:
    18,778
    Location:
    British Columbia, Canada
    Yeah Microsoft updates will do that once in a long while, though they have, for as long as I can remember, minimized my game first so I could delay them and save.
     
  3. rav009

    rav009 Chieftain

    Joined:
    Oct 6, 2010
    Messages:
    15
    Maybe some AI signed a secret agreement with the empire of Mircosoft against you;)
     
  4. krasny

    krasny Prince

    Joined:
    Jul 19, 2002
    Messages:
    576
    The same thing happened to me.

    Always select the manual install option in Windows update.
     
  5. Sadan01

    Sadan01 Conical Flask

    Joined:
    Feb 15, 2005
    Messages:
    640
    Location:
    Brisbane, Australia
  6. cr0ws

    cr0ws Prince

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    571
    True dat, The MS intelligence agency has infiltrated your game and sabotaged it. Can't trust ANYONE these days!
     
  7. Tylerryan79

    Tylerryan79 Emperor

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    1,091
    Location:
    Boston, MA
    Ya I have mine to ask me before downloading anything/installing anything. I guess you only have yourself to blame for allowing microsoft complete control of your pc :).
     
  8. shinkicker

    shinkicker Warlord

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    130
    I never ever NEVER let Windows auto-update. And this is exactly why.
     
  9. Willowmound

    Willowmound Wordbug

    Joined:
    Sep 10, 2005
    Messages:
    2,228
    Location:
    Afloat
    It's also a good idea to set Civ to autosave every other turn. You can do this in the settings.
     
  10. CyberTyrant

    CyberTyrant Emperor

    Joined:
    Jun 19, 2002
    Messages:
    1,261
    Gender:
    Male
    Location:
    Wisconsin, USA
    Same here.
     
  11. cthom

    cthom 3,011,451,295

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Messages:
    1,309
    Location:
    was clackmannan, now sauchie
    is this the microsloth forum? :nuke:
     
  12. EmpireOfCats

    EmpireOfCats Death to Giant Robots

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    522
    Location:
    Europe
    Another reason why they should have brought out the Mac version right away :).
     
  13. Tylerryan79

    Tylerryan79 Emperor

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    1,091
    Location:
    Boston, MA
    Well its obvious they didnt have the resources to do it right on pc, let alone make a mac version for day one.
     
  14. FenrysWulf

    FenrysWulf Evil Norse Wolf

    Joined:
    Nov 17, 2001
    Messages:
    373
    Location:
    Naperville, IL
    Yeah, I guess I need to change my update preferences. I'm not usually using programs that take up the entire screen so I see the messages and can stop it. Now I'm off to see how much of my game I lost.
     
  15. skallben

    skallben Diplomat

    Joined:
    Dec 5, 2005
    Messages:
    1,004
    Location:
    Cold Country in Europe
    Yup...
     
  16. timtofly

    timtofly One Day

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    9,445
    I think that should be take OVER. You cannot even ALT TAB properly. It is a guessing game. It probably did try to pop up a message, but that message was blocked instead of giving you a chance to respond to it.
     

Share This Page