1. Firaxis celebrates the "Asian American and Pacific Islander Heritage Month", and offers a give-away of a Civ6 anthology copy (5 in total)! For all the details, please check the thread here. .
    Dismiss Notice
  2. Old World has finally been released on GOG and Steam, besides also being available in the Epic store . Come to our Old World forum and discuss with us!
    Dismiss Notice

The Cold War Deluxe; 1950-1991

Discussion in 'Civ3 - Completed Scenarios' started by El Justo, Dec 25, 2004.

  1. sacrilege87

    sacrilege87 Chieftain

    Joined:
    Jul 10, 2021
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    Alright ok, so my problem is that when i end my turn it just hangs until windows 10 tells me the program crashed and isnt responding but im not getting an ingame error message or a crash message. what happens is that i see the ai moves and then a notification sound looping forever. I thought something like debug mode could help me find what the issue is but it seems then, it's not an option unfortunaly
     
  2. tjs282

    tjs282 Stone \ Cold / Fish

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    4,201
    Gender:
    Male
    Location:
    Inside my skull
    Obviously I (still!) don't know this mod's particulars, but that kind of crash often indicates that one of the AI-Civs is trying to do something illegal, such as unloading an 'Immobile' unit from a ship onto a non-city land-tile.

    Or (if the game allows Settler-type units to be built), there may be a 'houseboat' somewhere on the map (i.e. a naval transport unit with a Settler aboard, belonging to an AI-Civ which just lost its last city): the game is trying to eliminate the AI, but failing because that AI still has a surviving pop-point.

    Or it might simply be that the mod is so huge, that the engine is taking its own sweet time making all the necessary end-of-turn calculations of trade routes, etc.* On Huge+ maps with a full 31 Civs, this can sometimes take a looong time -- so it may look like the game has crashed, but if you let it sit for a while, it will eventually finish.

    *(The Civ3 executable began development in the very late 90s, when players would mostly still be using single-core processors -- so a modern multicore machine may not significantly speed up the interturn processing).

    Like I said before, though, you'd be much better advised posting/moving this question somewhere folks familiar with the mod are more likely to see it.
     
  3. sacrilege87

    sacrilege87 Chieftain

    Joined:
    Jul 10, 2021
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    If debug mode isnt available how can i find out its either of these problems? This mod is not supposed to have settlers, so it would be weird if it was something like that, and i have let the computer run its turn for a half hour straight and it kept hanging.
     
  4. Laurana Kanan

    Laurana Kanan Don’t underestimate who I am. Moderator

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    3,623
    Gender:
    Female
    Location:
    Near the Greatest Snow on Earth
    Moderator Action: Seven posts merged into appropriate mod thread. ~ LK
     
    tjs282 likes this.
  5. B-29_Bomber

    B-29_Bomber Chieftain

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    38
    Gender:
    Male
    Does anyone still have the downloads for the main folder and .biq file?

    All the links in the last few pages are dead.
     
  6. bartdanr

    bartdanr Chieftain

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    New Mexico
    I still have the files. I'll upload the ones I can.
     

    Attached Files:

  7. bartdanr

    bartdanr Chieftain

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    New Mexico
    Hmmm....that's the .biq, the zip file I have for the other files is 175.9 Mb, limit on upload here is 29.3 MB. Any suggestions on uploading?
     
  8. bartdanr

    bartdanr Chieftain

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    New Mexico
    Ah, re-zipped it as .7z. Hopefully this will work.
     

    Attached Files:

    • TCW.7z
      File size:
      1.4 MB
      Views:
      16
  9. bartdanr

    bartdanr Chieftain

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    New Mexico
    FWIW, I've toyed with it a bit from the perspective of the UAE. Here are those files if you're interested.
     

    Attached Files:

  10. bartdanr

    bartdanr Chieftain

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    75
    Gender:
    Male
    Location:
    New Mexico
    Hmmm...that file looks incomplete. I tried zipping everything, but it's still over the 29.3 MB limit. How's the best way to upload it? Total zipped file (using .7z compression) is at 149 MB.
     
  11. B-29_Bomber

    B-29_Bomber Chieftain

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    38
    Gender:
    Male
    You'll need to upload via an external site.
     
  12. Moff Jerjerrod

    Moff Jerjerrod Deity

    Joined:
    Jan 7, 2002
    Messages:
    2,637
    Gender:
    Male
    Location:
    Aboard the Praetor's pride
    If you didn't want to upload to an external site maybe you can break up the zip into several components all smaller than 29.3 MB?
     

Share This Page