1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

The correct date

Discussion in 'Civ4 - Creation & Customization' started by pesgores, Sep 5, 2009.

  1. pesgores

    pesgores Deus Vult!

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,087
    Gender:
    Male
    Location:
    Portugal
    I am creating a scenario that is supposed to start in 1960.

    I chose starting age to be Modern. I edited the WBS to starting year to be 1950. But when I tested it, it started in 7457 AD or something.

    What number shall I put to make it start in 1960 now?
     
  2. NotSoGood

    NotSoGood Chieftain

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    1,077
    Location:
    Finland
    The starting year you changed is actually when the game starts. You can find fewlines above the line:
    GameTurn=0
    Change your starting year to 1960 and GameTurn to zero. That should help.
     
  3. pesgores

    pesgores Deus Vult!

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,087
    Gender:
    Male
    Location:
    Portugal
  4. pesgores

    pesgores Deus Vult!

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,087
    Gender:
    Male
    Location:
    Portugal
    Waaaaait, it didn't work. It started again in 7000 AD. :(
     
  5. NotSoGood

    NotSoGood Chieftain

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    1,077
    Location:
    Finland
    Hmm... :confused: That's odd. Could you post here your scenario?
     
  6. pesgores

    pesgores Deus Vult!

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,087
    Gender:
    Male
    Location:
    Portugal
  7. NotSoGood

    NotSoGood Chieftain

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    1,077
    Location:
    Finland
    I think I found two ways to get it work.

    1) Change the GameTurn to 1. And move StartYear back 25 years. For some reason the doesn't regonize the 0. Unfortunately every turn is now about 25 years. Not very realistic.

    2) Depends on how many years you want every turn to be. We could move the starting year back and add more to GameTurns so we get something good. Because the GameSpeedInfo value changes as time goes on. It needs lots of work though.
     
  8. pesgores

    pesgores Deus Vult!

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,087
    Gender:
    Male
    Location:
    Portugal
    How do I do if I want it to stay like this and go 1 year at a time?

    Maybe replace 0 with original turn number (487) and put start date back to 2000 BC.

    About to try it...
     
  9. pesgores

    pesgores Deus Vult!

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,087
    Gender:
    Male
    Location:
    Portugal
    It gave 4000 years into the past...3897 or sort of.

    But, when I tried 4000 BC, which would logically make it back to the original Modern Age number (1897), suddenly it's 5100 AD...

    What the L????????
     
  10. NotSoGood

    NotSoGood Chieftain

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    1,077
    Location:
    Finland
    Ok, I had to calculate a bit so it took some time. But try changing GameTurn to 430 and staring turn to -3880. It should work if the game turn number doesn't bother you. I can't come up with anything else without modding if your making just scenario.
     
  11. pesgores

    pesgores Deus Vult!

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,087
    Gender:
    Male
    Location:
    Portugal
  12. NotSoGood

    NotSoGood Chieftain

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    1,077
    Location:
    Finland
    ...just tested, it works. :beer:
    Scenario starts in 1960 and one turn is one year. :) Anything else?
     
  13. pesgores

    pesgores Deus Vult!

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,087
    Gender:
    Male
    Location:
    Portugal
    Tested it...it worked!!!

    Many, many, many tanks :D

    I will credit you when I finish the scenario. I'll still need some further help, lol...
     
  14. NotSoGood

    NotSoGood Chieftain

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    1,077
    Location:
    Finland
    Just let me know if you need more help. ;)
    Little bit off-topic but what did you meant with:
    Sorry my bad english that I don't understand everything.
     
  15. pesgores

    pesgores Deus Vult!

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    1,087
    Gender:
    Male
    Location:
    Portugal
    What I meant was to develop an Explorer unit, that basicly can only defend, and has 4 Strength, into a 5 St that can attack.

    Also, the next stage of development of the scenario is to distribute units, technologies and buildings in all cities in the world.

    What I'll need next, when I finish the first draft of it, is for someone with more historical knowledge than me, to check it all out, and correct everything I could have failed heavily.
     

Share This Page