The Enlightenment Era

Discussion in 'Civ5 - Modpacks' started by Pouakai, Aug 24, 2015.

  1. HorseshoeHermit

    HorseshoeHermit 20% accurate as usual, Morty

    Joined:
    Apr 5, 2013
    Messages:
    1,379
    Location:
    Canada
    A sacking doesn't involve maiming and injuring. The innocent are killed. The soldiers find people and kill them - specifically men. Others are abducted as possessions.

    As to why this happens with armies of developed nations even into the Modern Era, I can't give certainty. A terrible balance decision; add one to the pile.
     
  2. FussyBadger

    FussyBadger Chieftain

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    I was looking to add this mod but it seems to be conflicting with two other mods (Future Worlds and Longer Eras - historic speed) and crashes as soon as I start a game. I'm not sure how to find out the causes for the crashes and was hoping for some help.
     
  3. Chrisy15

    Chrisy15 Flower, Beautiful

    Joined:
    Jul 9, 2015
    Messages:
    2,085
    It shouldn't crash with Future Worlds as specific processes were created to avoid such. I don't know why a game speed mid would cause crashes but maybe it expects something from one of the two eras that they don't have, or creates numbers that are too big, or such; your database log might reveal the answers, but if not there isn't really anywhere else to look.
     
    FussyBadger likes this.
  4. FussyBadger

    FussyBadger Chieftain

    Joined:
    Dec 5, 2019
    Messages:
    6
    Gender:
    Male

    I had the three of them work before with other mods installed. Played a few games and noticed a problem that didn't come from those mods. I deleted my mod cache and reorganized my list hoping to fix the problem but that was when I found out that I couldn't play with those three mods together. I can use any combination of the two just fine but when I include the third it crashes. Is it possible there is a corrupt save or saved setting that might affect these?
     
  5. CaptainErwin

    CaptainErwin Chieftain

    Joined:
    Jan 27, 2019
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    Hey all!
    It seems like the defense bonus of the english First rate ist not working (anymore); at least it doesn´t pop up with a 20% bonus in the combat preview.
    Does anyone else have the same issue and/or a possible fix?
     
  6. atreibout

    atreibout Chieftain

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    Hie everyone :)

    I tried this mod yesterday, but i can't even Build a building or look the science tree !

    upload_2020-11-17_10-13-36.png

    is it normal i begin the game with a line infantry ?

    and i play with only this mod :

    upload_2020-11-17_10-15-52.png

    i'm stuck !

    please, help me, thx !
     
  7. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,582
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    Enable logging (see the link in my signature), check the log file for mod specific errors (possibly some in lua.log) and report back
     
  8. atreibout

    atreibout Chieftain

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    thx whoward69 :)

    well, iiiiiii'm NOT a developper game so i don't understand very well the log...

    i followed your instructions (very very clear by the way) sir and there is the results :

    could someone find what is wrong please ?

    thank you :)
     

    Attached Files:

  9. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,582
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    From Database.txt
    Code:
    table Eras has no column named WarmongerPercent
    This column was added in BNW so it looks like EE requires BNW and you don't have it
     
  10. atreibout

    atreibout Chieftain

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    damned, you are quick !

    but the loadscreen is this one :

    upload_2020-11-17_17-42-7.png

    You think it's not installed correctly ? it's curious, because without the mod, the game runs good !

    thx
     
  11. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,582
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    What version of the game? (its the numbers at the bottom of the main menu screen)
     
  12. atreibout

    atreibout Chieftain

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
  13. atreibout

    atreibout Chieftain

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    even if i reinstall the game, same issue :(

    i'm very sad.
     
  14. Jiska

    Jiska Warlord

    Joined:
    Apr 23, 2016
    Messages:
    139
    Peut-etre essaier mon version du mod a essair si il travaille? c'est inclusier de ce mod

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1742485559

    et ausi un besoin d'expansion. Si ce aussi ne travaille pas, sil-vous plait copie vos logs ici, je vais regardes

    Went to go see how rusty my French is, looks okay, but google did better ofc:

     
  15. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,582
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    Latest version is 1.0.3.279, so suggest you update via Steam, or are you trying to use a mod from a Mac? (If the latter, suggest you try the Mac sub-forums)
     
  16. atreibout

    atreibout Chieftain

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    @Jiska thx but same error, i can't pick a techno in the first turn, and i'm blocked like other mod :(
    @whoward69 ok thx, i'll try to update the version.
     
  17. atreibout

    atreibout Chieftain

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    :(

    it's strange because, now, i CAN build, ok that's good, but i CAN'T click on the research button, so i'm still stuck in the first turn
    and i still begin the game with a line infantry

    upload_2020-11-18_18-3-7.png

    no idea please ? (you're my only hope ^^)
     
  18. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,582
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    log files?
     
  19. atreibout

    atreibout Chieftain

    Joined:
    Nov 16, 2020
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    oups sorry :)

    yes, here they are :

    there is something funny : if i install the mod Prehistoric Era Reborn, it's working with the new version of the game ! but same issue with the future_worlds mod, even with this version, like the Enlightenment mod :(

    thx :)
     

    Attached Files:

  20. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,582
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    Still not using BNW

    table Eras has no column named WarmongerPercent
     

Share This Page