1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

The Great War

Discussion in 'Civ3 - Completed Scenarios' started by Sarevok, Jan 25, 2004.

?

What do you think of this scenario?

  1. Its Great! one of the best out there!

    257 vote(s)
    54.2%
  2. Its a good scenario

    119 vote(s)
    25.1%
  3. Its ok

    40 vote(s)
    8.4%
  4. I dont like it

    58 vote(s)
    12.2%
  1. Rocoteh

    Rocoteh Deity

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Messages:
    7,618
    I plan to complete a new version of TGW-DIV
    next week.

    Rocoteh
     
  2. music_theory7

    music_theory7 Warlord

    Joined:
    May 28, 2003
    Messages:
    149
    Location:
    Honolulu
    Is there a way to simulate Romania's late entry into the war? They came in, in 1916 I believe. Also the Austrian AI is super stupid cuz they never seem to be able to kill Serbia .

    By the way Rocoteh, your placement of montenegro was brilliant! the mountains force the Austrians to take on the Serbians first..truely brilliant, thus preventing the smallest allied power from being wiped out.
     
  3. Rocoteh

    Rocoteh Deity

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Messages:
    7,618
    music_theory7,

    Due to the weak Diplomatic module in C3C its
    hard to simulate Romanias late entry.
    On Austria AI:
    One can only hope for an better AI in CIV4 and
    that Firaxis listen to the hard-core people (Such as the members of CFC)
    when they make CIV4.
    Sometimes I really doubt that....

    Thank you for the comment on Montenegro.
    However that was Sarevoks idea.
    My version of the border between Austria-Hungary
    and Italy I think is very good also.

    Rocoteh
     
  4. music_theory7

    music_theory7 Warlord

    Joined:
    May 28, 2003
    Messages:
    149
    Location:
    Honolulu
    Also Civ4 must have events that can make units in certain times in places, and force countries to be at peace/ or war and tons of others. Does anyone remember the Starcraft Editor? The events were brilliant!
     
  5. Rocoteh

    Rocoteh Deity

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Messages:
    7,618
    Yes, I really agree.

    Rocoteh
     
  6. The Art of War

    The Art of War [none]

    Joined:
    Jan 8, 2002
    Messages:
    699
    well, i love the game, but i MUST say, the terrain graphics need to be changed back to the regular civ 3 graphics. other than that, i love this scenario. one of the first ones i downloaded.
     
  7. Rocoteh

    Rocoteh Deity

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Messages:
    7,618
    The Art of War,

    Should a majority share that opinion, graphics
    will be changed again.

    Rocoteh
     
  8. music_theory7

    music_theory7 Warlord

    Joined:
    May 28, 2003
    Messages:
    149
    Location:
    Honolulu
    I disagree! I like the terrain settings as it is. It gives players a different feel to the game.
     
  9. froglegs

    froglegs Chieftain

    Joined:
    Mar 13, 2003
    Messages:
    59
    Rocoteh,

    I have returned to Civ III and this scenario after several months of playing other games. The division game 1.2a is my prefered one. I played the Germans at Marshall level and conquered France in under 20 weeks along with 4 Russian cities. I took Britain at Marshall level twice and took Essen and Bremen in under 20 weeks as well as Gaza and the city south of it. Now I am trying Austria-Hungary. I set it up at Marshall level and played several turns. It seemed hard so I though I would try it again at Major General level to get the feel of the game first. At the easier level it seems harder since I cannot draft whereas at the Marshall level I could draft. Uh! Why is that? Any ideas? Basically, I would prefer to draft if I can. If not, I will keep chugging on and make the best of it.

    Also, the British A INF can entrench but the R cannot but the Austrian R can entrench (fortify) but the A cannot. Is that intended?

    Thanks in advance. The work that you guys did here is exceptional. The game engine and AI seem lacking though.
     
  10. Rocoteh

    Rocoteh Deity

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Messages:
    7,618
    froglegs,

    Thank you.
    Right now I do not have the answers to your questions,
    but I shall check in the editor and will return later.

    Rocoteh
     
  11. Rocoteh

    Rocoteh Deity

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Messages:
    7,618
    froglegs,

    There seems to be a bug concerning certan units
    ability to build forts.
    They should be able to to fortify though. If not, I can not explain why.
    I can not explain the draft-problem. It should work.

    I hope to complete a new version of TGW-DIV within a week.

    Rocoteh
     
  12. Sarevok

    Sarevok Civ3 Scenario Creator

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Messages:
    8,407
    Location:
    Vancouver, WA
  13. froglegs

    froglegs Chieftain

    Joined:
    Mar 13, 2003
    Messages:
    59
    Attached is the file, week 35 as AH, major general level.

    Never mind, the file is 580K so the government won't let me upload it.
    What is this crap!

    Anyway, I have never been able to draft as Austria as "the very model of a modern major general" whereas I could as marshall. Becuase of the government, you all will just have to take me at my word.
     
  14. froglegs

    froglegs Chieftain

    Joined:
    Mar 13, 2003
    Messages:
    59
    I discovered that the original load file is under 500k so maybe the government will allow me to attach it now -- so here goes:

    The government accepted it -- I think.

    Also, you can verify that Austrian A INF cannot fortify/intrench whereas Austiran R can and that the Austrians cannot draft.

    Also, as the Brits I discovered that I could build an airport in Kuwate City and air ship divisions from England. Come on! Ain't no way. This is 1914 for christsake!

    I still like this scenario though!!!
     
  15. Rocoteh

    Rocoteh Deity

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Messages:
    7,618
    froglegs,

    I have tested your save-file.
    The reason to that Austria can not draft from start
    is a bug. It will be corrected in the next version of TGW-DIV.

    With regard to fortify: All Austrian Infantry units can
    do that when the save-file runs on my computer.
    Maybe you have a non-english version of CIV?
    That can cause problems what I have understood.

    Rocoteh
     
  16. music_theory7

    music_theory7 Warlord

    Joined:
    May 28, 2003
    Messages:
    149
    Location:
    Honolulu
    looking forward to the release of TGW-DIV
     
  17. Rocoteh

    Rocoteh Deity

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Messages:
    7,618
    Thank you.

    I hope to complete it within one week.

    Rocoteh
     
  18. Sarevok

    Sarevok Civ3 Scenario Creator

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Messages:
    8,407
    Location:
    Vancouver, WA
  19. music_theory7

    music_theory7 Warlord

    Joined:
    May 28, 2003
    Messages:
    149
    Location:
    Honolulu
    for 2.2 or even the Div-Level wouldn't it be wise to add Malta? the city would be Valleta as a UK territory?
     
  20. Rocoteh

    Rocoteh Deity

    Joined:
    Aug 18, 2002
    Messages:
    7,618
    That is an good idea.
    I will add it as UK territory in the next version of
    TGW-DIV.

    Rocoteh
     

Share This Page