1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

The Version for DG5 is Vanilla Civ 3, patch 1.29f. What special things do we want ?

Discussion in 'Civ3 - Demo Game V: Citizens' started by Rik Meleet, Jun 8, 2004.

  1. Chieftess

    Chieftess Moderator Retired Moderator

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Messages:
    24,160
    Location:
    Baltimore
    You know, I just thought of another reason not to play C3C when Rik mentioned the SPHQ in the other thread.

    The Corruption Model changed. There's no 2 cores, so if we have many provinces, there will be a lot of corrupt provinces that serve no purpose other than to grow and have excess citizens as scientists or taxmen. Not the most fun thing for governors.

    But... we could add a C3C flavor to a modpack, like taxmen and scientists having the increased values. Armies could have some increased values, too. (They're not as useful in vanilla, since I'd rather have 4 tanks attacking seperately (8 times) than 4 tanks in an army attacking twice).
     
  2. Epimethius

    Epimethius Wish I Hadn't Been Here

    Joined:
    May 29, 2004
    Messages:
    770
    I know that this goes against all the settings we've decided, but I saw this in the User Created Maps forum and I figured playing on this would be more interesting.

    http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=91702

    Another thing we could do is have someone who doesn't want a part in the game to make a similar map, but meeting our standards. Since the map is for C3C [though I don't know how maps can only work on one version], we might need to do that anyway. But I still like the concept of having certain luxuries only in certain regions. This would be easier than getting a special mod to delay luxuries.
     
  3. Danel

    Danel Chieftain

    Joined:
    Jul 16, 2004
    Messages:
    26
    Location:
    Bucharest, Romania
    Interesting map... a trade map. Diplomacy is required to achive resource... or war ;)
    And let's move on to C3C!
     
  4. Black_Hole

    Black_Hole Deity

    Joined:
    Jan 4, 2004
    Messages:
    3,424
    its already been decided we would use vanilla and custom map lost in the poll on it
     
  5. Danel

    Danel Chieftain

    Joined:
    Jul 16, 2004
    Messages:
    26
    Location:
    Bucharest, Romania
    By the way, what "Vanilla Civ3" is? A mod for Civ3?
     
  6. Ankka

    Ankka Deity

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Messages:
    7,299
    No, basic civ 3.
     
  7. Cyc

    Cyc Looking for the door...

    Joined:
    Mar 18, 2002
    Messages:
    14,736
    Location:
    Behind you
    WE WANT DG5 FORUMS! :lol:
     
  8. msz4

    msz4 Peasant

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    74
    Location:
    Polska
    I don't have vanilla civ3, only ptw :sad:
    I guess I can't be a citizen :cry:
     
  9. Noldodan

    Noldodan 2 years of waiting...

    Joined:
    Jun 17, 2002
    Messages:
    1,747
    Location:
    Gondolin!
    msz, that only matters if you're the President. You can load vanilla Civ files from PTW. Heck, I found myself with only PTW for 3 months while I was a Governor.
     
  10. BCLG100

    BCLG100 Music Master

    Joined:
    Apr 11, 2002
    Messages:
    16,650
    Location:
    Lahndan
    and i dont even know where my civ 3 disc is so youve got better chances than some :)
     
  11. Immortal

    Immortal Deity

    Joined:
    Feb 18, 2002
    Messages:
    5,950
    Noldodan: aren't trade sucess rates slightly different in PTW compared to CivIII?
     
  12. Noldodan

    Noldodan 2 years of waiting...

    Joined:
    Jun 17, 2002
    Messages:
    1,747
    Location:
    Gondolin!
    Maybe? I dunno. But it shouldn't make very much of a difference, even if one were to be Trade minister.
     
  13. Immortal

    Immortal Deity

    Joined:
    Feb 18, 2002
    Messages:
    5,950
    During my tenures as trade minister, I do remember PTW had different possibilities for renegotiating peace as vanilla did.
     
  14. BCLG100

    BCLG100 Music Master

    Joined:
    Apr 11, 2002
    Messages:
    16,650
    Location:
    Lahndan
    would it not work just using the vanilla civ disc? therefore only playing civ3 or is that a problem?
     
  15. msz4

    msz4 Peasant

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    74
    Location:
    Polska
    Thanks. I registered as a citizen but have much to learn about demogame. I only readed constitution :crazyeye: and I heve to read two other books :sleep: bureaucracy, bureaucracy and more bureauracy groucho GREAT :clap:
     
  16. Noldodan

    Noldodan 2 years of waiting...

    Joined:
    Jun 17, 2002
    Messages:
    1,747
    Location:
    Gondolin!
    msz, we're not going to be using those books for this game. In fact, we're still discussing what the new books are going to say! So you actually don't need to read all that.
     
  17. Immortal

    Immortal Deity

    Joined:
    Feb 18, 2002
    Messages:
    5,950
    Now im intensely confused, RM said in the chat room that their are no changes to the CoL and the CoS. And they are referenced in the "what is the demogame?" thread. But through oue entire contitutional work they have never been referenced once.

    This needs a quick discussion to clarify.
     
  18. msz4

    msz4 Peasant

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    74
    Location:
    Polska
    Oh.... I did't know. I just readed that propaganda post "I'm newbie...bla bla bla" and they tell to read 3 books :nono: so i read.
     
  19. Rik Meleet

    Rik Meleet Top predator Retired Moderator

    Joined:
    Apr 11, 2003
    Messages:
    11,977
    Location:
    Nijmegen Netherlands
    I've updated the thread, sorry about the confusion.
     
  20. Vander

    Vander Privateering in Idaho

    Joined:
    Jan 13, 2003
    Messages:
    396
    Location:
    Moscow, ID
    So... Could someone direct me to a DYP download that isn't .exe and is for Vanilla? Mac's cannot extract exe's. (I don't think...)
     

Share This Page