1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Throne Room?

Discussion in 'Civ4 - General Discussions' started by Verkinix, Jun 9, 2007.

  1. Verkinix

    Verkinix Chieftain

    Joined:
    Oct 30, 2005
    Messages:
    32
    Hey all, its been a while since I've been in the forums. Been playin other games like CnC3 and GW. Anyway, I was poppin in randomly to check up on good ole Civ and was delighted to discover that a second expn is coming out for civ4. I was skimming through the new features of BtS, but didnt see any mention of the throne room that I recall them talking about before WL came out. I always liked the throne room, so I hope they are still planning on adding it to civ4.

    Anyway, that is all I have to add as its 2am and I'm pretty much out of it right now.

    Latah!
     
  2. LDeska

    LDeska LDeska

    Joined:
    Jan 22, 2003
    Messages:
    411
    Gender:
    Male
    Location:
    Poland
    I liked throne room in civ1 very much! But I was around 16 years younger then ;) Today I think that it would be nice, but it's not the most important thing which I'm waiting for...
     
  3. Bongo-Bongo

    Bongo-Bongo The Master

    Joined:
    Nov 11, 2005
    Messages:
    621
    To be honest, I don't really want to see the throne room or palace back. They were fun for a while, but after a while, I found they became a little tedious. It always seemed like a waste of time to me. I wouldn't complain if it was reintroduced, but I don't see the need for it.
     
  4. PimpyMicPimp

    PimpyMicPimp Regrets His Username.

    Joined:
    May 18, 2007
    Messages:
    1,673
    Location:
    Regina, Saskatchewan
    What is this throne room you speak of? I'm a total civ noobie :p
     
  5. Panda

    Panda Metal head

    Joined:
    Sep 24, 2001
    Messages:
    2,725
    Location:
    Turku, Finland
    IIRC, the throne room was in Civ2 only, whereas Civ1 and Civ3 had the palace.

    Every time most of your empire was celebrating 'We Love The X day', you had the opportunity to update, ie, add a piece of decoration to your throne room.

    I'm sure there's a picture in a gallery, if you're keen to see it. Not that it looks spectacular by today's standards.
     
  6. Mercade

    Mercade the Counsellor

    Joined:
    Nov 8, 2002
    Messages:
    2,636
    Location:
    The Netherlands
    See for instance this screenshot. You could select the style of your throne and all other decorations and do a mix and match.
     
  7. Gaius Octavius

    Gaius Octavius Deity

    Joined:
    Jul 28, 2006
    Messages:
    4,016
    And here's a Civ 4 Throne Room screenshot:
    Spoiler :


    Too bad they haven't implemented it yet. I hope they finally did in BtS.
     
  8. PimpyMicPimp

    PimpyMicPimp Regrets His Username.

    Joined:
    May 18, 2007
    Messages:
    1,673
    Location:
    Regina, Saskatchewan
    Ahhh. thanks guys! :D That seems kind of neat, I wouldn't mind seeing it. Being optional would probably be the best way to go, though.
     
  9. Öjevind Lång

    Öjevind Lång Deity

    Joined:
    Aug 22, 2005
    Messages:
    2,371
    I agree. It would be fun to have the throne room back. And as was the case with the palace in Civ III (IIRC), one can always turn iviewing it off if one isn't interested. Such a feature doesn't take much space either.
     
  10. Tee Kay

    Tee Kay Silly furry

    Joined:
    Aug 21, 2005
    Messages:
    21,934
    Gender:
    Male
    Location:
    Melbourne
    I'd like to have the throne room back too. Either that or the palace. I like glorifying myself :smug:
     
  11. Paideia

    Paideia Warlord

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    150
    Location:
    Copenhagen, Denmark
    Completely in favor of the throne room! It was one of my favourite parts of the original even though it didn't actually do anything game-wise. It simply adds flavour and fun.. Weeee, fun!
     
  12. Solo4114

    Solo4114 Prince

    Joined:
    Mar 16, 2002
    Messages:
    523
    I liked the palace better, myself.
     
  13. bonafide11

    bonafide11 Worker

    Joined:
    Jun 8, 2006
    Messages:
    3,177
    Location:
    STL
    I liked the old throne (I only played Civ II before Civ IV, played Civ II about ten years ago or so...), but I always felt it was too simple. It needed more to it, I mean... If you can customize your spaceship, why not your throne? Hell, I should be able to do whatever I want to it if my people like me enough :beer: :beer:
     
  14. SkippyT

    SkippyT Who?

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Messages:
    1,262
    Location:
    Reykjavík, Iceland
    Oh, it was so much fun :p
    Now they could change it like Greco-Roman civs get a particular throne room, Middle eastern a particular and etc.
    I would kill for it :p
     
  15. winddbourne

    winddbourne Prince

    Joined:
    Aug 21, 2005
    Messages:
    501
    Location:
    michigan
    I loved the throne room, and I'd like to see it come back, but only as a feature in diplomacy.

    It would be AWESOME if your rivals saw you in your throne room when they pulled up the diplomacy screen. I can just picture bargaining with Isabella as she sits on that rock with water dripping down on her head in the starting throne room from the previous versions of Civ.

    Plus in multiplayer it would have a lot of validity, impress them with your wealth, power, and good taste, or get sneered at for sitting on that rock. lol
     
  16. Ball Lightning

    Ball Lightning www.sporedum.net

    Joined:
    Apr 2, 2006
    Messages:
    2,126
    Location:
    Thunderstorm, Melbourne, Australia
  17. mjs0

    mjs0 The 4th X

    Joined:
    Nov 9, 2001
    Messages:
    1,063
    Location:
    Central Florida
    I am not really bothered with the throne room if it has no relevance to gameplay, however...if they combine
    • The throne room from Civ2,
    • The foreign leader diplomacy screen that included visual hints as to the strength of the other Civ from Civ1
    • The espionage upgrades in Civ4
    into a new throne room concept...one that is shown whenever you communicate with other leaders and provides a variety of visual cues (that improve in number and accuracy with better intelligence) as to the size, strength, research progress and cultural achievements of the other civ it would be a really nice feature.
     
  18. LDeska

    LDeska LDeska

    Joined:
    Jan 22, 2003
    Messages:
    411
    Gender:
    Male
    Location:
    Poland
    mjs0 - good point! I remember that it took me a long time before someone told me that the number of advisors of foreign leader, that were shown in background was a function of this civ strength... :)
     
  19. Robotron 2084

    Robotron 2084 Chieftain

    Joined:
    Jul 28, 2006
    Messages:
    21
    I'd like to have trophies.
    Being able to add pieces of weapons/armour or banners of conquered/vassalized nations' UUs would be nice (a navy seal helm, impi spear or keshik saddle for example).
     
  20. Infantry#14

    Infantry#14 Emperor

    Joined:
    Dec 26, 2006
    Messages:
    1,580
    yea, i like the idea of keeping tropies of conquered civ in the throne room
     

Share This Page