1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

TLC Mercantile (Solo/MP Epic)

Discussion in 'Civ3 - Completed Modpacks' started by Oni Ryuu, Feb 26, 2017.

  1. Glutius Max

    Glutius Max Warlord

    Joined:
    Jul 9, 2017
    Messages:
    120
    Gender:
    Male
    :( Too late to send a save file. I should have saved it. I uninstalled the game and deleted all remaining folders then reinstalled it. I did have the mod installed in two places though. It was in civ3/conquests/conquests and civ3/conquests/conquests/scenarios. I have started a new game with a fresh biq and it's only installed in civ3/conquests/conquests.
     
  2. Oni Ryuu

    Oni Ryuu King

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Messages:
    845
    Gender:
    Male
    Location:
    Manchester UK
    Sorry, Glutius Max. i was sure i responded to you post.

    The folder location should be Civilization III Complete/Conquests/Scenarios
    I think you'd be better off waiting for the latest version of the game before you reinstall everything.
    Ps
    I've just got a new computer and it won't play Civ at all.
     
  3. Glutius Max

    Glutius Max Warlord

    Joined:
    Jul 9, 2017
    Messages:
    120
    Gender:
    Male
    That's a bummer. Are you using the original disc version? It might be a windows 10 problem. Try using the steam version and see if that works. I think they optimize it for newer systems. When will you upload the new version?
     
  4. Glutius Max

    Glutius Max Warlord

    Joined:
    Jul 9, 2017
    Messages:
    120
    Gender:
    Male
    For the first time I have run into the same unit upgrade crash while playing a different mod. It seemed to start happening when I reached the unit limit. I started using a no unit limit patch and the crashes stopped. Maybe that will fix the problem with your mod too.
     
  5. Oni Ryuu

    Oni Ryuu King

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Messages:
    845
    Gender:
    Male
    Location:
    Manchester UK
    Hi Glutius Max

    I’m sorry I’ve not been around for a while.
    One of the ‘no unit limit patches’ should help. Let me know if that fixes it.
    I’ve uploaded what I have so far. The Civilopedia still needs work.
     
  6. Glutius Max

    Glutius Max Warlord

    Joined:
    Jul 9, 2017
    Messages:
    120
    Gender:
    Male
    I think that fixed it. No crashes so far since using the patch.
     
  7. Glutius Max

    Glutius Max Warlord

    Joined:
    Jul 9, 2017
    Messages:
    120
    Gender:
    Male
    What is this? I've never seen a notification like this before. game end.png
     
  8. Oni Ryuu

    Oni Ryuu King

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Messages:
    845
    Gender:
    Male
    Location:
    Manchester UK
    Is you game approaching 540 turns?
    Have you edited the game at any point?

    You will still be able to play after the limit but it will stop working out the scores.

    You can use this edit to increase the maximum number of turns in the game to 9999. Change the number in the conquests.ini file in the conquests folder.

    capturing princess=1000
    Victory Point Limit=50000
    Turn Limit=9999
    Preferences=11110110011111111011011100111111
    Rules=00000000000001000110100000001000
     
  9. Glutius Max

    Glutius Max Warlord

    Joined:
    Jul 9, 2017
    Messages:
    120
    Gender:
    Male
    I haven't edited anything, but I am on turn 520 and the turn limit is 540...I'll change the limit in the .ini file.
     
  10. Glutius Max

    Glutius Max Warlord

    Joined:
    Jul 9, 2017
    Messages:
    120
    Gender:
    Male
    I changed the limit in the file but in the game it's still showing that I only have 19 turns left and when I check the victory conditions it's still showing 540 turn limit. Does this mean I would have to start a new game for it to work?
     
  11. Oni Ryuu

    Oni Ryuu King

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Messages:
    845
    Gender:
    Male
    Location:
    Manchester UK
    Yes, but you will only lose the ability to increase your score if you continue. I doubt that’s enough that’s enough to restart the game.
    For over a year I didn’t know how to increase the limit beyond 540 but I could still play 1000+ turn games.
     
  12. Glutius Max

    Glutius Max Warlord

    Joined:
    Jul 9, 2017
    Messages:
    120
    Gender:
    Male
    I'm going to keep playing through but there is no possibility of winning anymore since my score is so far behind and there will be no chance of catching up when the scoring stops. I was just starting to gain an advantage on the continent I'm on too.
     
  13. Oni Ryuu

    Oni Ryuu King

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Messages:
    845
    Gender:
    Male
    Location:
    Manchester UK
  14. Glutius Max

    Glutius Max Warlord

    Joined:
    Jul 9, 2017
    Messages:
    120
    Gender:
    Male
    It's been enjoyable and challenging. I've been having a terrible time getting my economy to run smoothly the whole game though. None of the goods do anything to generate money. I just use them to speed up production by disbanding them in cities which does help some.
     
  15. Oni Ryuu

    Oni Ryuu King

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Messages:
    845
    Gender:
    Male
    Location:
    Manchester UK
    The ‘Goods’ units can only make money by selling them to another human player. On solo games, the ‘Goods’ units should be disbanded domestically.

    You can use them to help your overall production or stockpile them for an emergency.

    Be careful not to build more buildings than your economy can support.
     

Share This Page