1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[SCENARIO] Two planets

Discussion in 'Maps & Scenarios' started by TPEHEP, Oct 30, 2016.

  1. TPEHEP

    TPEHEP Warlord

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    280
    Location:
    Ukrain, Kharkiv

    Attached Files:

    Last edited: Nov 14, 2016
  2. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    27,273
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    Wow... that's rather cool. Really going to have to work on some of the remaining issues we have with this single map multi-map approach soon.
     
  3. pepper2000

    pepper2000 King

    Joined:
    Apr 14, 2013
    Messages:
    899
    Very nice map. You did a great job with it. I really like the idea of two Earthlike planets in one map. I had designed the modmod with the idea that the solar system will look very much like our own solar system, and so I really like experimenting with different solar system structures.

    A couple of issues, based on how I set up units and space colonization:
    - Are there any Space panels? Those are needed to set up cislunar colonies, which in turn are needed for further colonization. It should be possible to access a Space plot from Earth without passing through any other kind of terrain except maybe Orbit.
    - I think it will also be impossible to colonize the moons, since Lunar Settler cannot pass through solar system tiles. There should be only Orbit and Space panels between Earth and Moon.
    - Right now I don't have any use for the Deep Space panel. It has map category Space, which is intended for cislunar space. Maybe I'll appropriate for some other purpose later.
    - I designed the Hyperseedship so that when it settles somewhere in the galaxy, it "terraforms" the panel into Hyperspace by opening a temporal rift. So it's OK to have Hyperspace appearing naturally on the map, but not necessary.
    - Milky Way plots are meant to be farther out than Orion Arm (the Milky Way consists of several arms, of which Orion Arm is the one we live in).
    - Are there any Oort Cloud plots? They aren't necessary in the greater colonization scheme, but there are a few buildings that can only be built in the Oort Cloud.
    - As it is now, there is no mechanism for colonizing one Earthlike planet from another. Do you want the Planetary Settler to be able to do that? It will be easy to change.
     
  4. TPEHEP

    TPEHEP Warlord

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    280
    Location:
    Ukrain, Kharkiv
    Yes, they are all there. I have only used "space" between "Earth" and other planets. Other types of "space" as is, but are not obstacles.

    Only the "space"

    All the planets except the moon and Mars are very small and used "for show".

    All types of additional "space" used "at the edges"

    Yes, on the map there are all types of territories. "Specific" - such as the Oort cloud - small size.

    It would be nice. But most want to be able to attack and capture foreign city to another "Earth"
     
  5. TPEHEP

    TPEHEP Warlord

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    280
    Location:
    Ukrain, Kharkiv
    Map does not work after SVN 9337 :(

    UPD: Fixed, thanks Toffer90
     
    Last edited: Nov 14, 2016
  6. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    27,273
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    Probably just needs to remove any preset NPC presences and recreate them. I hope that's easily done somehow.
     
  7. TPEHEP

    TPEHEP Warlord

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    280
    Location:
    Ukrain, Kharkiv
    By default there is no NPC units on the map. I can not download it through the game. Perhaps something can be done through a notepad?
     
  8. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    27,273
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    There may be some notes from map makers to other map makers when things like this took place last time. You might find some solutions in the thread for Pit2015's map. Toffer used to know how to get around this sort of thing when I broke things like this last time when I initially did the NPC split setup.
     
  9. TPEHEP

    TPEHEP Warlord

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    280
    Location:
    Ukrain, Kharkiv
    Map is working again after SVN 9349+
     
  10. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    27,273
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas

Share This Page