1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Undead Civ (Bts) Modular

Discussion in 'Civ4 - New Civilizations' started by strategyonly, Sep 16, 2007.

  1. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,422
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    This is partially the Skeleton civ plus some.

    Units included: Acrobat for scout, Ashbear for Explorer, chariot, Manes for Warrior, Reaper on Horse for Cuirassier, Reaper w/sandclock for Axeman, Skeleton Archer for Archer, Skeleton HorseArcher for Horse Archer, Skeleton Spearrider for Crossbowman, Skeleton Swordsman for swordsman, Skeleton Spearman for spearman
    Leaders name is Undead.

    Now i want to improve and add alot of things to all of these civs i am making, so ideas/suggestion needed, thx.:rolleyes:

    Download: http://forums.civfanatics.com/downloads.php?do=file&id=7084


    screenie below
     
  2. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,422
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    credits:

    All model makers, great job.

    Leaderhead: C.Roland
    Skeletons: seZereth
    Spoiler :
    Zerver /bernie14 / danrell / Roamty /Darque /and
    AlazkanAssassin/GarretSidzaka/Andrew_JayQuueg/meatwad4289
    /Kael and FfH2 Team/CivGoldTeam/Duel/Chugginator/civmansam/
    Supa/ArneoKerdarun/Zuul/MeteorPunch/Rabbit,White/Chalid/bmarnz/
    Aranor/Wyz_sub10/snafusmith/C.Roland/woodelf/GarretSidzaka/
    Robo Magic Man/TheBladeRoden/krowtrobot/seZereth/PSYX/
    J_Period/Ploeperpengel/Chamaedrys/nautil/Hadrean/sepamu92/sharick/
    ggganz/Italicus/ArdRaeiss/Hell's Angel/McGlocklinMA/mirtan/
    Cafegio/korvgubben/The Conquests/Chiyu/hrochland/Khai/
    Swarog/Walter Hawkwood/Fëanor/Nickolai/Axel/Mozza/bmarnz/
    Bakuel/Gedemon/Grave/Zebra 9/bhiita/GeneralMatt/Houman/
    Edgecrusher/timboobaa/Polycrates/FuzzyWuzzyBunny/asioasioasio/
    siam/jojoweb/lamppost4/Sevo/Quueg/meatwad4289/Dale/avain/
    dutchking
     
  3. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,422
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Is anyone enjoying this, any changes you want??
     
  4. Huayna Capac357

    Huayna Capac357 Chieftain

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Messages:
    8,194
    Location:
    Boston, Massachusetts
    Wow. Really zombie-ish....
     
  5. avain

    avain (key)

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    2,770
    Location:
    Budapest, EU
  6. Mitchifer

    Mitchifer Chieftain

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    106
    Location:
    Minot, ND
    Could you possibly include a readme file with the download?

    I tried getting the mod to work but I'm not having any luck so far - the civ doesn't appear in the list when I start a game.
     
  7. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,422
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Which ini file did you change??(Where)

    btw Welcome to CFC!!
     
  8. Mitchifer

    Mitchifer Chieftain

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    106
    Location:
    Minot, ND
    Thank you for the welcome. :)

    I modified the "_Civ4Config" file in the BTS folder, changing "Mod = Undead".

    It loaded the mod without any errors, but the civ doesn't show up when I start a game. Is there another .ini file I need to modify?

    Thanks for your help.
     
  9. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,422
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    OK, whichever MOD you place it in, you need to change the ini file thats located in the assets folder AREA also. No need to change anything else.:p
     
  10. Mitchifer

    Mitchifer Chieftain

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    106
    Location:
    Minot, ND
    Ok, I guess I don't quite understand that last part. Here's what I did in detail:


    • I put the undead mod in the mods folder in the BTS folder (C:\Civ4\BTS\Mod\Undead)

    • Then I changed the Civ4Config.ini file to make "Mod = Undead" (C:\Civ4\BTS\Civ4Config.ini)

    What else do I need to do? Thanks again for your help.
     
  11. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,422
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    OK they have a Plug and Play Thread i just looked and they didnt update it with the current 3.13 yet, but anyways,

    You need to MAKE a new folder that is called Modules, make this folder in the same place as the Art/XML/Sounds/Python area.

    Then click on the modules folder and then make another folder and name it Custom Civilizations, then place all my civs ie, Orcs/Undead/Native Americans etc in this folder.

    You do not need to change the MOD = Undead as you listed, thats completely wrong.

    Now in the Assets folder is also a ini file, open it in notepad and change the first line there "; Modular XML Loading
    ModularLoading = 1"

    Thats should do it, if any more problems write again, and thx for asking some good questions.;)

    But remember never mess with original files, always make a back-up copy of everything.
     
  12. Mitchifer

    Mitchifer Chieftain

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    106
    Location:
    Minot, ND
    It seems that I don't have that .ini file in my assets directory.

    What's the name of the .ini file that I need to modify?
     
  13. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,422
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    everyone has it, its the one that looks like a wheel in it!!
     
  14. Mitchifer

    Mitchifer Chieftain

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    106
    Location:
    Minot, ND
    I must be taking crazy pills, because this is what I have in my BTS\Assets Folder:

    Art Folder
    Python Folder
    res Folder
    Sounds Folder
    XML Folder
    CivGameCoreDll.Dll

    I'm normally pretty good with computers, but I have no idea what I'm doing wrong in this case. Can I get a step-by-step guide on how to set this up?

    Thanks again for your help.
     
  15. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,422
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    ok, its in the folder BEFORE those you just listed. Its the one with the MOD name on it.;) I believe it says configuration setting.
     
  16. CHEESE!

    CHEESE! On a long nostalgia trip

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    2,219
    Gender:
    Male
    It doesnt show up... None of ur mods do for me- step by step instructions plox?
     
  17. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,422
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
  18. CHEESE!

    CHEESE! On a long nostalgia trip

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    2,219
    Gender:
    Male
    No- this isnt working for me. I got Modular XML loading on, but nothing happens- Iraq works fine, but none of yours.... Why?
     
  19. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,422
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    You know you have to manually put them in the custom civ folder itself?
    i dont have the assets folder etc included.
    And again which MOD are you using??
     
  20. Mitchifer

    Mitchifer Chieftain

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    106
    Location:
    Minot, ND
    I finally got it working, just in time for Halloween :)

    What I ended up doing was loading the module normally once, so the game creates the "undead.ini" file in the mods folder. In that file I also changed the modular loading to 1, in addition to changing modular loading to 1 in the civ4.ini file. Is that the normal way to do it?

    Anyway, looks good so far. I'll leave some comments when I get farther into my game. Thanks for your help.
     

Share This Page