1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

v27 and above - MultiPlayer Bug/Crashes report thread

Discussion in 'Bugs and Crashes' started by Dancing Hoskuld, Nov 3, 2012.

  1. Folket

    Folket Chieftain

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    3,739
    Location:
    Sweden
    I have never been able to load an autosave from a hotseat game. The normal saves work but if I load an autosave I just end up at the desktop.
     
  2. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    26,081
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    I think I can understand why that is actually. Kinda tough to explain but yeah, I get it.

    I haven't figured out branches yet but if I want to do something like this again I'll do just that then.

    So... maybe one of the calls is missing a true value in bAsync then? Might take a bit more effort to figure out WHICH call should be declaring bAsync as true, but could that actually be a part of our problem here?

    Now THAT's odd! I don't even have a theory there...
     
  3. AIAndy

    AIAndy Chieftain

    Joined:
    Jun 8, 2011
    Messages:
    3,403
    If you have a crash to desktop (CTD), there should be a minidump in the BtS exe folder.
     
  4. Folket

    Folket Chieftain

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    3,739
    Location:
    Sweden
    Does autosaves work for anyone else in hotseat? They work fine in singleplayer for me.
     
  5. Toffer90

    Toffer90 C2C Modder

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Messages:
    6,082
    Location:
    Norway
  6. Guy Incognito

    Guy Incognito Chieftain

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    6
    Here's a bug I haven't found mentioned (yet). Not sure if it is a bug or just a weird game thing but anyway. I'm posting it in multiplayer since that's what it happened in; but it may happen in single player too.

    A lot of times when I'm wandering around the map and I come across another 'stone thrower' or 'brute' or whatever, I'll click to attack them and it'll say 'Does this mean WAR (against whoever)?' and click 'yes' and then nothing will happen. They'll just stand there. Now I do understand that this could be an accurate depiction of the brain capacity of early homo sapiens, but it's a bit weird. I have to click about three or four times before they'll attack.

    On the times when they don't attack, the enemy flag flashes to my flag very briefly.
     
  7. ls612

    ls612 Deity Moderator

    Joined:
    Mar 10, 2008
    Messages:
    8,068
    Location:
    America
    I don't get that that early since I play with Minor Civs, but I do occasionally get that with attack stacks in the later game. I haven't investigated it because normally clicking again will get them to attack properly.
     
  8. Slarki

    Slarki Chieftain

    Joined:
    Aug 5, 2011
    Messages:
    232
    My friend and me, we both use v27 (without nightly builds). We can play singleplayer flawless, but the game crashes during the loading time in multiplayer. We have Windows 7.

    UPDATE:
    The host got the game working, my game crashed with a xml error in a narbona file.
     
  9. Slarki

    Slarki Chieftain

    Joined:
    Aug 5, 2011
    Messages:
    232
    any help?? I deleted the c2c folder, didn't solve the problem.
     
  10. Toffer90

    Toffer90 C2C Modder

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Messages:
    6,082
    Location:
    Norway
  11. Folket

    Folket Chieftain

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    3,739
    Location:
    Sweden
    A minidump from when I tried to load an hotseat autosave.
     

    Attached Files:

  12. TheProfileth

    TheProfileth Chieftain

    Joined:
    Jan 14, 2013
    Messages:
    1
    I have been having issues with what I have pretty much figured out to be RoM's OOS logger which has actually been removed in RoM 2.92 (however we are using RoM 2.91 for some reason even though it is nearly 2 years out of date...)
    I removed on both of the offending parts from my computers, however I still get issues so I switched back and I continue to get an endless string of messages at the top as soon as we go out of sync which we frequently due for god knows what reason. Here is a saved game with the issue and a screenshot.
     

    Attached Files:

  13. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    26,081
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    The problem with the event manager is a failure to log the OOS error file - its not finding the right file to put it in. AIAndy was trying to make an adjustment there and something isn't working quite right at all times with it (though sometimes it does so its really strange...)

    But OOS errors are sadly something we'll be plagued with until AIAndy can return and get those debugged. He's about the only one here who can unfortunately.
     

Share This Page