1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Want an easy way to play Civ V online? Say hello to Giant Multiplayer Robot!

Discussion in 'Civ5 - Multiplayer' started by m4stermel, Mar 5, 2012.

  1. Atlas627

    Atlas627 Deity

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    2,872
    So I was trying to play my turn for "DLC" (don't remember the game ID right now) and it told me "Congratulations, you get to play the first turn! So check the settings, create a game in civ, and play your turn!" or something like that.

    This is an ongoing game. Is something screwed up?
     
  2. m4stermel

    m4stermel Giant Multiplayer Robot

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    496
    Location:
    Utah, USA
    Hmm... that can happen sometimes when the game cache gets out of sync, or if there's a tangled skip/revert. Let me know the game # and I can fix it.
     
  3. SilentConfusion

    SilentConfusion Emperor

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    1,617
    Location:
    Wherever
    Not sure if this is on the GMR end or not, but this issue has come up twice.

    When subbing into a game and taking control of an AI-controlled civ, it messes up on my turn. It says it's my turn like normal, but when loaded it says "Please Wait" on the "End Turn" bar. In addition if you hover over the "Please Wait" it says something like "The following player has not finished his turn: playername" The player name is always the player following me in turn order. A revert makes it work, but not sure if it's a bug that can be fixed on the GMR end. Just thought I'd document it.
     
  4. EEE_BOY

    EEE_BOY Deity

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    3,148
    Location:
    NZ
    it usually happens when player dropped. revert the turn will solve the issue.
     
  5. Atlas627

    Atlas627 Deity

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    2,872
    454. We also need a sub for it, so no hurry to fix it. Thanks!
     
  6. EEE_BOY

    EEE_BOY Deity

    Joined:
    Jan 13, 2007
    Messages:
    3,148
    Location:
    NZ
    AH, I could load the turn, but it's Onan's, after click next turn, it was my turn, I can still play but guess that caused problem. May run into the same problem in one of the other games, can't remember which now.
     
  7. SilentConfusion

    SilentConfusion Emperor

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    1,617
    Location:
    Wherever
    I can probably do one more if you still need a sub.
     
  8. Atlas627

    Atlas627 Deity

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    2,872
    I'm not sure, I think EEE_boy is handling it.
     
  9. m4stermel

    m4stermel Giant Multiplayer Robot

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    496
    Location:
    Utah, USA
    It looks like you guys got this game straightened out. Good work and I apologize for the inconveniences.
     
  10. m4stermel

    m4stermel Giant Multiplayer Robot

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    496
    Location:
    Utah, USA
    Thanks for the feedback! That's probably caused by our player replacement on GMR. It's a complicated process and one that we'll continue to work on improving. :)
     
  11. evarnild

    evarnild Chieftain

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    2
    I must be blind but I don't find how to set myself in vacation mode. Ann somebody enlighten me? Thanks in advance. Eric
     
  12. Foffaren

    Foffaren King

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Messages:
    963
    Location:
    Sweden
    Click your portrait on the GMR site. Can't miss it.
     
  13. m4stermel

    m4stermel Giant Multiplayer Robot

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    496
    Location:
    Utah, USA
    We're in the process of developing some great new Community features for GMR and would like some early testing and feedback on them. If you'd be interested in helping us out send us an email at support@multiplayerrobot.com and let us know :)
     
  14. xnira

    xnira Chieftain

    Joined:
    Feb 14, 2013
    Messages:
    43
    Location:
    Boston
    This might have been stated in the original post and I just missed it (or somewhere subsequently), but is this supported on Mac?
     
  15. m4stermel

    m4stermel Giant Multiplayer Robot

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Messages:
    496
    Location:
    Utah, USA
    You can participate in GMR games on a Mac, but unfortunately we haven't ported our desktop client to Mac yet. So you'll have to download/upload your turns manually via the website. We have several Mac users who are participating in games this way. We would like to make a mac client for GMR but it's not something we're currently working on.
     
  16. Gucumatz

    Gucumatz JS, secretly Rod Serling

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    6,181
    I have finally downloaded GMR. Been busy with college so haven't had as much time for live MP games. Just wanted to say hello to the GMR community here and say that I may be seeing you all a bit now!
     
  17. Gucumatz

    Gucumatz JS, secretly Rod Serling

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    6,181
    I see there are now only 2 open slots for games for joining for free? I guess I missed the time when the OP said there were 10 slots :sad:
     
  18. zubrin

    zubrin Chieftain

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Messages:
    19
    The one-year birthday for GMR is just around the corner!
     
  19. nitro31

    nitro31 Chieftain

    Joined:
    Feb 27, 2013
    Messages:
    1
    Hi!
    I just registered to give a BIG THANK YOU to m4stermel and all the GMR team.
    I've been playing with a friend 4 days and ~180 turns until now, everything works great.
     
  20. Crustacian

    Crustacian Crusty

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    102
    Location:
    Among The Cedar
    It opens new doors, Thanks!!!
     

Share This Page