1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Welcome to Orbis

Discussion in 'Orbis Modmod' started by Ahwaric, Mar 28, 2009.

  1. Ahwaric

    Ahwaric Shrubbery-hugger

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    1,217
    Location:
    Kraków, Poland
    Thanks a lot for the support. I try to be conservative - keep things simple and only change or add things I really think I should. Then think again if it is worth spending time on it. So part of it is that I am lazy... ;)
    There is still a lot of work to do and some things I want to add. Hopefully it won't be too much for your taste.

    In general, i.e. when guilds are considered, some people think these are too powerfull and have too many abilities, and other want to add more. So I think they are quite fine ;)
    But I might add some, while on the other hand trying to balanace them.
     
  2. Opera

    Opera Deity

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    4,643
    Gender:
    Female
    In order to compile a new DLL with the source files of Orbis, I need to add them to the files of base FfH, right? Because there doesn't seem to have all the files required...
     
  3. Ahwaric

    Ahwaric Shrubbery-hugger

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    1,217
    Location:
    Kraków, Poland
    Yes, I have included only the changed files.

    So, you need to get the right dll version from this thread. It is always the same version that the patch required for the Orbis version the files came with. Kael links only the last dll in this thread (which is 0.41), but you can sometimes get older ones by maunually editing the link.

    When you unpacki it, add orbis files (replacing the old ones) and then you can recompile orbis dll. No need to edit anything (but I disable debugging, as I had a problem with it a few patches ago - a file too big to debug). If you do the samewith FF, and edit is needed because of splitted files.
     
  4. Caradoc

    Caradoc Emperor

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Messages:
    1,010
    Hello! I've been away for a while (and took a little sidetrack to play a Wizardry mod), so I've got some catching up to do. I see a new version of Orbis, but it seems to be for .040z while the current FFH2 is .041a. Is that going to work, or do I need to dig up an old .040 and patch z? (And if so, where should I look?)
     
  5. Opera

    Opera Deity

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    4,643
    Gender:
    Female
    Welcome aboard Caradoc :)

    The new 0.23 version will be compatible with 0.41a and should be available soon, like today or a bit later, according to Ahwaric ;)
     
  6. Seon

    Seon Not An Evil Liar

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    8,032
    Location:
    Not Lying through my teeth
    yay! I wondered where you went Caradoc :p
     
  7. Ahwaric

    Ahwaric Shrubbery-hugger

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    1,217
    Location:
    Kraków, Poland
    Long time no see. Welcome back :)

    Well, that depends on filefront and my upload speed. I would say, 30 minutes at most :D
    Then you will be able to enjoy all the bugs... ;)
     
  8. Opera

    Opera Deity

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    4,643
    Gender:
    Female
    Yay! Many DLL changes since the beta you gave me? Preparing the field in order to merge... Aaah, merging! :eek:
     
  9. Ahwaric

    Ahwaric Shrubbery-hugger

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    1,217
    Location:
    Kraków, Poland
    No, just some fixes but no new tags. I think 3 or 4 files affected with total of around 20 changes

    Python and XML on the other hand...
     
  10. Opera

    Opera Deity

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    4,643
    Gender:
    Female
    Ok, I will check anyway with WinMerge.
    BTW, the editor is really useful to update painful files like the LH's one :D

    My python changes are very local. Mostly at the end of functions or files. No tweaks, so that's ok.
    For XML... There's the editor :D

    Anyway, WinMerge is making my life very easier...
     
  11. Ahwaric

    Ahwaric Shrubbery-hugger

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    1,217
    Location:
    Kraków, Poland
    I need to check it then.

    Anyway, upload finished, linked it the first post.

    Good luck and give me the feedback (and bugs info). Plenty of changes this time...
     
  12. Opera

    Opera Deity

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    4,643
    Gender:
    Female
    I don't have the sources when I install Orbis... intended?
     
  13. Ahwaric

    Ahwaric Shrubbery-hugger

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    1,217
    Location:
    Kraków, Poland
    nope, forgotten :blush:

    I have attached it to first post in the welcome thread
     
  14. Opera

    Opera Deity

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    4,643
    Gender:
    Female
    Great :goodjob:
    I already merged my Ngomele... did everything I can do without source code for the Leaders Enhanced. Pretty quick in fact. One hour for 1 mod and a half :p
     
  15. Caradoc

    Caradoc Emperor

    Joined:
    Dec 21, 2005
    Messages:
    1,010
    I'm up and running, but have hit a glitch regarding options. Even with the 'unrestricted leaders' option checked, I can't use another civilization's leader. And even with 'no tribal villages' unchecked, they are not being generated. I have only checked this with Sto's mapgen, so it may have to do with its handling of game options.

    By the way, I was absent here due to a bad case of the flu followed by a vacation to West Texas. When I got back, I was pretty far behind in my work and what free time I had was spent trying to get Dodd's Mod for Wizardry 8 working. (It's an interesting mod, but makes the game very, very hard. Borderline unplayable. Makes you appreciate the time spent in balancing FFH2 and Orbis.)
     
  16. Opera

    Opera Deity

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    4,643
    Gender:
    Female
    Huh? Maybe it's the gameoptions bug mentioned in the FfH Bug Thread... Basically, there is a problem with the display: when you click one option, the game thinks you clicked another one. Duh.
     
  17. cyther

    cyther Lord of the Dance

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    1,033
    Location:
    Fane of Lessers
    Firaxis hardcoded the options to do their changes based on the number of the option not name but in .41 Kael changed the order of the options. So selecting "Final Five" might cause something else like "Unrestricted Leaders" while selecting "Unrestricted leaders might do nothing.
     
  18. Ahwaric

    Ahwaric Shrubbery-hugger

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Messages:
    1,217
    Location:
    Kraków, Poland
    I knew there is something stinky with the alphabetical order. But it is quite easy to fix and I thought he did that.

    Seems that it is the time to make my own options order...
     
  19. Honor

    Honor Immortal

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    739
    Location:
    Celo
    I am an FF junkie. Tried out your modmod, and... I love it! Great job overall, Ahwaric :)
     
  20. Lord Alvon

    Lord Alvon Chieftain

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    36
    Location:
    The Kryptian Empire
    This mod looks amazing!!!!
    I really want to install it - hopefully later this week.
     

Share This Page