1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Why are the decision popups gone in MP???

Discussion in 'Civ3 - Multiplayer & PBEM' started by PendragonWRB, Nov 3, 2002.

  1. PendragonWRB

    PendragonWRB Chieftain Supporter

    Joined:
    Nov 3, 2002
    Messages:
    233
    Gender:
    Male
    If we ignore the horrendus lag problem with sending all of the
    game moves thru ONE server (DUHHHHH!!!!), whats with not
    letting you know that your research is complete or your unit
    has been built? How many times do I have to tell my cities
    NOT to build the stupid Oracle? Its hard enough watching the
    timer tick down, but having to look at each city to make sure
    something stupid has not been queued up makes it unplayable.
    Sure, make it an option to disable popups, but for those of us
    who actually want to win a game, let us know about tech and
    city production decisions with the popup so we can take a
    moment to fix it.
     
  2. joespaniel

    joespaniel Unescorted Settler

    Joined:
    Sep 18, 2001
    Messages:
    5,260
    Location:
    The Old Pueblo
    Wrong forum.
     
  3. WildFire

    WildFire amour

    Joined:
    Sep 18, 2002
    Messages:
    5,185
    Location:
    mIRC
    Go to preferences and click the box that pops up after you finish something in a city.
     
  4. PendragonWRB

    PendragonWRB Chieftain Supporter

    Joined:
    Nov 3, 2002
    Messages:
    233
    Gender:
    Male
    Obviously you have not played the MP version. There is no
    preference to turn popups back on. This is the MP forum and
    this is a problem with the MP gaming.
     
  5. DukEngnr

    DukEngnr Chieftain

    Joined:
    Jun 9, 2002
    Messages:
    33
    Location:
    Austin, TX
    Yes, this annoys me too. It would be helpful if you could queue science research in a non-linear way. You should be able to shift-click and set a desired research order (i.e. (1) - Masonry (2) - Pottery (3) - Warrior Code)

    Regarding the city build queue, I couldn't find a way to turn off the autobuilding. But something that helps is contacting the governer and selecting never build great wonders, or never build small wonders. This will at least keep you from having to cancel the Oracle every turn. Furthermore, setting up your own build queue removes the annoyance of reselecting build items; a handy time-saver in games with a timer.
     
  6. Mike B. FIRAXIS

    Mike B. FIRAXIS Firaxian

    Joined:
    Oct 30, 2001
    Messages:
    114
    Location:
    Hunt Valley, MD
    Um... you can...

    (this isn't new to PTW either...)
     
  7. WildFire

    WildFire amour

    Joined:
    Sep 18, 2002
    Messages:
    5,185
    Location:
    mIRC
    By the way, i have had PTW for almost a week
     
  8. oliver088

    oliver088 Chieftain

    Joined:
    Oct 30, 2002
    Messages:
    10
    Go to the 2nd page of the governor screen. You can set exactly what type of things you want the city to build and with what frequency.
     
  9. XSin

    XSin Chieftain

    Joined:
    Nov 3, 2002
    Messages:
    90
    Location:
    New York, New York
    Under preferences, de-select fewer multiplayer pop-ups ( I believe that's what it's called)
     
  10. PendragonWRB

    PendragonWRB Chieftain Supporter

    Joined:
    Nov 3, 2002
    Messages:
    233
    Gender:
    Male
    Now that looks like the real answer.
     
  11. Zurg

    Zurg Chieftain

    Joined:
    Oct 31, 2002
    Messages:
    3
    Location:
    Southern New Hampshire
    That doesn't work -- unless it's labelled incorrectly and is actually the inverse of what it currently says (I'll try that tonight).

    This is in the bug forum as:
    http://forums.civfanatics.com/showthread.php?s=&threadid=35794
     
  12. RedTopJay

    RedTopJay Chieftain

    Joined:
    Dec 14, 2001
    Messages:
    72
    Gender:
    Male
    Location:
    San Diego, CA, USA, Earth, Milky Way
    PTW's mp is terrible! You should read all the negative comments in the GamesSpy Arcade chat lobby. The excessive lag justifies returning the game for a refund. Not being able to select the next advance to research without going thru the advisors makes this game unplayable in a timed game. Also, not being able to select the next item to build in your cities without opening each city after it completes a build makes mp not worth playing a timed game! WHY DID THEY UNDO THESE FEATURES WHICH HELP MAKE THE GAME PLAYABLE? People who work on these games should at least play it once!!!
     
  13. Grawss

    Grawss Chieftain

    Joined:
    Apr 11, 2002
    Messages:
    160
    Yea, I hate it too, the lag is way too bad, it took about 4 hours when the game said about 1 1/2 because it was going so slow, it is hard to sit down for 4 hours without having to do some things like chores.
     
  14. PendragonWRB

    PendragonWRB Chieftain Supporter

    Joined:
    Nov 3, 2002
    Messages:
    233
    Gender:
    Male
    Um, could we get a statement from Firaxis here that lack of
    unit and research popups in MP is INDEED a BUG and will
    be fixed in the MP patch?

    Thanks,
    PendragonWRB
     
  15. WildFire

    WildFire amour

    Joined:
    Sep 18, 2002
    Messages:
    5,185
    Location:
    mIRC
    Okay PendragonWRB, who do you think Mike B. Firaxis is?? Ask him.
     
  16. PendragonWRB

    PendragonWRB Chieftain Supporter

    Joined:
    Nov 3, 2002
    Messages:
    233
    Gender:
    Male
    UMMM, he did not ACKNOWLEDGE a bug, only stated that you
    could schedule research non-linearly and completely ignored
    the point of the thread....
     
  17. Beeblbrox

    Beeblbrox Chieftain

    Joined:
    Aug 5, 2001
    Messages:
    166
    Location:
    East Sussex, UK
    well i am glad to see im not alone with this problem :(
     
  18. PendragonWRB

    PendragonWRB Chieftain Supporter

    Joined:
    Nov 3, 2002
    Messages:
    233
    Gender:
    Male
    Hello Firaxis? Is anybody out there? Killing contstruction popups
    has not streamlined the game it has ruined it!!! Are we going
    to get them back? Is the movement lag going to be fixed? How
    about updating my screen with the move so I can move the
    next unit rather than sitting there wondering if it took my move
    while it updates the other players...
     

Share This Page