1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Worker and Modern Infantry

Discussion in 'Civ3 - Multi-Figure Units' started by Wi1d, Feb 7, 2003.

  1. Wi1d

    Wi1d Chieftain

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Messages:
    26
    Location:
    U.S.
    Workers are an important part of a well oiled war machine so why not guard them. Used modern infantry by Balou w/ modern worker.
     

    Attached Files:

  2. Hygro

    Hygro soundcloud.com/hygro/

    Joined:
    Dec 1, 2002
    Messages:
    22,996
    Location:
    Montana
    that actually looks pretty cool
     
  3. sprnv8

    sprnv8 King

    Joined:
    Jul 14, 2002
    Messages:
    634
    Location:
    Kentucky, United States of America
    Good job Wild!!!!:) :) :) ;)
     
  4. zulu9812

    zulu9812 The Newbie Nightmare

    Joined:
    Jan 29, 2002
    Messages:
    6,389
    Location:
    Athens of the North
    This would make a good combat engineer model, if only the AI would use it :(
     
  5. zulu9812

    zulu9812 The Newbie Nightmare

    Joined:
    Jan 29, 2002
    Messages:
    6,389
    Location:
    Athens of the North
  6. Yoda Power

    Yoda Power ✫✫✫✫✫✫✫

    Joined:
    Sep 24, 2002
    Messages:
    13,869
    apparently not:p
     
  7. Wi1d

    Wi1d Chieftain

    Joined:
    Jan 12, 2003
    Messages:
    26
    Location:
    U.S.
    Oops! The forgotten <a href="http://www.civfanatics.net/uploads3/EscortedWorker.zip">file</a>
     
  8. zulu9812

    zulu9812 The Newbie Nightmare

    Joined:
    Jan 29, 2002
    Messages:
    6,389
    Location:
    Athens of the North
  9. Hygro

    Hygro soundcloud.com/hygro/

    Joined:
    Dec 1, 2002
    Messages:
    22,996
    Location:
    Montana
    although thanks for reminding me of the HTML link tag ;)
     
  10. 577517

    577517 Chieftain

    Joined:
    Jun 6, 2004
    Messages:
    75
    Look's like this unit could be very useful :goodjob:
     
  11. Goldflash

    Goldflash Grumpy Old Man

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Messages:
    5,752
    Location:
    Land of King James
    Look at the Date on the post above yours. Feb 08, 2003, 04:35 PM. Now look at the Date of your post. June 12, 2004, 06:12 PM Thats a One year, Four Months, Two hours, and Thirty-seven minutes apart. And a major NO NO
    Don't Bump old threads!
     
  12. ed1977

    ed1977 Chieftain

    Joined:
    Jul 18, 2004
    Messages:
    10
    Location:
    Helmond. Netherlands, Europe
    :confused: HI I'm new here and there some GREAT stoff here, but....

    How do i get this to work. Where must i store it in??? In ...Civilization III\Art\units\worker or some other place? Can someone give me advice??
     
  13. El Justo

    El Justo Deity

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    12,948
    Location:
    Southern NJ
    it's a 3 step process:

    1) add the unit into the biq file through the editor. go to the 'units' tab and then hit 'add'. it's here that you can give the unit its attack/defense/movement stats. you can also dictate if a certain tech is necessary to build this unit. be thorough in examining all of the options about the units in the editor. make sure to flag the unit with worker actions such as irrigate, build road, etc. be sure to highlight the civs that you want to build this unit, too. you'll also want to type the following into the Civilopedia entry space: PRTO_Escorted_Worker.

    2) open the PediaIcons.txt file. there are two entries in the PediaIcons file that you need to put in. cycle down about half way and you'll see where PediaIcons.txt is telling the game to look for the Civilopdia pictures (small & large). i think it goes something like this:

    PRTO_Escorted_Worker
    art/civilopedia/units/escortedworker-large.pcx
    art/civilopedia/units/escortedworker-small.pcx

    you'll need to make sure that those pcx files that you're telling the game to look for are named just that: escortedworker-large & escortedworker-small. you can find out for certain by looking in the Escorted Worker folder (this is where the small and large pcx files should be). if they aren't in there, simply tell the game to look for the regular worker pcx pics instead.

    after you've finished that, cycle down to the very end of the PediaIcons.txt file. this is where you'll find the ANIMNAME_PRTO entries. under the last entry, type in:

    ANIMNAME_PRTO_Escorted_Worker
    Escorted Worker

    save the PediaIcons file and close out of it.

    3) now, open up the Civilopedia.txt file. cycle down to where you see the Units. underneath the last entry, type the following:

    PRTO_Escorted_Worker
    ^
    ^
    ^

    you can add in a custom description if you want. look at how the other Civilopedia entries are done and copy that format. save your Civilopedia.txt file and exit out of it.

    that's it! you should be able to use the Escorted Worker in-game now.
     
  14. oiled snake

    oiled snake Chieftain

    Joined:
    Jan 1, 2004
    Messages:
    51
    Location:
    Brazil
    Is there any anim???
    :)
     
  15. W.i.n.t.e.r

    W.i.n.t.e.r Frozen!

    Joined:
    Jan 30, 2002
    Messages:
    5,071
    Location:
    Monaco di Baviera!
  16. Yondaime

    Yondaime Sasori

    Joined:
    Nov 9, 2005
    Messages:
    78
    Another huge, 1 year bump...lol.
    I don't believe Civ3 was out 2 years ago.
     
  17. W.i.n.t.e.r

    W.i.n.t.e.r Frozen!

    Joined:
    Jan 30, 2002
    Messages:
    5,071
    Location:
    Monaco di Baviera!
    actualy it was out more than 4 years ago (2001), no idea what that would have to do with this thread, though...
     
  18. killer_J27

    killer_J27 I Love My Avatar

    Joined:
    Aug 27, 2002
    Messages:
    413
    Location:
    ontario
    Well i havnt noticed this unit untill now but it look awesome. I really hate that civ 4 is out everyone is leaving us. lol. i might be getting civ 4 tooo but i have thing on the go now for civ 3 that need to be finished first.
     

Share This Page