1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Worldbuilder broken

Discussion in 'Civ5 - Bug Reports' started by klazer, Jun 27, 2011.

  1. klazer

    klazer Chieftain

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Messages:
    17
    Upon starting worldbuilder after the June patch:

    #"unknown argument type in generate map"
    "The message GenerateMap cannot be used until the errors are resolved"
    "unknown argument type in scatter resources"
    "The message scatter resources cannot be used until the errors are resolved"
    "unknown argument type in scatter goodies"
    "The message scatter goodies cannot be used until the errors are resolved"

    I can open existing maps and edit them, provided I don't try and use scatter resources/goodies commands. But you can't make a totally new random map because the generation command is broken. You can make a new map manually, but it is literally that - manual everything (land mass/types, resource placement/type/amounts, ect).
     
  2. darth_caedus

    darth_caedus Chieftain

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    1
    Same here.
     
  3. gentlegerbil

    gentlegerbil Chieftain

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Messages:
    5
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    same here :/ this a bug as of a recent patch? Darn cause I finally got to the resources on a new map I'm working on :)
     
  4. dshirk

    dshirk Firaxian

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    879
    We're looking at this now, and should have it resolved shortly. Thanks!
     
  5. Megestos

    Megestos Chieftain

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Messages:
    2
    Hello everyone,
    I just tried to run the Civilization 5 SdK World Builder for the first time since the last update.
    When I opened it, i recieved six Error Messages in a Row:

    Unknown argument type "UnkownType" [sic!] in message "GenerateMap"
    The message GenerateMap can not be used unit [sic!] the errors are resolved
    Unknown argument type "UnkownType" in message "ScatterResources"
    The message ScatterResources can not be used unit the errors are resolved
    Unknown argument type "UnkownType" in message "Scatter Goodies"
    The message Scatter Goodies can not be used unit the errors are resolved

    After that, the World Builder starts, I can open existing maps, but I cannot
    randomly generate new ones. When I try to generate a map, I get this error Message:


    Note:
    Failed to send GenerateMap:
    Message type "GenerateMap" was not found.

    Exception: System.Exception
    Source: NexusConnection
    Thread: Main Thread
    Description: Message type "GenerateMap" was not found.

    Stack Trace:
    bei Firaxis.Nexus.Client.SendMessage(String sMessageName, Object[] args)


    I tried uninstalling and re-installing, but it didn't help.
    Maybe someone knows what to do?

    -Megestos
     
  6. Larsenex

    Larsenex King

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    770
    Location:
    Ventura CA
    Is this normal? I uninstalled from steam and re-installed it and I get 'map maker not found' message and I am unable to use the editing tool. Do I need to updated it somehow or will it get fixed at a later date?
     
  7. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    32,974
    Location:
    DE/NL/FR
    Moderator Action: Threads merged.
    Edit: Second thread merged in.
    2. edit: And moved to the confirmed bugs.
     
  8. bestbhoy67

    bestbhoy67 Chieftain

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    9

    How shortly is shortly?Still can't get it working
     
  9. GfxJG

    GfxJG Warlord

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    135
    Location:
    Denmark
    Whenever I start it up, it says "Unknown arguement type "Unknown arguement" in message "GenerateMap"". It also says the same for ScatterResources and ScatterGoodies.

    Anybody know why and how to fix it? I have tried reinstalling the SDK, didn't help.
     
  10. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    32,974
    Location:
    DE/NL/FR
    Moderator Action: Threads merged.
     
  11. fuad

    fuad Warlord

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    182
    Location:
    Egypt
    yeah same problem here
     
  12. Formulapower

    Formulapower Warlord

    Joined:
    Nov 5, 2007
    Messages:
    148
    Same Here guys....anyone found a fix??
     
  13. 1jax15

    1jax15 Chieftain

    Joined:
    Jun 11, 2011
    Messages:
    16
    Same... very disappointing, I love making maps just as much as playing Civ 5.
     
  14. MisterBarca

    MisterBarca Prince

    Joined:
    May 22, 2006
    Messages:
    536
    A question:

    Does this affect Fire Tuner at all? I want to be able to change some settings and experiment during my 1st game (I just bought it tonight).
     
  15. TopGearFanatic

    TopGearFanatic Duke of St. Louis

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Messages:
    484
    Location:
    St. Louis
    I have this problem too, but I can't have Stone in my game or anything. The icon won't show up.
     
  16. jlpurvis2001

    jlpurvis2001 Chieftain

    Joined:
    Oct 23, 2003
    Messages:
    28
    Location:
    Indianapolis, IN
    When I first load the SDK and run the world builder, I get several errors, then I start a new map, click the "generate with..." button and get another error with the following details.

    Application: World Builder
    User: Unkown (Not an in-house user.)
    Time: Friday 7/1/2011 6:06:10 AM

    Runtime: 32 bit
    OS: Windows 2008 (Service Pack 1)
    Machine: LIFEOFMESSIAH

    Note:
    Failed to send GenerateMap:
    Message type "GenerateMap" was not found.

    Exception: System.Exception
    Source: NexusConnection
    Thread: Main Thread
    Description: Message type "GenerateMap" was not found.

    Stack Trace:
    at Firaxis.Nexus.Client.SendMessage(String sMessageName, Object[] args)


    I have tried uninstalling and reinstalling the SDK with no luck. I run Windows 7 64-bit on a Core 2 Duo E7500 4GB of RAM. I have attached pictures of the errors I receive.
     

    Attached Files:

  17. Larsenex

    Larsenex King

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    770
    Location:
    Ventura CA
    Do we have any kind of ETA on when we can get a hotfix for this? I really enjoy building custom maps and runing my own senarios...
     
  18. lisasmom

    lisasmom Chieftain

    Joined:
    Mar 12, 2002
    Messages:
    7
    I'm having the same issue with the same error codes. Evidently, the latest patch caused problems with the World Builder. It would be nice if they fixed it. The problem has been reported on numerous sites. You might try writing to 2K support with the issue.
     
  19. The_J

    The_J Say No 2 Net Validations Retired Moderator Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    32,974
    Location:
    DE/NL/FR
    Moderator Action: Threads merged.

    And no need to notice the devs about the problem, they are, like you can see in the thread, aware of the problem.
     
  20. MAGBaxter

    MAGBaxter Warlord

    Joined:
    May 19, 2011
    Messages:
    200
    Location:
    Britain, England
    Ok, i think we can all agree that everyone is having this problem myself include and a patch will be realesed very soon, maybe tommorow.
     

Share This Page