1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

WWII: Europe

Discussion in 'Civ4 - Scenarios' started by Hadrean, Jun 4, 2006.

  1. Hadrean

    Hadrean Hi, how are you?

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    948
    Location:
    San Diego, CA

    Project Abandoned

    This Scenario has been created under 1.61
    This WWII scenario will use the MaxRigaMod4
    You must have this mod to play this scenario.

    Starts in April 1940


    This is a HUGE map with 10 Civs.(will have lagg)
    Spain(Franco)
    Nazi Germany(Hitler)
    America(Roosevelt)
    Great Britain(Churchill)
    Soviet Union(Stalin)
    Turkey(Ataturk)I know he is dead but he was the only Turk.
    Italy(Mussolini)
    Arabian Republic of Egypt(Nasser)
    France(De Gaulle)
    Kingdom of Saudi Arabia(Fahd)

    Known bugs:
    Most civs start out with as much as -200 gold per turn!
    Majorly unballanced currently









    Removed:WWII Europe(1).zip (47.5 KB)(307 views)
     
  2. Red Door

    Red Door Man of Mayhem

    Joined:
    May 29, 2005
    Messages:
    12,665
    Location:
    USA #1
    Good Start, but you have a European WW2 scenario and you don't include Holland, Belgium, or Poland?
    And you include the following countries:
    Egypt-part of Britain
    Saudi Arabia-part of Britain
     
  3. Hadrean

    Hadrean Hi, how are you?

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    948
    Location:
    San Diego, CA
    Screenies(all are out dated)
    1.The map itself
    2.Map with civs on it
    3.Invasion of France
    4.Attacking Paris
     

    Attached Files:

  4. Hadrean

    Hadrean Hi, how are you?

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    948
    Location:
    San Diego, CA
    It Starts in 1940 so having Poland would be practicly useless. I included Egypy and Saudi Arabia because I wanted to see 10 civs instead of 8
     
  5. MaxRiga

    MaxRiga Emperor

    Joined:
    Feb 1, 2004
    Messages:
    1,274
    Location:
    Riga/Montreal
    nice try but plz, fix this bugs ( i started as ussr and already founf it )
    1-i have no IL2 tech but have a lot of Il2 planes
    2-all civics are as i started in 2000BC
    3-all cities has 4 population ( kinda wierd )
    4-add some ferms and villages, at least around big cities
    5-add resources ( i can't build railroads at the begining but all russia in ralroads only! )
    6-why turkey and italy is stronger that ussr and specially usa? :)))

    just balance the map and it's going to be very good scenario ;)
     
  6. Hadrean

    Hadrean Hi, how are you?

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    948
    Location:
    San Diego, CA
    I am doing that now. I was tired when I posted this so I was not paying much attention
    1-i have no IL2 tech but have a lot of Il2 planes-Done
    2-all civics are as i started in 2000BC-Replaced with ones from your 1941
    3-all cities has 4 population ( kinda wierd )-Done All Done with these
    4-add some ferms and villages, at least around big cities-Done
    5-add resources ( i can't build railroads at the begining but all russia in ralroads only! )-Done
    6-why turkey and italy is stronger that ussr and specially usa? :)))-Done(they are in last)

    I left Italy in 2nd because they were powerful at the beginning of the war but they soon break down so it will be easy to rid of them
     
  7. Hadrean

    Hadrean Hi, how are you?

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    948
    Location:
    San Diego, CA
    I will make USA stronger later and make their island larger. Also when I was playing Roosevelt declared war on churchill. I will work on this.
     
  8. SunTzu

    SunTzu Hooah Retired Moderator

    Joined:
    Oct 24, 2000
    Messages:
    4,528
    Gender:
    Male
    Location:
    NYC
    I have yet to play this scenario, but from the looks of the screen shots you definately need to increase the distance of the USA from Europe. Because i'm guessing the USA will have a few cities but each city will have very good production. So to balance that and to make it more realistic i think the US should be farther away from Europe. This will balance out the gameplay and make it a more interesting journey to England ( have to watch out for U-boats ya know).
     
  9. Seleukos Helios

    Seleukos Helios Chieftain

    Joined:
    May 28, 2006
    Messages:
    37
    Location:
    Athens
    In April 1940 Greece and Yugoslavia hadn’t even been drawn into the war, let alone been conquered by the Axis. That happened about a year later. In October of 1940 Greece was attacked by Italy but pushed the Italian army back through Albania, thus scoring the first offensive victory for the Allies.
     
  10. Hadrean

    Hadrean Hi, how are you?

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    948
    Location:
    San Diego, CA
    This is a huge map and I can't flood it with civs. It already has some lagg and I don't want much more

    what about this? I give the Nazis a load of U-Boats to start out with?
     
  11. Seleukos Helios

    Seleukos Helios Chieftain

    Joined:
    May 28, 2006
    Messages:
    37
    Location:
    Athens
    Understood. I just thought you could at least give those regions to Great Britain or something (like in the WWII scenario in civ2).
     
  12. Igorius

    Igorius Chieftain

    Joined:
    Jun 4, 2006
    Messages:
    13
    Location:
    Stockholm
    Soviet never managed to invade Finland, and Germany never attempted to invade Sweden. If you don't feel like adding a neutral civ (Sweden, Switzerland), you could at least consider making Finland German, since they shared a common enemy for quite some time.
     
  13. Hadrean

    Hadrean Hi, how are you?

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    948
    Location:
    San Diego, CA
    I have already put a bunch of countries with germany that she did ot even take. So yea.
     
  14. Fatal

    Fatal Chieftain

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Messages:
    1
    Not to sound patriotic or anything, but I think that Finland is a lot more important than France, for example. Finland didn't fall at any point, while France crumbled like the little piggy's hut when the big bad wolf blew at it.

    Also making Finland a part of Germany is quite incorrect, as during the late months of the world war, Finland was actually repelling away Germans who then burned lapland to the ground while leaving the country.
     
  15. MaxRiga

    MaxRiga Emperor

    Joined:
    Feb 1, 2004
    Messages:
    1,274
    Location:
    Riga/Montreal
    to harden
    sweden is added as civilization to my mod, so u can use it later for ur scenario ;) still waiting for ur pictures
     
  16. Hadrean

    Hadrean Hi, how are you?

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    948
    Location:
    San Diego, CA
    Ok good that will then make it more historical and France, well I tried and played as Spain just so see what happens and France did crumble like the big bad wolf blew at it.

    ANd I will have a new version os the scenario after you release MaxRigaMod4
     
  17. Ceeker

    Ceeker Chieftain

    Joined:
    Jan 25, 2006
    Messages:
    4
    Egypt, yes, but Saudi Arabia was independent.

    The Low Countries would be a good replacement for Egypt, i'll agree.
     
  18. Dale

    Dale Mohawk Games Developer

    Joined:
    Mar 14, 2002
    Messages:
    7,115
    Also, Algeria is French in 1940. They didn't turn Vichy French (allied with Axis) till after the fall of France in 1941.

    Also, it is CRITICAL that the balkans and lowlands are seperate! The balkans are important because both USSR and Germany were pouring millions into the area for the Romanian oil and Black Sea ports of Bulgaria. The lowlands, because that was the pincer Germany used to get into France (BEF retreat at Dunkirk anyone?). If nothing else, give these areas to England. It's logical as the BEF defended Belgium, and Montgomery defended Greece.

    Otherwise, this is a very unrealistic scenario. :(

    Dale
     
  19. Dale

    Dale Mohawk Games Developer

    Joined:
    Mar 14, 2002
    Messages:
    7,115
    Also, where the hell is Malta? Gibralter? Both English cities that kept the Italian navy in the Med. Also, there needs to be a city on Crete. Oh, while we're at it, Cyprus, Egypt and Iraq was English too. The rest of the Middle East (except Saudi Arabia) was French.

    Basically:
    - Algeria: French.
    - Middle East: French
    - Egypt: English
    - Morocco: Spanish
    - Malta, Cyprus, Gibralter: English
    - Iraq: English
    - Finland: Finland (this is important if you know anything about the Winter War) Could be German if you really had to.
    - Sweden: Neutral
    - Switzerland: Neutral
    - Norway & Denmark: Neutral (unconquered at that date)
    - Balkans: Neutral (Greece English, Albania Italian if you have to)
    - Lowlands: Neutral (Make them English if you have to)
    - Canada: Must be added (that's where England built all their ships for the war)
    - Portugal: Neutral

    Sorry, but you need to do a LOT more historical research into this mod. At the moment, it's at best a poor to mediocre attempt.

    Dale
     
  20. Hadrean

    Hadrean Hi, how are you?

    Joined:
    May 29, 2006
    Messages:
    948
    Location:
    San Diego, CA
    Ok I am still trying to fix the -alot of money problem
     

Share This Page