1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

YnAMP - Yet (not) Another Maps Pack civ6

A compilation of maps and script with culturally linked start location or TSL

  1. dshole

    dshole Chieftain

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    19
    @Lohit Same crash error, a common pattern is a good thing, but I have no idea what this error means.

    [4277298.701] [Localization]: StartupErrorMessages.xml
    [4277298.701] [Localization]: Input XML does not contain database entry tags. GameData, GameInfo or Database
    [4277300.606] [Localization]: Validating Foreign Key Constraints...
    [4277300.607] [Localization]: Passed Validation.
    [4277300.615] [Configuration]: Validating Foreign Key Constraints...
    [4277300.616] [Configuration]: Passed Validation.
    [4277308.676] [FullTextSearch]: Initializing FullTextSearch
    [4277309.031] [Gameplay]: Validating Foreign Key Constraints...
    [4277309.041] [Gameplay]: Passed Validation.
    [4277309.467] [Configuration]: Validating Foreign Key Constraints...
    [4277309.468] [Configuration]: Passed Validation.
    [4277310.176] [HallofFame]: Database found. Checking versions...
    [4277310.178] [HallofFame]: Database is up-to-date!
    [4277323.705] [FullTextSearch]: FTS - Creating Context
    [4277330.472] [FullTextSearch]: FTS - Creating Context
    [4277363.501] [Configuration]: Validating Foreign Key Constraints...
    [4277363.502] [Configuration]: Passed Validation.
    [4277371.598] [Localization] ERROR: Database::XMLSerializer (GamePlayText_zh_Hans_CN.xml): Duplicate column names detected in <Row>. Name: Language, Value: zh_Hans_CN
    [4277371.598] [Localization]: In XMLSerializer while updating table LocalizedText from file GamePlayText_zh_Hans_CN.xml.

    [4277371.722] [Gameplay]: Validating Foreign Key Constraints...
    [4277371.737] [Gameplay]: Passed Validation.
    [4277383.863] [FullTextSearch]: FTS - Creating Context
    [4277383.863] [FullTextSearch]: FTS - Creating Context
    [4277384.174] [FullTextSearch]: FTS - Creating Context
    [4277384.443] [FullTextSearch]: FTS - Creating Context
    [4277385.331] [FullTextSearch]: FTS - Creating Context
     
  2. Laurana Kanan

    Laurana Kanan Don’t underestimate who I am.

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    1,663
    Gender:
    Female
    Location:
    Near the Greatest Snow on Earth
    Those are errors with the base game localization text files. Afaik, everyone has those with the Chinese text. It's nothing to worry about and is not related to YnAMP at all.
     
  3. Lohit

    Lohit Chieftain

    Joined:
    Nov 13, 2016
    Messages:
    31
    Gender:
    Male
    :(
    I have upgraded my PC as well. I have 16 GB RAM, i7-8700K CPU @3.70 GHz
    Plus got NVIDIA GeForce GTX 1080Ti. It's definitely not the PC problem :(
    Can anyone suggest what needs to be shared in order to help the investigation if anybody is doing? :(
    I have a save game. As soon as I click next turn, it crashes. So I can help providing the logs.
     
  4. mtlciv

    mtlciv Chieftain

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    5
    Is anyone using this with V1.0.0.314? I tried almost every map and get the startup script failed so I can never even get into the game. Just wondering if this isn't compatible with that version. Otherwise I give up :(
     
  5. RYSHER

    RYSHER Chieftain

    Joined:
    Aug 24, 2015
    Messages:
    12
    Another patch has been released recently. I don't have crashes on Giant Earth anymore.

    UPDATE: game now freezes during AI turn. Something still badly broken in it.
     
    Last edited: Apr 12, 2019
  6. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    8,296
    Location:
    France
    Quick update on gitHub/Steam:
    Code:
    - compatibility fix : can select Civilization in both setup screen, not just the advanced setup screen.
    - compatibility fix : no duplicate entries for maps.
    - add <DisabledByFeature> tag to the ExtraPlacement table (allows conditional placement of Volcanoes to prevent overriding of custom NW like Krakatoa or Fuji)
    - bug fix : don't place missing strategic resources if the "No Resource" placement option is selected
    - various change and addition to the (W.I.P) scenarios code and tables
    This include some code that I was working on before taking a break and have not really tested, but that should not affect the normal usage of the game, let me know here if there are issues..
     
    SeelingCat likes this.
  7. dshole

    dshole Chieftain

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    19
    Gedemon, enjoy your break, you really do such a fantastic job of all this!

    An observation from a current game. At around turn 313 my save starts to crash. As a result I dropped graphics settings (perform and memory use) right down to minimum. Now I can get as far as turn 358. The next turn crashes without fail.

    Activities from AI on start of turn 359

    Diplomacy (demands) with Maori and Aztec
    Modern age is 2 turns away from ending
    One of my spies gets promoted

    From the Lauconsole I noticed this seems to be the last event consistently

    YnAMP_Script: Trying to find name for city of CIVILIZATION_EGYPT at 18,27
    YnAMP_Script: - New name : LOC_CITY_NAME_PORT_GENTIL

    This is actually a Free city flipping to Egypt from what I can see. I was thinking about as a test removing it from a previous save by killing the city?
     
  8. Moin

    Moin Chieftain

    Joined:
    Feb 20, 2019
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    Wouldn´t it be possible to just block the naming of all rivers, deserts, mountains an other landscapes? I would enjoy it very much. May sound strange, but it makes me kind of ill if there are at the wrong place. And we all came along well with no naming before. So would that be an idea? ;)
     
  9. dshole

    dshole Chieftain

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    19
    So an update on my previous post. Things seem to be working now. Here is what I did.

    With firetuner;

    1. Deleted the City that was about to flip to Egypt.
    2. The crash seemed to occur when my spy was promoted, so I deleted all enemy spies.

    Not the idea situation, but perhaps it gives a clue?



     
  10. gfmozart

    gfmozart Chieftain

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    9
    Hi.

    I have a small problem. I followed the windows installation instruction but when unzipping to the Mods folder, the folder is just "Civ 6 YNAMP master" and not in the folder name as described. Also, the game does not sense the mod and I don't have the great earth maps etc when I try to create a game with the YNAMP mod enabled. I used to have an older version of YNAMP which worked fine and I could even create maps in the rise and fall version but this time this version doesn't sense the mod. I am wondering if anybody knows what went wrong?
     
  11. dukisha

    dukisha Chieftain

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    48
    Location:
    Serbia
    Does this work with gathering storm?

    I haven't been active few months.
    I installed this mod, choose map: true starting location earth
    There is only 7 leaders possible.

    When I played last time few months ago, there was space for unlimited civilizations and there was ynamp map to choose
     
  12. dukisha

    dukisha Chieftain

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    48
    Location:
    Serbia
    Is anybody here who can help me and "gfmozart" ?
     
  13. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    8,296
    Location:
    France
    It required a few weeks of work but yes it's fully compatible now. There is still a possible issue with late game stability on larger maps (giant, ludicrous) with all versions of the game

    @gfmozart : make sure to remove all previous versions, and yes, from github the folder name in /Mods/ should be "Civ6-YnAMP-Master" with a .modinfo file directly in that folder
     
  14. dukisha

    dukisha Chieftain

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    48
    Location:
    Serbia
    I enabled mod, and I have only few civilizations possible to play with when choose GS.
    In the rise and fall I could choose 20 or 30 civilizations

    And there is no "GIANT EARTH" to choose when I decide which map I am gonna play.
     

    Attached Files:

    • 1.PNG
      1.PNG
      File size:
      103.3 KB
      Views:
      23
    • 2.PNG
      2.PNG
      File size:
      1.8 MB
      Views:
      30
    • 3.PNG
      3.PNG
      File size:
      2.1 MB
      Views:
      23
  15. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    8,296
    Location:
    France
  16. civfanaticos

    civfanaticos Chieftain

    Joined:
    Nov 1, 2017
    Messages:
    3
    First of all thank you for this upload...further is there any possibility to play a larger real earth map than giant earth with TSL? i tried lurdicrous and it did not start and i have the system requirements...thnx
     
  17. mtlciv

    mtlciv Chieftain

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    5
    error.jpg

    I still get this with the new version. I have the newest update of GS is that maybe why? Only have this mod activated. It still says it's not compatible but I bypass the warning before enabling it.
     
  18. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    8,296
    Location:
    France
    See https://forums.civfanatics.com/forums/bug-reports.574/

    Either you don't have the new version, either you have multiple versions and an old one is loaded.
     
  19. Gedemon

    Gedemon Modder Moderator

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Messages:
    8,296
    Location:
    France
    A big update for Simplified Chinese (cities names) was pushed on GitHub, I wanted to post it ASAP on steam so I've merged it with my current dev version which also
    include new override of the game's Frontend files for future usage.
    Code:
    - update Simplified Chinese texts (and bug fixes to Korean and En/US 
    Cities text files) thanks to gamesyofo
    - add some parameterIDs (and UI) for generated scenarios setup (but only 
    a portion of City placement is coded in game)
    - add initial support for hot loading custom movie background and title 
    logos on the main menu for scenarios
    - add release number to Lua.log to save some support time by filtering 
    reports from users with outdated versions of the game
    
     
  20. elio86

    elio86 Chieftain

    Joined:
    Nov 13, 2016
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Hi Gedemon, thanks a lot for the great work you are doing, irrespective of the absence of support to (advanced) modders like you from Firaxis.
    One question: is Play Europe Again still unstable w/GS (being a bit larger than Enormous)? I ask ‘cause I tried to play it before the antarctic summer patch and around turn 300 I got CTD, in a specific AI turn unless I took control of that AI via a specific mod allowing that.
     

Share This Page