Advertisement
Civilization Fanatics' Center  

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - Technical Support

Reply
 
Thread Tools
Old Jun 15, 2008, 07:08 PM   #1
Jetfire
Chieftain
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
ntdll.dll error on launch

I have a VISTA Laptop (Dell). When I installed CivIV and CivIV:BTS, it ran fine.

Then a couple of days ago, I installed the latest VISTA patches, and rebooted (the first Reboot since installing CivIV).

Now whenever I try to start the game, I get an "Entry Point Not Found" error: "The procedure entry point could not be located in the dynamic link library ntdll.dll".

This error pops up whenever I try to run the autorun.exe on either the BTS start disk or the CivIV start disk, or when I try to use the short cuts.

I've tried running them in XP mode, running as admin and just about everything else I can think of (haven't tried reinstalling yet), and I don't know what the problem is.

Anyone have any suggestions?
Jetfire is offline   Reply With Quote
Old Jun 16, 2008, 08:22 AM   #2
ori
Repair Guy

 
ori's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Baden-Württemberg, Germany
Posts: 15,060
welcome to cfc

could you post the complete text of the error?
ori is offline   Reply With Quote
Old Jun 16, 2008, 09:53 AM   #3
Jetfire
Chieftain
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
Thanks.

The complete text of the error I get is what I said:

Title: "Entry Point Not Found"

Error Text: "The procedure entry point could not be located in the dynamic link library ntdll.dll".
Jetfire is offline   Reply With Quote
Old Jun 16, 2008, 10:00 AM   #4
ori
Repair Guy

 
ori's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Baden-Württemberg, Germany
Posts: 15,060
I had hoped for more - this looks like a corrupted install though - problem is I am not sure if it is a Vista problem or a problem with your Civ install...

did you try running it from the actual .exe files?
ori is offline   Reply With Quote
Old Jun 16, 2008, 05:16 PM   #5
Jetfire
Chieftain
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
Ok looks like it was a VISTA problem, not a Civ problem. I clued in when TeamSpeak gave the same error, and it even propped up briefly when I went to log off.

Rebooting fixed it up and it looks like it works.

Thanks for the advice/help in any case.
Jetfire is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - Technical Support > ntdll.dll error on launch

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Warlords install error - Can't find setup.dll - error 103 Janx Spirit Civ4 - Technical Support 3 Dec 26, 2007 04:09 PM
binkw32.dll Error LangeGeschichte Civ4 - Bug Reports 5 Aug 03, 2007 09:07 PM
dll error davymark8 Civ4 - Technical Support 1 Oct 29, 2005 12:12 PM
binkw32.dll error homish00 Civ3 - Technical Support 2 Dec 17, 2003 10:29 PM
Help! Error in MSVFW32.DLL!! Narz Civ2 - Technical Support 1 Nov 05, 2003 09:55 AM


Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 04:40 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright © Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR