Advertisement
Civilization Fanatics' Center  

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - Creation & Customization > Civ4 - Project & Mod Development > Rise of Mankind: A New Dawn

Reply
 
Thread Tools
Old Dec 02, 2009, 10:28 PM   #1
4538'N-1347'E
Deity
 
4538'N-1347'E's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Just wonder...
Posts: 2,789
A New Dawn Bug Reports and Feedback

If you find any bugs, other than those listed here already, please report them.

Known Bugs:


See The A New Dawn Bug Tracker


Procedures and Guidelines:
If you are using A New Dawn and no other modifications
  • Post in this thread with a bug report.
  • Include your A New Dawn.log file (located in your Rise of Mankind folder)
  • Include a save
If you are using A New Dawn WITH other modifications
  • Post in this thread with a bug report.
  • Include your modifications (preferably your XML & Modules Folders), or if not possible, upload your entire RoM folder. (To the file host of your choice)
  • Include a save

As for feedback, please post anything regard A New Dawn features only. If you use other modmods, you forfeit support from me, I will not debug non-AND mods. Main RoM feedback belongs in the RoM forums.
__________________
===============================================
AND Resurrection Team

4538'N-1347'E - Mod Manager

"Rise of Mankind - A New Dawn" - Back under development!
===============================================

Last edited by ainwood; Jul 15, 2014 at 03:57 AM.
4538'N-1347'E is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 02:56 AM   #2
Hydromancerx
C2C Modder
 
Hydromancerx's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: California, USA
Posts: 14,841
I had a weird CTD today. I finished the whole game and then selected "Return to Main Menu" and then it crashed to desktop. Of all the CTDs I think this is one I don't mind at all. In short reporting but should be put on low priority.
Hydromancerx is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 05:26 AM   #3
CivEikka
Warlord
 
CivEikka's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Finland
Posts: 207
Wonderful.. Really, these modmods make the rise of mankind so much better.. It's like jump from BtS --> RoM.. Maybe not that much.. but still this is great!

Allthough one thing came my mind.
Thing when you're switching civics it turns into anarchy mode, I think that could spawn a civil war (if the difference is huge, like ideology civics (from right to left)). Or event when the people are rebellious, they demand on changing civic (like from fascist to democracy).

Just thinking, but anyways thanks for this modmod.. I really enjoy this.

Last edited by CivEikka; Dec 03, 2009 at 05:31 AM.
CivEikka is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 07:16 AM   #4
Afforess
The White Wizard
 
Afforess's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina, USA
Posts: 11,300
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by CivEikka View Post
Thing when you're switching civics it turns into anarchy mode, I think that could spawn a civil war (if the difference is huge, like ideology civics (from right to left)).
That's intentional.
__________________
"A Witty Saying Proves Nothing"
-Voltaire
Afforess is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 07:32 AM   #5
CivEikka
Warlord
 
CivEikka's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Finland
Posts: 207
First CTD (atleast it crashes, and I don't know why.)

I found buddhism in paris (Conquered) And I'm trying to switch to both church (from charity) and state church (from prophets) civics, but it crashes then.

Only rise of mankind 2.81 (full) and this modmod. :/
Attached Files
File Type: civbeyondswordsave Eikka BC-1080.CivBeyondSwordSave (325.1 KB, 61 views)

Last edited by CivEikka; Dec 03, 2009 at 07:36 AM.
CivEikka is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 07:39 AM   #6
Afforess
The White Wizard
 
Afforess's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina, USA
Posts: 11,300
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by CivEikka View Post
First CTD (atleast it crashes, and I don't know why.)

I found buddhism in paris (Conquered) And I'm trying to switch to both church (from charity) and state church (from prophets) civics, but it crashes then.

Only rise of mankind 2.81 (full) and this modmod. :/
Can you post your "A New Dawn.log" file? It's in the main Rise of Mankind folder.
__________________
"A Witty Saying Proves Nothing"
-Voltaire
Afforess is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 07:58 AM   #7
CivEikka
Warlord
 
CivEikka's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Finland
Posts: 207
{Required Files} {Military Civics} {Beautification Project} {Castle Improvements} {Civic Flavors} {Ice Breaker} {Ideology Civics} Meteorology {Mountains } {Realistic Diplomacy} {Seafaring } {Resource Refinement} {Multiple Production Mod} {War Prizes} Zoology Firestorm {The World's Fair} Arctic {Larger Cities} {Espionage Process} Forestation {Sea Tunnels} Terraforming {Lead From Behind} {Event Images} Education Sports {Hi-Res Cursors} {Fixed Borders} NIMBY {Civic Buildings & More Wonders} {Surround and Destroy} {No Storms} {Advanced Diplomacy} {Deep-Red Interface} {Balanced Civics} {Early Buildings} ANM

Those are inside of that file, though I'm not sure if it is the right one, but in log folder, there is no logs.. :/

EDIT: It is the state church civic, I had no problems to change from charity--> church.

Last edited by CivEikka; Dec 03, 2009 at 08:55 AM.
CivEikka is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 02:01 PM   #8
Mister Giggles
Warlord
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 140
I notice when installing A New Dawn with 2.81 (Full, no megapack), the speed at which the city screen loads and unit selection happens slows down drastically. From 1-2 seconds to 3-4. Quite noticeable, moves A New Dawn into unplayable territory for me. Is there a particular reason why?

This slowdown occurs no matter what I happen to install.
Mister Giggles is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 02:02 PM   #9
ghostmaker650
Warlord
 
ghostmaker650's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 128
Hi, I've installed A New Dawn 1.50 and am currently 118 turns into a new game, playing a custom Huge Europe scenario, standard speed. I am playing with Surround and destroy, advanced diplomacy, and unlimited wonders all checked (but none of the others that come with A New Dawn).

What I've noticed so far is that some text are bad. Like some of the text for diplomacy relation, they say: TXT_KEY_MISC_ATTITUDE_FIRST_IMPRESSION and another is
TXT_KEY_MISC_ATTITUDE_LOW_RANK. Those are the only 2 I've seen so far though.

And all the text for the combat odds are worded in much the same way TXT_ACO_HP and what not.

I'm not sure if A New Dawn is the cause, but it is the only change I've made. I'm still playing RoM 2.8 (perhaps updating to 2.81 will fix this? I'll post again if I find out)

UPDATE: updating to 2.81 did not help. Same problems.

I've uploaded screen shots of the combat odds text, and a save of the game in the screen shots (I accidentally saved over the game mentioned above after updating to 2.81)

And here is what that file says: {Required Files} {Ice Breaker} {Mountains } {Realistic Diplomacy} {Multiple Production Mod} {War Prizes} {The World's Fair} {Espionage Process} Forestation {Sea Tunnels} Terraforming {Fixed Borders} {Surround and Destroy} {No Storms} {Advanced Diplomacy} ANM
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Civ4ScreenShot0001.JPG
Views:	469
Size:	141.2 KB
ID:	236133   Click image for larger version

Name:	Civ4ScreenShot0002.JPG
Views:	380
Size:	142.7 KB
ID:	236134  
Attached Files
File Type: civbeyondswordsave Julius Caesar BC-3675.CivBeyondSwordSave (97.9 KB, 40 views)
ghostmaker650 is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 02:06 PM   #10
Afforess
The White Wizard
 
Afforess's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina, USA
Posts: 11,300
Gender: Male
Those text files are part of RoM 2.81. I would get a clean copy of RoM, patch it, then install A New Dawn.

The fact that they are missing tells me that for some reason, you didn't patch RoM Right.
__________________
"A Witty Saying Proves Nothing"
-Voltaire
Afforess is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 02:15 PM   #11
ghostmaker650
Warlord
 
ghostmaker650's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 128
Quote:
Originally Posted by Afforess View Post
Those text files are part of RoM 2.81. I would get a clean copy of RoM, patch it, then install A New Dawn.

The fact that they are missing tells me that for some reason, you didn't patch RoM Right.
This happened with 2.8 before I patched as well.
I did have a clean copy of RoM, then I patched, and then used A New Dawn installer, but I will try again.
ghostmaker650 is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 02:31 PM   #12
Dancing Hoskuld
Deity
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canberra, Australia
Posts: 15,753
A CTD, had not downloaded the new patch yet.

Code:
Traceback (most recent call last):
  File "BugEventManager", line 357, in _handleDefaultEvent
  File "RevEvents", line 191, in onEndPlayerTurn
  File "RevEvents", line 824, in recordCivics
MemoryError
__________________
Dyslexia luRs.
Dancing Hoskuld is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 02:36 PM   #13
Afforess
The White Wizard
 
Afforess's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina, USA
Posts: 11,300
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by Dancing Hoskuld View Post
A CTD, had not downloaded the new patch yet.

Code:
Traceback (most recent call last):
  File "BugEventManager", line 357, in _handleDefaultEvent
  File "RevEvents", line 191, in onEndPlayerTurn
  File "RevEvents", line 824, in recordCivics
MemoryError
That's odd. It looks like a non-player called the function... That's the only way it could crash. Any other details? When? How long had you been playing?
__________________
"A Witty Saying Proves Nothing"
-Voltaire
Afforess is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 02:44 PM   #14
ghostmaker650
Warlord
 
ghostmaker650's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 128
Quote:
Originally Posted by ghostmaker650 View Post
This happened with 2.8 before I patched as well.
I did have a clean copy of RoM, then I patched, and then used A New Dawn installer, but I will try again.
A fresh install of RoM worked. I didn't know the uninstaller wasn't 100%, that was probably the cause since I did use it.
Thanks for the help And I look forward to This modmod, Thanks again
ghostmaker650 is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 03:12 PM   #15
Dancing Hoskuld
Deity
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canberra, Australia
Posts: 15,753
Quote:
Originally Posted by Afforess View Post
That's odd. It looks like a non-player called the function... That's the only way it could crash. Any other details? When? How long had you been playing?
Unfortunately I have no other details. I had just gotten Calendar and was studying Sculpture. See attached for my game options - I did not have inquasitions on but it is showing anyway.
__________________
Dyslexia luRs.

Last edited by Dancing Hoskuld; Mar 25, 2010 at 01:24 PM.
Dancing Hoskuld is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 03:14 PM   #16
Afforess
The White Wizard
 
Afforess's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina, USA
Posts: 11,300
Gender: Male
Quote:
Originally Posted by Dancing Hoskuld View Post
Unfortunately I have no other details. I had just gotten Calendar and was studying Sculpture. See attached for my game options - I did not have inquasitions on but it is showing anyway.
The way inquisitions is coded now, is to be a game option, (since I removed the callback) but since it was always on be default, I just hide the option and defaulted it to on. You can actually turn it off if you mess with the gameoptioninfo.xml in my folder.

Is the CTD repeatable?
__________________
"A Witty Saying Proves Nothing"
-Voltaire
Afforess is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 03:22 PM   #17
Dancing Hoskuld
Deity
 
Join Date: Jul 2004
Location: Canberra, Australia
Posts: 15,753
Quote:
Originally Posted by Afforess View Post
The way inquisitions is coded now, is to be a game option, (since I removed the callback) but since it was always on be default, I just hide the option and defaulted it to on. You can actually turn it off if you mess with the gameoptioninfo.xml in my folder.

Is the CTD repeatable?
So now inqusitions are not turned of by the RevDCM tab in the BUG options

I did not make any saves because I was doing a quick test before adding in all my stuff. I'll see how far back the autosave was and try from there.

The answer is maybe. I got the following at about the same game turn I think.
Code:
Traceback (most recent call last):
  File "BugEventManager", line 357, in _handleDefaultEvent
  File "Revolution", line 600, in onEndPlayerTurn
  File "Revolution", line 1004, in updatePlayerRevolution
  File "Revolution", line 2163, in checkForRevolution
  File "Revolution", line 3408, in pickRevolutionStyle
  File "Revolution", line 4397, in makeRevolutionDecision
  File "Revolution", line 5048, in processRevolution
  File "RevUtils", line 1128, in changeCiv
RuntimeError: unidentifiable C++ exception
I will now try again to see.

No it is not repeatable.
__________________
Dyslexia luRs.

Last edited by Dancing Hoskuld; Dec 03, 2009 at 03:40 PM.
Dancing Hoskuld is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 05:01 PM   #18
winthrowe
Warlord
 
Join Date: Sep 2009
Location: Halifax, Canada
Posts: 230
not exactly a CTD, but I seem to be having an infinite loop bug, or something. can you look at this save, 2.81, standard install of AND1.51?

Spoiler:

{Required Files} {Military Civics} {Beautification Project} {Castle Improvements} {Civic Flavors} {Ice Breaker} {Ideology Civics} Meteorology {Mountains } {Realistic Diplomacy} {Seafaring } {Resource Refinement} {Multiple Production Mod} {War Prizes} Zoology Firestorm {The World's Fair} Arctic {Larger Cities} {Espionage Process} Forestation {Sea Tunnels} Terraforming {Lead From Behind} {Event Images} Education Sports {Hi-Res Cursors} {Fixed Borders} NIMBY {Civic Buildings & More Wonders} {Surround and Destroy} {No Storms} {Advanced Diplomacy} {Balanced Civics} {Early Buildings} ANM
Attached Files
File Type: civbeyondswordsave AutoSave_AD-1215.CivBeyondSwordSave (234.5 KB, 42 views)
winthrowe is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 05:06 PM   #19
os79
Deity
 
os79's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hanover Park, IL
Posts: 2,955
Quote:
Originally Posted by winthrowe View Post
not exactly a CTD, but I seem to be having an infinite loop bug, or something. can you look at this save, 2.81, standard install of AND1.51?

Spoiler:

{Required Files} {Military Civics} {Beautification Project} {Castle Improvements} {Civic Flavors} {Ice Breaker} {Ideology Civics} Meteorology {Mountains } {Realistic Diplomacy} {Seafaring } {Resource Refinement} {Multiple Production Mod} {War Prizes} Zoology Firestorm {The World's Fair} Arctic {Larger Cities} {Espionage Process} Forestation {Sea Tunnels} Terraforming {Lead From Behind} {Event Images} Education Sports {Hi-Res Cursors} {Fixed Borders} NIMBY {Civic Buildings & More Wonders} {Surround and Destroy} {No Storms} {Advanced Diplomacy} {Balanced Civics} {Early Buildings} ANM
If you mean the period in early game (Epic=150's of turns), when someone adopts a civic or adopt religion or whatever, that the game "Stops Responding", then I am likely having the same problem. I'm reinstalling the whole thing and documenting everything so that if it repeats, I will report back.
__________________
"The best [mod/modcomp] releases are things you did for yourself, as then you are less upset if it appears that nobody else is using it at all. " Xienwolf (responding to a potential modder in SDK/Python forum)
You want to play superb Civ4 game? Try Rise of Mankind's expansion A New Dawn by Wizard Afforess.
os79 is offline   Reply With Quote
Old Dec 03, 2009, 05:15 PM   #20
winthrowe
Warlord
 
Join Date: Sep 2009
Location: Halifax, Canada
Posts: 230
Quote:
Originally Posted by os79 View Post
If you mean the period in early game (Epic=150's of turns), when someone adopts a civic or adopt religion or whatever, that the game "Stops Responding", then I am likely having the same problem. I'm reinstalling the whole thing and documenting everything so that if it repeats, I will report back.
this happened relatively early turnwise, on an renasance start, so it is quite possible an ai was changing civics. I had used a fresh install of 2.8 full, patched to 2.81, and installed AND with the above settings.
winthrowe is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION IV > Civ4 - Creation & Customization > Civ4 - Project & Mod Development > Rise of Mankind: A New Dawn > A New Dawn Bug Reports and Feedback

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rise of Mankind 2.8 Feedback and bug reports zappara Civ4 - Rise of Mankind 615 Aug 23, 2010 11:21 PM
Rise of Mankind 2.81 feedback and bug reports zappara Civ4 - Rise of Mankind 349 Mar 23, 2010 04:36 PM
Version 2.7 bug reports and feedback zappara Civ4 - Rise of Mankind 862 Feb 16, 2010 10:46 AM
Bug Reports BobTheTerrible Rhye's and Fall RAND 128 Oct 08, 2008 09:46 AM
Hyborem crash bug reports/search for cause of bug smjjames Civ4 - Fall from Heaven 88 Apr 10, 2008 12:42 PM


Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 05:56 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR