Advertisement
Civilization Fanatics' Center  

Go Back   Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION V > Civ5 - General Discussions

Reply
 
Thread Tools
Old Apr 14, 2013, 02:23 PM   #1
EgyptRaider
Warlord
 
EgyptRaider's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: The Netherlands
Posts: 118
Trading Posts

I've been hoping for a while that the cottage system of Civ IV would return, the Trading posts are just... mehhhh... and their look is a bit out of place for me. While I guess that the change of getting the cottage system back is small, I still hope that there will be changes to the Trading Posts..

Now I've noted that in every screenshot the trading post seems absent. Did I miss one hidden in a video preview or in a corner of the screenshot or are there really no trading posts sided? Can this indicate that they're either removed from the game, which makes sense with the new trade system, or that their concept is changed?

Last edited by EgyptRaider; Apr 14, 2013 at 02:26 PM.
EgyptRaider is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 02:27 PM   #2
AriochIV
HERETIC
 
AriochIV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: San Jose, California
Posts: 3,182
It is true that Trading Posts are conspicuously absent from every screenshot I've seen.
AriochIV is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 02:28 PM   #3
Petiscator
King
 
Petiscator's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Brazil
Posts: 785
I also looked for TPs and found none. I think there is something there. We saw a "fortified trading post" in that poster, maybe the cottage system IS back? What if, as time passes (or upon entering a new age) your TP becomes a fortified TP (?) and yields something else?
__________________
Is the past mute? Or do we continue being deaf? - Eduardo Galeano
Petiscator is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 02:31 PM   #4
Ogenvi
Chieftain
 
Ogenvi's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 66
There isn't any image of BNW which shows a trading post. I think that cottage system won't return with this expansion, and that is a shame.
Ogenvi is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 02:34 PM   #5
Inhalaattori
Emperor
 
Inhalaattori's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Up North
Posts: 1,081
I think you should be able to build trading posts only along rivers and/or on the coast. It is stupid that you can spam them everywhere.
__________________
Someone who knows too much finds it hard not to lie.
Ludwig Wittgenstein
Inhalaattori is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 02:35 PM   #6
Securion
Civ Veteran
 
Securion's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Earth (mostly..)
Posts: 688
Maybe Trade Routes will give enough gold so building TPs wont be necessary?
God i hope so. TPs are so awful.
__________________
40+ years old, Military Analyst and have 0 hours in CivBE on Deity level.
Securion is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 02:36 PM   #7
ferretbacon
King
 
ferretbacon's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: North Texas
Posts: 635
Quote:
Originally Posted by Inhalaattori View Post
I think you should be able to build trading posts only along rivers and/or on the coast. It is stupid that you can spam them everywhere.
And on roads. That makes the most sense.
__________________
Firaxis should just hire me as a creative consultant...
ferretbacon is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 02:41 PM   #8
strijder20
Wallowing in irony
 
Join Date: Jun 2010
Location: In Dystopia
Posts: 4,892
Quote:
Originally Posted by Inhalaattori View Post
I think you should be able to build trading posts only along rivers and/or on the coast. It is stupid that you can spam them everywhere.
I actually think I saw a reference to that somewhere.
strijder20 is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 02:41 PM   #9
Hakan-i Cihan
Prince
 
Hakan-i Cihan's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Netherlands
Posts: 311
Quote:
Originally Posted by Securion View Post
Maybe Trade Routes will give enough gold so building TPs wont be necessary?
God i hope so. TPs are so awful.
I do agree partially. I hope that trade routes give part of the gold you could get from TP's. And the other part by a restricted cottage system replacing the TP's.
__________________
The lion who breaks the enemy's ranks is a minor hero compared to the lion who overcomes himself ~ Mevlana Rumi
Hakan-i Cihan is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 02:46 PM   #10
Muzzway
Chieftain
 
Muzzway's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 46
I suspect it may just be for aesthetic purposes. I noticed that many of the hills are left unmined, as well. Notice the hills around Lisbon:
Spoiler:


There aren't any lumber mills in Portugese borders, either.

Many people criticized Civ 5 for reducing meaningful choices for worker management. If they did actually remove trading posts from the game (assuming they aren't replaced by cottages, for which there is no screenshot evidence), it would almost reduce that choice completely. So, you're left with deciding whether to put a mine or a farm on that riverside hill?

Last edited by Muzzway; Apr 14, 2013 at 03:02 PM.
Muzzway is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 02:50 PM   #11
EgyptRaider
Warlord
 
EgyptRaider's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: The Netherlands
Posts: 118
If they've removed all the trading posts only for aesthetic then they at least have the idea that there is something wrong with the current trading posts.
EgyptRaider is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 03:42 PM   #12
Kennan
Chieftain
 
Join Date: Jul 2011
Location: Sweden
Posts: 53
Trade posts are in. Check at 3:00. There is one outside Stockholm and one outside Sigtuna.

http://www.youtube.com/watch?v=htFD1jlZwyw
Kennan is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 03:44 PM   #13
JSMCAG
King
 
JSMCAG's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 779
That's old Gods & Kings footage, as you can see by the UI (Baroque inspired UI, Adviser button on top right, no Internation Trade Routs or Tourism counter on top) and, therefore, doesn't reflect the new expansion.
JSMCAG is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 03:46 PM   #14
Inhalaattori
Emperor
 
Inhalaattori's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Up North
Posts: 1,081
Quote:
Originally Posted by Kennan View Post
Trade posts are in. Check at 3:00. There is one outside Stockholm and one outside Sigtuna.

http://www.youtube.com/watch?v=htFD1jlZwyw
No. That is from old version. As you can see there is no tourism output or trade routes.
__________________
Someone who knows too much finds it hard not to lie.
Ludwig Wittgenstein
Inhalaattori is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 03:47 PM   #15
ShallowGrave
Chieftain
 
ShallowGrave's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 11
Yeah, thats G&K footage. I think they scrapped trading posts altogether in favor of internal and external trade routes.
ShallowGrave is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 03:48 PM   #16
Securion
Civ Veteran
 
Securion's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Earth (mostly..)
Posts: 688
Quote:
Originally Posted by Kennan View Post
Trade posts are in. Check at 3:00. There is one outside Stockholm and one outside Sigtuna.

http://www.youtube.com/watch?v=htFD1jlZwyw
That looks like Gods and Kings footage though.

EDIT; Im late as usual...
__________________
40+ years old, Military Analyst and have 0 hours in CivBE on Deity level.
Securion is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 03:48 PM   #17
Tinker
Prince
 
Tinker's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 451
That's a G&K screenshot, though.
Tinker is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 04:10 PM   #18
Dark_Jedi06
"Deus ex Machina."
 
Dark_Jedi06's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: White Post, VA
Posts: 1,079
I swear that I read somewhere that one of the new civs had a UA that allowed trading posts to be built on coasts, I could have imagined this though.

Perhaps they've changed the way trading posts function and they're still waiting on the big reveal, keeping them absent from screenshots to see if we notice.
__________________
Legendary Earth Mod (LEM)
A balanced and accurate Earth map for Civilization V.
Steam ID: http://steamcommunity.com/id/Deu_sEx_machina

"The great questions of the day will not be settled by means
of speeches and majority decisions, but by iron and blood."
~Otto von Bismarck
Dark_Jedi06 is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 05:03 PM   #19
Bechhold
Prince
 
Bechhold's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 447
Just bring back cottages while making Trade Posts related to CS in terms of Influence, Spheres of Control, Economic values etc.

Or is that too complicated?
__________________
You, gentlemen, are in need of great upheavals; we are in need of Great Russia. ~ Pyotr Stolypin

No man can sit down and withhold his hands from the warfare against wrong and get peace from his acquiescence. ~ Woodrow Wilson, 1911
Bechhold is offline   Reply With Quote
Old Apr 14, 2013, 07:55 PM   #20
Gamewizard
King
 
Gamewizard's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 785
Quote:
Originally Posted by Dark_Jedi06 View Post
I swear that I read somewhere that one of the new civs had a UA that allowed trading posts to be built on coasts, I could have imagined this though.

Perhaps they've changed the way trading posts function and they're still waiting on the big reveal, keeping them absent from screenshots to see if we notice.
In one of the recent articles it was said that Portugal had this special ability, but the article could have been referencing the Portuguese UI.
Gamewizard is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Go Back Civilization Fanatics' Forums > CIVILIZATION V > Civ5 - General Discussions > Trading Posts

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



Advertisement

All times are GMT -6. The time now is 12:14 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
This site is copyright Civilization Fanatics' Center.
Support CFC: Amazon.com | Amazon UK | Amazon DE | Amazon CA | Amazon FR