Civ 5 in triple screen portrait mode

Discussion in 'Civ5 - General Discussions' started by Greyhawk1, Jun 29, 2014.

  1. Greyhawk1

    Greyhawk1 King

    Joined:
    Feb 25, 2003
    Messages:
    725
    Location:
    England
    Res is 3240x1920

    Just if anyone is interested :)
     

    Attached Files:

  2. Greyhawk1

    Greyhawk1 King

    Joined:
    Feb 25, 2003
    Messages:
    725
    Location:
    England
    Another one. I hate a cluttered screen hence most icons are not visible.
     

    Attached Files:

  3. Callonia

    Callonia Deity

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    2,176
    don't even look any different from my crappy 100 dollar monitor.
     
  4. Uzael36

    Uzael36 Prince

    Joined:
    Jan 9, 2012
    Messages:
    551
    A lot of times people forget that we are still viewing those SS on the monitor we own, so it looks no different. Or if you show the full image, it just looks zoomed in.
     
  5. Greyhawk1

    Greyhawk1 King

    Joined:
    Feb 25, 2003
    Messages:
    725
    Location:
    England
    Well at least you will know not to buy a triple just for this :)

    I used to play triple wide but when I have to turn my head to check on right hand and left hand menus it was a total pain. Still I could see over 50% of the world at once :\
     
  6. Dedrytus

    Dedrytus Warlord

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    269
    And still some unit actions are not visible and you have to expand menu. I hate this.
     
  7. FuRRie

    FuRRie King

    Joined:
    Jun 19, 2005
    Messages:
    903
    Location:
    Belgium
    Civ isn't really a game that gets better with multi-monitor imo.

    I mean, its cool, but no real added value :/.
     
  8. Socratatus

    Socratatus Emperor

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    1,636
    Yep looks no different. I guess it`s like showing 3D to someone thru a Tv with no 3D- the other person sees no difference or something!lol!
     
  9. Greyhawk1

    Greyhawk1 King

    Joined:
    Feb 25, 2003
    Messages:
    725
    Location:
    England
    I guess the pic resizes depending on your monitor. The physical size of the screen is about 3 feet by 1 and a half feet.

    Biggest benefit is you can see a lot more land area in the window when you zoom out (obviously 3x more land) and the interface isn't cluttered.

    I got the three monitors for playing first person games (they are cheap 23inch flat screens) but I found triple wide is too wide, hence portrait. Though I had to make my own stand as the monitors didn't support landscape on the stand that came with them :(

    I've also played using an old projector I got for forty quid...that really makes you feel like an armchair general haha... :D

    Going to be getting a 1080p projector in the near future - I'll post a few screens (obviously shots of the projector on my phone not the screen lol) for a laugh.

    When I watch marbozir play, the screen is way too cluttered. I'm amazed he can play so quickly with all that on the screen at once!
     
  10. danaphanous

    danaphanous religious fanatic

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    1,501
    I have a high-res Retina screen. It just looks huge when I post even on my monitor because the site's resolution IS set. I've taken to compressing them to a smaller size before posting.
     
  11. bhavv

    bhavv Glorious World Dictator

    Joined:
    Jun 13, 2006
    Messages:
    7,358
    Id rather have one high end large monitor, but 16:9 is rubbish, and 120 hz still doesn't exist at higher than 1080p.

    And 4k screens are still 16:9 and only 60 hz QQ.
     

Share This Page