1. Firaxis celebrates the "Asian American and Pacific Islander Heritage Month", and offers a give-away of a Civ6 anthology copy (5 in total)! For all the details, please check the thread here. .
    Dismiss Notice
  2. We have selected the winners of the Old World random draw and competition. For the winning entries, please check this thread.
    Dismiss Notice
  3. Old World has finally been released on GOG and Steam, besides also being available in the Epic store . Come to our Old World forum and discuss with us!
    Dismiss Notice

EXE. problem! anyone out there fropm Firaxis?

Discussion in 'Civ3 - Technical Support' started by Bilas, Mar 3, 2002.

  1. Bilas

    Bilas Chieftain

    Joined:
    Jan 17, 2002
    Messages:
    28
    Hello everyone,

    I have been playing CIV3 for months know with no problems, I upgraded to the version 1.16 with no problems. Then I did an upgrade to version 1.17f and know I am getting this error.

    Windows 98 Version 4.10.1998

    CIVILIZATION3.EXE caused fault #c0000005 in CIVILIZATION3.EXE at address 0257:004030c3



    Registers:

    EAX=0a486600 CS=0257 EIP=004030c3 EFLGS=00210246

    EBX=005c8c64 SS=025f ESP=00abe9b0 EBP=005c89f0

    ECX=00000000 DS=025f ESI=005cfe68 FS=129f

    EDX=00000001 ES=025f EDI=00000026 GS=0000



    Bytes at CS:EIP:

    8b 79 78 8b 47 04 85 c0 75 06 8b 17 8b cf ff 12



    Stack dump:

    00000026 005cfe68 abffffc7 f38ff9f9 eded73f3 3be7e757 db1fe1e1 dad81ddb 17cbc91a ab14bcba 9e9c11ad 0b8f8d0e 6f08807e 6c6c0771 fcf9f9c2 d456fbfb


    I can only think it has something to do with the latest patch. I am uninstalling now and will start a new game with 1.16 to see what happens. I see other people are haveing similar problems but there seems to be no answer except for the same thing I always here "Check the drivers" ect...


    I hope someone has a fix for this soon!

    Peace - Out
    Viso Gero
     
  2. Bilas

    Bilas Chieftain

    Joined:
    Jan 17, 2002
    Messages:
    28
    :(

    :(

    :(

    OUT
     
  3. Apollo

    Apollo Emperor

    Joined:
    Jul 8, 2001
    Messages:
    1,016
    Location:
    Seattle
    This is a common problem. There are many threads about this. You are getting the Windows 98 error, but in Windows 2k it is known as the Civilization3.e.exe error (with that extra .e). There is no fix for it. People seem to get around it by making little changes in their game such as disabling civil disorder pop-ups or fiddling around with the editor. Maybe some random changes would help you too.
     
  4. Fionavar

    Fionavar Chieftain

    Joined:
    Jan 12, 2002
    Messages:
    31
    Location:
    Manitoba, Canada
    I too, since installing the 1.17f patch have been having instability issues - though the only repeatable occurence is with the MArla_SInger map from the official downloads - I get the error all the time after about 1000 BC - when I do not use it, I never have an error - thought this might help. Peace.
     
  5. Bilas

    Bilas Chieftain

    Joined:
    Jan 17, 2002
    Messages:
    28
    Thanx for help. Since reinstalling so far I didn't get the error.

    :rolleyes:

    Peace - Out
     

Share This Page