1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[GS] Severely Broken Text

Discussion in 'Civ6 - Bug Reports' started by Cobalt_Blue, Feb 14, 2019.

  1. Cobalt_Blue

    Cobalt_Blue Chieftain

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    65
    Gender:
    Female
    Location:
    SoCal
    So I loaded a savegame and all the text looks like something out of a Cthulhu text generator. Kinda neat but also freaky at 4am. Also broken.

    Many screenshots at: https://imgur.com/a/AeuBbO7. I'll upload one here too. 20190214042238_1.jpg
     
  2. Browd

    Browd Dilettante Administrator

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Messages:
    11,857
    Gender:
    Male
    Location:
    Rural Vermont
    I presume your save game was from R&F or Vanilla? Was that save also created with then-active mods?
     
  3. Cobalt_Blue

    Cobalt_Blue Chieftain

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    65
    Gender:
    Female
    Location:
    SoCal
    Nope! entirely new game for new Expansion Gathering Storm!
     
  4. Cobalt_Blue

    Cobalt_Blue Chieftain

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    65
    Gender:
    Female
    Location:
    SoCal
    to be more specific, no mods, just first time loading a GS savegame because I didn't understand a game mechanic
     
  5. Cobalt_Blue

    Cobalt_Blue Chieftain

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    65
    Gender:
    Female
    Location:
    SoCal
    so do firaxis devs read this forum to make bug reports? or would it be more productive to file a bug report directly with them, maybe post the save file?
     
  6. Cobalt_Blue

    Cobalt_Blue Chieftain

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    65
    Gender:
    Female
    Location:
    SoCal
    attaching save; no idea is with save or with reading the save
     

    Attached Files:

  7. Laurana Kanan

    Laurana Kanan Don’t underestimate who I am.

    Joined:
    Apr 10, 2014
    Messages:
    2,926
    Gender:
    Female
    Location:
    Near the Greatest Snow on Earth
    They do, but you can also submit a ticket to 2K Support.
     
  8. Alphons Rodulfo

    Alphons Rodulfo weakling

    Joined:
    Feb 24, 2002
    Messages:
    384
    Location:
    The Netherlands
    Same problem here! Also with a GS save file. Has a solution been found? Or is 2K support on the case?
     
  9. kjones

    kjones Firaxian

    Joined:
    Feb 22, 2019
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Location:
    Maryland
    Howdy guys, I haven't been able reproduce the issue when loading the save you uploaded. What OS are you guys running on? Also if you see it happen again, if you could send a dxdiag and the game logs that might help!
     
    Noble Zarkon likes this.
  10. dshirk

    dshirk Firaxian

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    879
    Does it 100% repro for you when loading this save on your machine?
     
    Noble Zarkon likes this.
  11. Alphons Rodulfo

    Alphons Rodulfo weakling

    Joined:
    Feb 24, 2002
    Messages:
    384
    Location:
    The Netherlands
    My OS is Windows 7. I will test reproducibility (shortly) and contact 2K support if a solution is not evident. In that stage I will probably upload dxdiag results etc. to 2K.
     
  12. dshirk

    dshirk Firaxian

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Messages:
    879
    Feel free to attach a zip of your logs, dxdiag, and save here as well, and we can take a peek.
     
    Noble Zarkon likes this.
  13. Alphons Rodulfo

    Alphons Rodulfo weakling

    Joined:
    Feb 24, 2002
    Messages:
    384
    Location:
    The Netherlands
    Immediately reproducible it is not. I just tried a few of my own saved games, as well as the Pachacuti game found in this thread. All loaded without the glyphs from outer space.
    My hunch is that the problem might only arise after having played a fair number of turns or hours. When I was confronted with the problem I remember thinking that it was a good time to quit anyway. And Cobalt_Blue had probably also been playing for some time when the magic happened.

    Next time I find myself thinking that it is a really bad idea to play just one more turn I should try to load a saved game to see what happens.

    By the way, probably this issue is not game-breaking, as it can be resolved by quitting the game entirely and starting fresh.
     
  14. Neuro

    Neuro Warlord

    Joined:
    Jun 1, 2002
    Messages:
    298
    I'm pretty sure I know what causes this bug to appear. I noticed it was happening a lot with me, then I noticed it always occured when I alt-tabbed into my second screen while I was loading a game, or the computer was doing it's turn. I would often get tired of waiting at the loading screen and tab over to another window and look at web pages and such, and when it finally came back, the text was all wonky like OP. Once I stopped alt-tabbing during load times, it hasn't done it since.
     

Share This Page