1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Mods in Multiplayer

Discussion in 'CivBE - Multiplayer' started by B166ER, Oct 26, 2014.

  1. B166ER

    B166ER Chieftain

    Joined:
    Jul 8, 2013
    Messages:
    22
    Dont know if anyone asked this before but didnt find it.. is there a way to use mods in Multiplayer games?? due to alot of inbalance things like traderoutes i want to use the already out mod that fix some things.
     
  2. CanuckSoldier

    CanuckSoldier Chieftain

    Joined:
    Oct 29, 2001
    Messages:
    1,809
    Location:
    Canada
    I have not seen a statement about MP mods for CivBE, but since Civ5 doesn't still have mods in MP I would not be too optimistic :-/

    CS
     
  3. Ayestes

    Ayestes Chieftain

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    47
    I haven't given it a shot in game yet, but from their previous commentary I've heard of it I don't think it's the case. The reasoning had something to do with security.

    It would be nice to throw in a quick balance patch for trade routes at the least to play with my friends though.
     
  4. Chaos Blade

    Chaos Blade Chieftain

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    52
    I think they said no, because cheaters are more important the enjoyment of the product. it is the same thing they did with XCOM :/
     
  5. TheGrumpyBuddha

    TheGrumpyBuddha Chieftain

    Joined:
    Aug 8, 2013
    Messages:
    805
    JdH did a great mod manager for Civ -- you can't use fancy schmancy mods but it's still quite nice. Someone needs to track him down and beg him to make one for Civ:BE.
     
  6. omniclast

    omniclast Chieftain

    Joined:
    Aug 27, 2014
    Messages:
    475
    No, multiplayer mods are not currently available. The developers said this in one of their streams, I forget which one.

    They said that there were security issues for DLL core mods, but implied that this was not the case for XML/LUA mods. They did not say why these were not available. They said it was a problem they were working on, and that we should hopefully see the feature become available at some point in the future.
     
  7. Lord Katana

    Lord Katana Chieftain

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    178
    The SDK is available. for CiV ther was a mod to make mods into DLC and thus enabled in MP (everyone needs the same version ofc). Does anyone know if such a thing has been created for civBE already? link to post in ciV forum
     
  8. Tavric

    Tavric Chieftain

    Joined:
    Nov 6, 2014
    Messages:
    6
    Is there no way to make mods work in hot seat? Some manual changes to files?
     

Share This Page