Roman Capital City Granary Bug?

Discussion in 'CivRev - General Discussions' started by thelibra, Aug 25, 2008.

  1. thelibra

    thelibra Future World Dictator

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    323
    Location:
    Somewhere, TX
    One thing I noticed last night, and I only noticed this with Rome, in the capital city. Apparently I couldn't build a granary. I didn't already have one in the city, one didn't show up in the building list, and my neither my green nor yellow plains were producing extra food. I had pottery already, and could build the granary in all my other cities, but not the capital city. This was very frustrating. Has anyone else noticed this? Can anyone else run and test it to see if the same happens for them? Shouldn't be more than about 5 minutes work.

    Thanks in advance!
     
  2. KrikkitTwo

    KrikkitTwo Immortal

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Messages:
    12,403
    You can only build it if you have plains around the city (which are yellow or white never green, green=grassland)
     
  3. thelibra

    thelibra Future World Dictator

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    323
    Location:
    Somewhere, TX
    Reeeeally? That's interesting. I've been purposely choosing city sites that are on grassland, and avoiding the yellow squares as much as possible, because they only give 1 food. But I could swear the granary affects the grasslands as well? Something is making them produce more food at least.
     
  4. bardolph

    bardolph King

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    739
    Plains = 1 food without granary. Once you build a granary, plains produce 3 food each for that city. If you have enough gold to rush a granary, it's definitely worth it.
     
  5. Raw Power

    Raw Power Chieftain

    Joined:
    Feb 19, 2003
    Messages:
    76
    Irrigation gives +1 food on tiles next to a river, that's probably how you get the +1 food on grassland.
     
  6. thelibra

    thelibra Future World Dictator

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    323
    Location:
    Somewhere, TX
    Good lord... it would have been nice for the game to actually say these things. Thank you all very much for the info. It'll help if I end up buying the game.
     
  7. AznWarlord

    AznWarlord Monarch

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    397
    Location:
    Virginia
    The spaces that give less usually benefit in the long run. I usually build with Grassland and Forest, with plenty of Plains and Hills/Mountains in the Courthouse region.
     
  8. Im_An_Eejit

    Im_An_Eejit Chieftain

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    75
    I had the same problem I couldnt build a harbour when i was surrounded by mountains :p
     

Share This Page