1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

1900AD scenario

Discussion in 'Maps & Scenarios' started by aob86, Jan 7, 2016.

  1. aob86

    aob86 King

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    832
    Location:
    United Kingdom
    This is a scenario I have been working on and off for quite a while. I have decided to post some information and screen shots to get peoples opinion/thoughts about it. Its still a long way from finished in my opinion

    current civs in the scenario:

    Great Britain
    USA
    Mexico
    Colombian liberal party
    Colombian conservative party
    Venezuela
    Brazil
    Peru
    Bolivia
    Argentina
    France
    Spain
    Portugal
    Belgium
    Netherlands
    Germany
    Italy
    Sweden-Norway
    Austro-Hungary
    Denmark
    Russia
    Greece
    Serbia
    Romania
    Ottoman
    Morocco
    Persia
    Emirate of Nejd and Hasa
    Emirate of Jabal Shammar
    Minor Nations
    Siam
    China
    Japan
    South African republic
    Chile
    Minor American Nations
    Korea

    Events happening in 1900:

    Thousand days war https://en.wikipedia.org/wiki/Thousand_Days%27_War

    second Boer war https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Boer_War

    boxer Rebellion https://en.wikipedia.org/wiki/Boxer_Rebellion

    Philippine - American war https://en.wikipedia.org/wiki/Philippine%E2%80%93American_War

    War of the golden stool https://en.wikipedia.org/wiki/War_of_the_Golden_Stool

    Somaliland campaign https://en.wikipedia.org/wiki/Somaliland_Campaign

    Works in progress:

    boxer rebellion
    War of the golden stool
    units/unit placements
    roads/improvements
    technology's
    civics

    things still to do:

    Somaliland campaign
    Thousand days war
    Balance out the game in general
    remove cities and or civs to make the game smaller

    i have uploaded the scenario but it does require the C2C Civilizations Megapack and may take a some time to load
     

    Attached Files:

    • 1.jpg
      1.jpg
      File size:
      452.3 KB
      Views:
      556
    • 2.jpg
      2.jpg
      File size:
      344 KB
      Views:
      449
    • 4.jpg
      4.jpg
      File size:
      370.1 KB
      Views:
      387
    • 5.jpg
      5.jpg
      File size:
      439.2 KB
      Views:
      419
    • 6.jpg
      6.jpg
      File size:
      420.7 KB
      Views:
      263
    • 7.jpg
      7.jpg
      File size:
      247.5 KB
      Views:
      268
    • 8.jpg
      8.jpg
      File size:
      428.5 KB
      Views:
      332
    • 9.jpg
      9.jpg
      File size:
      373.3 KB
      Views:
      422
    • 10.jpg
      10.jpg
      File size:
      405 KB
      Views:
      265
    • C2C1900.rar
      File size:
      122.3 KB
      Views:
      151
  2. Redwallzyl

    Redwallzyl Warlord

    Joined:
    Feb 4, 2014
    Messages:
    227
    interesting. this seems like an even more massive undertaking then my map. looks like your using a GEM base map too. am i right?
     
  3. aob86

    aob86 King

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    832
    Location:
    United Kingdom
    Yes I am, I am a fan of the GEM map but I would of liked an even bigger map but GEM will do nicely.

    P.S I started this a long time before your version of GEM came out, otherwise I would of probably used yours.
     
  4. aob86

    aob86 King

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    832
    Location:
    United Kingdom
    I must of made a mistake somewhere down the line or the save had become too big, has when i tried to save the game in worldbuilder as a scenario it wouldn't work, i have had to go back to an earlier save for it to work so i now have lost some of my work.

    i may need to look into removing some civs and or cities to make the save smaller, unless anyone has an other ideas?????

    i have uploaded the scenario but it does require the C2C Civilizations Megapack and may take a some time to load
     
  5. Redwallzyl

    Redwallzyl Warlord

    Joined:
    Feb 4, 2014
    Messages:
    227
    i wouldn't know much about world builder. i use the map view 2 editing softwre with a jury rigged assets folder for all my editing.
     
  6. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    27,382
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    This is truly cool that such involved scenarios are being designed for C2C like this. Thanks for your contribution!
     
  7. aob86

    aob86 King

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    832
    Location:
    United Kingdom
    no problems, I'm glad someone thinks its involved :lol: I just wish I could script events or add new units because while there is ALOT of units in C2C, there a key naval unit needed for a scenario around this time missing and while I can just about manage the basics of making a scenario, making mods is beyond me :sad:

    P.S did you guys ever consider making scenario's for C2C? I would say scenario's are the only thing missing from C2C, other than that its pretty much perfect to me. I know there ALOT of work but they only take forever if you do it all on your own like I have, you guys have a team I'm assuming :lol:
     
  8. lobosan

    lobosan Chieftain

    Joined:
    Mar 30, 2003
    Messages:
    96
    Thanks aob86! I like historical and what-if scenarios - especially if they can be re-played from different angles.
    I am trying it out this weekend.
     
  9. aob86

    aob86 King

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    832
    Location:
    United Kingdom
    no problems, let me know anything you notice wrong. just bear in mind what I have posted before most civs don't have units and have tech's missing and because I have had to go back to an earlier save none of the wars are in place. I would recommend playing as Britain as its closer than the rest to being completed but they will seem over powered because the British empire was massive back then and the rest are lacking in units and some tech's
     
  10. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    27,382
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    There's about 4 or 5 of us actively modding on the team at the moment. More have been here in the past. We're all focused on the main mod so could use the assistance of some scenario developers. Like you! ;)

    I'd love to see a Modern Global War scenario that attempts to set up the world as accurately as possible as it is today.
     
  11. aob86

    aob86 King

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    832
    Location:
    United Kingdom
    I know what you mean, big mod like this requires a lot of work. I used to make and help dacubz145 with scenarios for his mods back when I had more time on my hands but since this will be my first scenario I have released on my own, well once I finish it anyway I think calling me a scenario developer is a bit of a push :lol:

    This scenario was originally just for my personal use as most I make are but since no one seemed to be making anything for C2C I decided I would release it

    I like history so the scenario's i've made in the past are usually 1500AD to 1945. I've played the modern day scenarios same as everyone else, never found a great one my self. dacubz145 made a scenario similar to what you describe but other than he used one of my scenario's and converted it into a modern day one I had little to do with it. I suppose the same could be done with the 1900 scenario. change the civs/ units around and save a lot of time in the process
     
  12. aob86

    aob86 King

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    832
    Location:
    United Kingdom
    the scenario was made using an old version of C2C, I have uploaded a new one on the latest C2C but unfortunately the start date is now wrong
     
  13. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    27,382
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    Scenario building is really its own pursuit. It's the kind of thing that no matter how familiar you are with the mod as a mod developer, you still won't necessarily be automatically good at it and even if you aren't a mod developer, you can still refine the skillset of scenario development to an expert degree. Basically just like any other angle of modding, it takes the will to dedicate to the effort and the drive to always improve your skills in doing so. Improving on that only comes with practice and thus deepening insights.

    We've really not had too many folks with the drive to do even as much as you have so by all qualifications of having simply designed a scenario, you are a scenario builder. Even if you're still a little novice at it, you're already probably better than most of us on the mod development team with it from the practice you've already put in. Keep developing them and before long you'll be a master and you'll be plugging out all kinds of amazing designs!

    The trick here, of course, is to not get too frustrated with constant updates requiring adaptations to existing scenarios you've already designed. ;) There's probably to be quite a bit of those core mod adjustments to come. Which is probably why it's been something many folks have been wary of diving into. Sadly, most scenarios and maps made for C2C have become outdated by now.
     
  14. aob86

    aob86 King

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    832
    Location:
    United Kingdom
    yes I know exactly what your saying, I had to start all over again more than once when making scenarios for dacubz145 for the exact reason you said, so big of changes were made it wouldn't work anymore.

    thank fully even tho my current one was made on an older C2C while some adjusts will have to be made it does seem to still work on 3.6
     
  15. Sparth

    Sparth C2C Team Member

    Joined:
    Oct 6, 2013
    Messages:
    2,311
    Such a huge work. Good Job!
    Its a chance someone will see another eras instead just preh-medieval in c2c :D
     
  16. aob86

    aob86 King

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    832
    Location:
    United Kingdom
    Thanks

    Some positive response's so far including from members of the C2C team so that's always nice thank you :goodjob:

    hopefully a couple of people will try it for me and give me some feedback
     
  17. lobosan

    lobosan Chieftain

    Joined:
    Mar 30, 2003
    Messages:
    96
    FYI: aob86, I couldn't load 1900AD as a custom scenario in last Sunday's SVN build. Well ... I killed Civ4 after about an hour stuck in the loading screen.
    Am I too impatient? :)
     
  18. climat

    climat King

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    734
    Unfortunately, it seems that this scenario is not compatible with SVN, at least with my copy. Zero division errors.
     

    Attached Files:

  19. aob86

    aob86 King

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    832
    Location:
    United Kingdom
    Yes I don't use SVN, to be honest i'd never heard of SVN before now, does any of the C2C modding team know why it would be incompatible with SVN and if there is anyway around it?
     

Share This Page