1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Can't save games

Discussion in 'Civ6 - General Discussions' started by Darkness, Dec 12, 2017.

  1. Darkness

    Darkness Shadow creature

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Messages:
    6,755
    Location:
    Rotterdam, the Netherlands
    So, I'm feeling seriously ripped off right now. I've been trying to save a game, but for some strange reason the game will not save at all. No autosaves or normal saves, no matter how many times I try.

    I've been looking around on the forums (and on the rest of the internet) for what the issue might be and how to solve it, but everything I tried so far does not work.

    I've tried:
    - Making the save games folder ( C:\[...users...]\Documents\My Games\Sid Meier's Civilization VI\Saves ) exempt from the virusscanner (I use Bitdefender 2018)
    - I've put the game's .exe file (in C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Sid Meier's Civilization VI\Base\Binaries\Win64Steam) on the ransomware whitelist of Bitdefender
    - I've put the steam application of the game (in C:\Program Files (x86)\Steam\steam\games) on the ransomware whitelist of Bitdefender
    - I've tried running steam as administrator (seemed rather pointless to me as I am the only user on the computer and that user is administrator but I was running out of things to try)
    - I've tried re-installing the game as administrator

    But nothing works.

    Which leaves me rather annoyed as right now it feels like I threw away my money and got nothing in return (as playing Civilization without being able to save is simply undoable)....


    So if anyone has any tips about this problem that may help, I'd really appreciate it... Thanks!
     
  2. TheMarshmallowBear

    TheMarshmallowBear Benelovent Chieftain of the BearKingdom

    Joined:
    Dec 27, 2006
    Messages:
    7,479
    Location:
    Inside an Ikanda.
    1. Please don't say "you threw the money" away on a product that works for everyone but you, I hate that arguement. Chances are you have a very isolated issue.

    2. What exactly happens when you save? Is the button greyed out? Does it not make any save games? Have you validated the game cache? (I know you reinstalled, but validating may find corrupted or broken files)
     
  3. Daethoron

    Daethoron Chieftain

    Joined:
    Dec 12, 2017
    Messages:
    4
    Try whitelisting civ 6 in bitdefender> safe files> application access. I’ve had that be the issue with several games in the past, including civ 6.
     
  4. Darkness

    Darkness Shadow creature

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Messages:
    6,755
    Location:
    Rotterdam, the Netherlands
    Thanks for the suggestion Daethoron! It works now. I'm not that great with computers, and I didn't realize that Bitdefender was so restrictive that there are multiple levels on which you need to whitelist an application to get it to work. I never had this before with any game, but then again, there are less than 20 games in my Steam library, so it's not that big of a sample size.

    But thanks again. I can finally move beyond the first 50-70 turns now. :)
     

Share This Page