1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[GS] How to change plot ownership of cities

Discussion in 'Civ6 - General Discussions' started by jgoasrec, Jul 8, 2019.

  1. jgoasrec

    jgoasrec Chieftain

    Joined:
    Feb 2, 2003
    Messages:
    64
    I noticed that cities continue to acquire plots which are outside the three tiles which can be worked by the city, to a maximum of five tiles from the city center.

    However, unlike the plots within 3 tiles of the city center, the city ownership of plots within 4-5 tiles could not be swapped as far as I know. Or is there? Does anybody have any idea how to make it possible?

    Screen Shot 2019-07-08 at 3.06.11 AM.jpg
     
  2. ezzlar

    ezzlar Emperor

    Joined:
    Dec 21, 2001
    Messages:
    1,684
    No, you cannot swap tiles 4-5 tiles away unless they are within 3 tiles of another city.
     
  3. zehcoutinho

    zehcoutinho Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2005
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    Location:
    Brazil
    But even then, can you? As I understand if it´s over 3 tiles away it´s not part of the city, so I would think you can´t swap it.
     
  4. SxSnts9

    SxSnts9 Warlord

    Joined:
    Jul 16, 2014
    Messages:
    158
    But it would be within 3 tiles of the other city that Ezzlar is talking about. So you could swap it to that city as he said. No matter what if a tile is within 3 tiles of a city center it can be 'owned' or 'worked' or whatever you want to call it by that city. If it is 4+ tiles away and NOT within 3 tiles of a different city then there's no point in swapping it as far as I know.
     
  5. zehcoutinho

    zehcoutinho Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2005
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    Location:
    Brazil
    I think I get it, like the tile, even if over 3 tiles away, if it was reached with the culture of one city it will still belong to it, so if you settle a city that is within 3 tiles of it, it will be grayed out for the new city as being part of another, but will have the SWAP button in it. Is that it?
     
  6. SammyKhalifa

    SammyKhalifa Deity

    Joined:
    Sep 18, 2003
    Messages:
    5,564
    For building national parks
     
  7. Troy Bruckner

    Troy Bruckner Prince

    Joined:
    Jan 26, 2019
    Messages:
    433
    Gender:
    Male
    Yes
     
    zehcoutinho likes this.
  8. lotrmith

    lotrmith King

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    675
    A minor detail, but you can 'block' the pathway from one city swapping a tile through district/wonder placement from a second city.

    Also the purpose of swapping tiles 4-5 tiles away would be national parks.
     
  9. Builderphile

    Builderphile Chieftain

    Joined:
    Dec 5, 2017
    Messages:
    60
    Gender:
    Male
    Location:
    Canada
    Another reason for swapping 4-5 tiles away is to determine which city gets the benefit of a chop.
     
    zehcoutinho and Karmah like this.
  10. zehcoutinho

    zehcoutinho Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2005
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    Location:
    Brazil
    Another reason for swapping could be to change ownership of renewable power sources like solar and wind farms
     
    Elhoim likes this.
  11. Banazir864

    Banazir864 Chieftain

    Joined:
    Dec 3, 2016
    Messages:
    95
    Gender:
    Male
    You might also want to swap a tile with a bonus resource to the city with Great Zimbabwe to increase the Gold bonus to trade routes (+2 Gold per bonus resource in City's territory with no range limit).
     

Share This Page