1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[Map Script] Continents and Islands

Discussion in 'Civ4 - Map Scripts' started by jam3, Aug 20, 2007.

  1. Bangra 7

    Bangra 7 The Port Of Call

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    198
    Gender:
    Male
    Location:
    Raleigh, North Carolina
    Thanks for helping me out.
    How do i do the Tectonics, though?
     
  2. LDiCesare

    LDiCesare Chieftain

    Joined:
    Dec 22, 2005
    Messages:
    2,612
    Location:
    France
    tectonics is a map script available with the latest patch for BtS or downloadable here.
    The idea is to have land plates and sea plates.
    The Pangaea option makes sure there's one big sea plate on the border of the map and land plates more or less in the middle. With no sea plates between the land plates, you end up with one big island (with hills and mountains on the borders).
     
  3. Bangra 7

    Bangra 7 The Port Of Call

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    198
    Gender:
    Male
    Location:
    Raleigh, North Carolina
    Thank you very much.
     
  4. Zorzak

    Zorzak Chieftain

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    1,123
    Location:
    Poland
    jam3 it's possible to add an option: "Worlds Wrap: Toroidal" to your map script ? if yes, will be nice if you'll do it :)
     
  5. CivilizedTiger

    CivilizedTiger Chieftain

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    523
    This looks interesting, I'll give it a go. :D

    I've always looked for a certain map script, but none had the 'feel'. :) Fractal produces too many pangaea maps, and I hate meeting all civs early and not needing much of a navy. Big and Small and Medium and Small always seemed rather imbalanced to me. I am currently trying Hemispheres, but unfortunately, there is no way to tell the generator, when placing random continents, to choose from the 3-5 range, not the 2-6 range, I hate both extremes. (2 - too continents like, 6 - to easy for the human in monarch, which I play, since there's no tech trading on the other land masses either, and the AI seems to suck in isolation) + Hemispheres is too predictable, offers maps with insufficient asymmetry for my taste.

    Anyway, your map script looks closer to what I've been searching for. :D
     
  6. Stacmon

    Stacmon Explorer

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    618
    Location:
    Ottawa, Canada
    This is an awesome map script and turns out to be exactly what I'm looking for. Thanks a lot for the hard work :goodjob:!
     
  7. Noble Zarkon

    Noble Zarkon Civ IV Emperor EQM Moderator Hall of Fame Staff Supporter GOTM Staff

    Joined:
    Sep 6, 2012
    Messages:
    4,567
    Gender:
    Male
    Location:
    Fife, Scotland
    I know this is an old thread but I love this script - I wonder though if there is a way to ensure every Civ starts on a different land mass?
     
  8. 50caliber

    50caliber Chieftain

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    118
    Would anyone be able to mod this mapscript so that there is an option for all civs to start in the old world on one continent (like a terra map)?
     
  9. Colon

    Colon Chieftain

    Joined:
    Sep 25, 2001
    Messages:
    616
    Bump! To tell you this script instantly became my all time favourite. Combining fractal with big and small and clumping produces unpredictable, realistic and varied landscapes. I did revert the latitude changes in tundra and ice. I like those big wastelands.

    My only regret is that I haven't come across it sooner.
     

Share This Page