1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Phantom Colonist Bug

Discussion in 'Civ4Col - General Discussions' started by yturk39, Apr 21, 2012.

  1. yturk39

    yturk39 Chieftain

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    232
    Sometimes when I drag a colonist from the settlement screen to the garrison, or from the garrison screen to a ship it will vanish into thin air. The Settlement population remains the same, but basically the unit is invisible and produces NO BENEFIT WHATSOEVER to the colony.

    I've had it happens twice now, once with a Master Tobbanconist, the second time with a Petty Criminal.

    Does anyone else have this issue?
     
  2. dalgo

    dalgo Chieftain

    Joined:
    Feb 23, 2002
    Messages:
    1,416
    Gender:
    Male
    Location:
    Auckland, New Zealand
    That is a strange problem and not one I have come across before. However there is something you can check if it happens again. Go to your Military Advisor (F5) and select 'Sort by Unit'. This groups all units of the same type together so you can page down to Master Tobcconist or whoever has gone missing, then click on each one and it will show you where they are on the map.

    It may still not help, but it is something to try.
     
  3. Blind Side

    Blind Side Chieftain

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    24
    Location:
    Oregon
    Yes, I have had it happen to me.

    Similarly I have clicked and dragged resources into the colony from a wagon or ship to the colony and it disappears as well.

    I have found if one is very carefull with where the "drop" is done - all comes as expected. So it may be that the "drop point" is not recognized by the program and thus the colonist or product just goes to "bit heaven"
     

Share This Page