1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

AI Spaceship parts where are they??

Discussion in 'Civ3 - General Discussions' started by Creepster, May 31, 2002.

  1. Creepster

    Creepster Silent Service

    Joined:
    Mar 19, 2002
    Messages:
    763
    Location:
    NJ
    How do I tell where the AI is building their spaceship parts? Is investigate city the only option? If so then that is an extremly expensive way to find out where it is being built. I am curious because I just lost a game because of the AI Building the spaceship and I could not find out where they were building the piece in time.
     
  2. LKendter

    LKendter Exterminate, exterminate, exterminate!!! Supporter

    Joined:
    Aug 15, 2001
    Messages:
    18,143
    Plant a spy.

    At that point you can view space race.
    I don't know if it will show the exact city, but helps a lot in watching the space race.
     
  3. Creepster

    Creepster Silent Service

    Joined:
    Mar 19, 2002
    Messages:
    763
    Location:
    NJ
    Yeah I did that and that was when I realized how much trouble I was in. They had 9 pieces completed with only one more to go. I just could not find that one piece:cry:
     
  4. dikwhit

    dikwhit Warlord

    Joined:
    Mar 30, 2002
    Messages:
    128
    Location:
    3rd floodplain on the left,illinois
    creep---- there is the age old cure to the ai spaceship build. If they are ahead of you or you dont know where the piece is icbm their capital,spaceship problem solved.If the nukes havent flown yet a majority of the world will declare war, but your gonna lose to the space race anyway, so the possibility of surviving the onslaught outweighs "you have suffered a crushing defeat:"
     
  5. Creepster

    Creepster Silent Service

    Joined:
    Mar 19, 2002
    Messages:
    763
    Location:
    NJ
    I like the idea, and I had not thought of that. The whole world was at war anyway so it would not have really mattered as far as them declaring war on me.

    The only problem in the game that I lost was I still had not discovered the technology to make nukes yet. I stopped researching and shifted to 100% tax rate (after I got tanks) instead and tried to find out where the city was by espionage. Next time I willl keep researching until I make it to Nukes and give that a try.

    Thanks for the advice!!! :)
     
  6. Squirrel

    Squirrel Warlord

    Joined:
    Jun 13, 2001
    Messages:
    106
    Location:
    Norway
    Is it sufficient to just nuke their capital, or do you have to capture the capital as well?
     

Share This Page