1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

KaTiON's Space Maps

Discussion in 'Maps & Scenarios' started by KaTiON_PT, Mar 27, 2018.

  1. KaTiON_PT

    KaTiON_PT Emperor

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,090
    Location:
    Portugal
    I found that normal is the best for me.
     
    raxo2222 likes this.
  2. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,406
    Location:
    Poland
    @KaTiON_PT can you put few craters for each civilization?

    Those features are needed for Meteorite Lab building.
     
    KaTiON_PT likes this.
  3. KaTiON_PT

    KaTiON_PT Emperor

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,090
    Location:
    Portugal
    Large Solar System (v8)
    • Made sure each civilizations had craters near them in order to allow them to build the Meteorite Lab building (reported by raxo2222)
     
    raxo2222 likes this.
  4. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,406
    Location:
    Poland
    You placed wrong kind of craters.
    Replace FEATURE_LUNAR_CRATER with FEATURE_CRATER - its ingame name is simply "Crater"
    Small/Medium/Large Crater is extraterrestrial ones.

    Meteorite Lab (Modern) needs Crater, Earth Festival Great Wonder (Prehistoric) uses Cave or Crater features, and Myth - Stone from Sky (National Wonder - Prehistoric myth) needs Crater.

    By the way make sure that every continent has one or two Ancient Relics - those are used by buildings.
    Great Wonder - Rosetta Stone needs it anywhere, and UNESCO Heritage Site needs it in vicinity.
     
    KaTiON_PT likes this.
  5. KaTiON_PT

    KaTiON_PT Emperor

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,090
    Location:
    Portugal
    Good catch!
     
  6. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,406
    Location:
    Poland
    You uploaded old version :p
     
  7. KaTiON_PT

    KaTiON_PT Emperor

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,090
    Location:
    Portugal
    I know, once I get home I'll upload it.
     
    raxo2222 likes this.
  8. KaTiON_PT

    KaTiON_PT Emperor

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,090
    Location:
    Portugal
    @raxo2222 uploaded the corrected version, made sure of it. :lol:

    By the way, I vaguely remember something about lunar craters and them not being useful even in lunar terrain. Is that still the case?
     
  9. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,406
    Location:
    Poland
    Only one building - Lunar Observatory needs it.
    Now it uses only Medium sized ones, I correct it so it uses two other sizes too.
    This is Moon building.
    Now you can drop few craters of each size (2 large, 4 medium and 8 small for example) on moon.

    You forgot to place Ancient Relic resources for each civ - some buildings need this resource.
     
    Last edited: Oct 2, 2018
    KaTiON_PT likes this.
  10. KaTiON_PT

    KaTiON_PT Emperor

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,090
    Location:
    Portugal
    Large Solar System (v9)
    • There are now two Ancient Relics in every continent
    • The Moon now has lunar craters as Lunar Observatory needed them
    • Some river corrections in Europe.
     
    raxo2222 likes this.
  11. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,406
    Location:
    Poland
    And now it is in SVN.
    Recent revisions must been quite of journey for SVN players :p
     
    KaTiON_PT likes this.
  12. KaTiON_PT

    KaTiON_PT Emperor

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,090
    Location:
    Portugal
    Quote the journey for you as well. Checking and recosting 3000 or so buildings is not easy. :thumbsup:
     
    raxo2222 likes this.
  13. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,406
    Location:
    Poland
    Well I set globals and era cost modifiers to 100, also I have tech and building costs by Xgrid listed in excel file.
    Toffer's pedia is instantaneous.
    This meant I could instantly check if building cost was right.
    I also made sure, that no building was unlocked earlier that its resource/building prereqs.
    I added link to that list on SVN thread.
     
    KaTiON_PT likes this.
  14. KaTiON_PT

    KaTiON_PT Emperor

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,090
    Location:
    Portugal
    As per this thread (thanks @raxo2222 for bringing this up) here are a couple ways to deal with any memory allocation failures:
    • Go to Assets/XML/A_New_Dawn_GlobalDefines.xml and change SHOW_BUILDINGS_LEVEL to <iDefineIntVal>2</iDefineIntVal>. You can use 4 if you'd like to see wonders too.
    • For more extreme cases, go to Documents\My Games\Beyond the Sword\CivilizationIV.ini and change MemSaver to 1. This will prevent using alt-tab if in fullscreen however.
     
    raxo2222 likes this.
  15. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,406
    Location:
    Poland
    I always have MemSaver at 1, as I play in windowed mode.

    Extreme measure would be usage of viewports.
     
    Last edited: Oct 5, 2018
    KaTiON_PT likes this.
  16. KaTiON_PT

    KaTiON_PT Emperor

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,090
    Location:
    Portugal
    @raxo2222, @Trantor Bringing the discussion here since I feel it's more appropriate given the map in question.

    A turn took 2 minutes to me.

    By the way for anyone curious here is how the map looks in the late modern era. Good job @Trantor :thumbsup:

    Map.png
    Stats.png
     
    Trantor and raxo2222 like this.
  17. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,406
    Location:
    Poland
    For me its around 3 minutes.
    You guys you have nice CPUs.

    He is playing on V38.5, on SVN he would be in Ancient era - he plays on Marathon (8000 turns).
    Hes in 1549th turn - that is 19.36% of game, that is equivalent of Ancient era (it should start at 18.7% of game).

    I guess WFL+TD is very strong even if you disable those benefits to player.
    You can make more tribes on longer gamespeeds before you reach Sedentary Lifestyle.
     
    Last edited: Oct 20, 2018
    KaTiON_PT likes this.
  18. Trantor

    Trantor Warlord

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    103
    yes, bought this machine only to speedup C2C. but ran into 45-55mins turns and was about to quit. decided to try one space map before quiting and imagine my surprise to see turns down to 2 mins even at this late stage.
     
    raxo2222 and KaTiON_PT like this.
  19. Trantor

    Trantor Warlord

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Messages:
    103
    after discovery of lunar base, my space shuttles stopped making the space station.
    thus there are 4 space shuttles which can build nothing ..... what can I do with them?
     
  20. raxo2222

    raxo2222 Time Traveller

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    7,406
    Location:
    Poland
    Upgrade them to Heavy Rocket (needs commercial spaceflight).

    Space stations can't be built within distance of two tiles just like cities.
     
    Last edited: Oct 29, 2018
    KaTiON_PT likes this.

Share This Page