1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Opening FFH Scenarios Directly

Discussion in 'Fall from Heaven Troubleshooting' started by Calbrenar, Jul 20, 2011.

  1. Calbrenar

    Calbrenar Prince

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    331
    I asked this question a few days ago in the Scenario area but received no reply. I would really appreciate it if someone could tell me how to open the scenarios directly and with WorldBuilder as I am unable to play the vast majority of the FFH scenarios. I did the first one or 2 of each of the series and 2 of the stand alones. All the rest crash on load.
     
  2. Calbrenar

    Calbrenar Prince

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    331
    Also does anyone know what Call Blizzard does? I tried it in one of the Auric scenarios. It was never usable on snow or any other terrain. Does one of the rituals create moving blizzards and then you can use it?
     
  3. A Moon

    A Moon The "A" is silent

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    682
    Location:
    Me.
    The Ritual "The Deepening" creates blizzards around the map. If your unit is on a tile next to a blizzard, they can use the Call Blizzard spell to move it to their tile. Blizzards change the terrain they're on to Tundra, and damage units sometimes.
     
  4. Calbrenar

    Calbrenar Prince

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    331
    Hrm I built that but I didn't see any Blizzards on the map. Guess it's just bad luck.


    Now if only someone would tell me how to open these scenarios without using the scenario thing that's built in so i could actually play the rest lol
     
  5. Breunor

    Breunor Deity

    Joined:
    Jul 2, 2004
    Messages:
    2,388
    Location:
    Earth
    For me, the path is (substitute your settings):

    C:\Program files\Firiaxis games\Sid Meier's Civilization 4\Beyond the Sword\Mods\Fall from Heaven 2\Assets\XML\Scenarios

    Then click onthe worldbuilder save that you need.

    Best wishes,

    Breunor
     
  6. Calbrenar

    Calbrenar Prince

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    331
    Nice! Thanks
     
  7. Calbrenar

    Calbrenar Prince

    Joined:
    Jul 13, 2004
    Messages:
    331
    I'm not sure if it is a result of having the Steam version but when I click the save it just loads up civ. Is worldbuilder supposed to be a separate exe? I set the saves to open with Civ4BeyondSword.exe.

    If I try to go into worldbuilder through the menu then load it I get a different file path then the physical file path and there is no way to navigate to that directory.

    I got it to work by copying al the scenario files to the my games/beyond the sword directory the world builder loader uses. The reason it didn't work for me before is I have two my games directories and I thought it was using the one where the cache is but it is using the one under my documents.

    So long story short if you read this thread later on. Copy the scenario files from the path Bruenor mentioned above to where your save files are or somewhere in that path and navigate to it form inside worldbuilder if they don't auto load in civ for you.
     

Share This Page