1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Patch has removed the affinity choice!!

Discussion in 'CivBE - General Discussions' started by HiRezAudio, Dec 9, 2014.

  1. HiRezAudio

    HiRezAudio Chieftain

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Messages:
    109
    This will change things, I suspect.
    Just run it up for the first time since installing the patch & the affinity choice is now gone.
    The graphics have also changed - for the better, I think - and the Tectonic Scanner seems to be broken as resources do not appear until after dropping the first city.

    That's just the changes noticed in 5 mins - this will be fun.
     
  2. Xenotitan

    Xenotitan Chieftain

    Joined:
    Oct 30, 2014
    Messages:
    401
    What do you mean the affinity choice is now gone?
     
  3. Lucius_

    Lucius_ Chieftain

    Joined:
    Dec 3, 2012
    Messages:
    806
    IIRC, techtonic scanner always worked like that.
     
  4. Gort

    Gort Chieftain

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    1,518
    Yeah, that's what I remember.
     
  5. joncnunn

    joncnunn Senior Java Wizard Moderator

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Messages:
    8,621
    Location:
    Missouri
    Moderator Action: Moved to General Discussions
     
  6. Karmah

    Karmah Chieftain Supporter

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    911
    If techtonic scanner is the thing that allows vision of strat.ressources from the start then no it didn't work like that at all ! at least half of its use for me was to choose which tile to settle on my first city in order to get the most strategic ressources in my three rings.
     
  7. Gort

    Gort Chieftain

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    1,518
    It never did that. It always only revealed Titanium, Petroleum and Geothermal after you had landed.
     
  8. Ryoga

    Ryoga Chieftain

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    993
    And I can confirm this. At least in my games it always worked like that.
     
  9. Lucius_

    Lucius_ Chieftain

    Joined:
    Dec 3, 2012
    Messages:
    806
    Same thing with continental surveyor. Coasts aren't revealed until after you land.
     
  10. Ryika

    Ryika Lazy Wannabe Artista

    Joined:
    Aug 30, 2013
    Messages:
    9,396
    Right, it never showed hidden resources until you landed. There were some threads about that topic wondering if that's a bug back then. That's why when choosing tectonic scanner its a good idea to land on a "suboptimal" tile first and see if you're not destroying a resource by landing on the optimal tile and then reload the game - although that might be considered cheating.
     

Share This Page