1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Possible features/changes

Discussion in 'Civ4 - Dragonia II Mod' started by strategyonly, Nov 25, 2007.

  1. Darque

    Darque Chaotic Lord of Dragonia

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    1,147
    Location:
    Illinois
    Here are the 3 images:
    Spoiler :
    a) Original

    b) Altered

    c) Altered with original grasslands

     
  2. winddelay

    winddelay Warlord

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Messages:
    172
    Location:
    NY, USA.
    I think the new grassland looks pretty good in-game.
     
  3. hexagonian

    hexagonian of the realm of Hexagonia

    Joined:
    Jan 22, 2002
    Messages:
    217
    Location:
    Lombard, Hexagonia
    b) :goodjob:
     
  4. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,552
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    OK ran into a little problem (maybe)?

    As marked in the attached pic:

    1. Can hardly see elephant and its hut?(trees to tall)
    2. Coffee in forest?(trees to tall)
    3. Bronze mine in forest?(trees to tall)
    4. Deer in forest and hut?(trees to tall)
    5. Workers in forest and cant cut down (new) trees, but bronze has been researched already, and chopping accessed??

    Just trying to figure this out is all.

    Maybe its just me, what do you'll think?:rolleyes:
     
  5. Darque

    Darque Chaotic Lord of Dragonia

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    1,147
    Location:
    Illinois
    That is the Ancient Forest, not a normal forest. You don't have to chop the trees down, as improvements can be built under the tree canopy. Ancient Forests will only grow in elven lands.

    We can address the actual graphics used by the ancient forest after the beta release. FFH2 uses the same ancient forest graphics set, and I haven't heard any complaints on that platform.

    Functionality opinion question: Should ancient forests slowly revert to normal forests if the elves no longer own the land? Also, should workers be able to chop down ancient forests? And if so, would it provide more production than a normal forest?
     
  6. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,552
    Gender:
    Male
    Location:
    MN


    I think it might have been a glitch or something, cause you can see in this pic that the Ancient Forest arent there anymore, and you can see the resources???:confused:
     
  7. Darque

    Darque Chaotic Lord of Dragonia

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    1,147
    Location:
    Illinois
    Yes, I see the resources. Did you remove the ancient forest feature using worldbuilder? Removing the forest doesn't remove the resource; so I am confused as to what the issue you are trying to show is.
     
  8. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,552
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    My mistake, i forgot it was the Ancient forest that was the main problem, as you can see the trees are Extra tall and hides mostly everything.:rolleyes:
     
  9. Darque

    Darque Chaotic Lord of Dragonia

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    1,147
    Location:
    Illinois
    So you are stating that the ancient forest trees should be shorter so that bonuses are more visible?
     
  10. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,552
    Gender:
    Male
    Location:
    MN

    Yes, and maybe down the road chopable.:p
     
  11. Darque

    Darque Chaotic Lord of Dragonia

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    1,147
    Location:
    Illinois
    If you've been paying attension to the latest lizardfolk screenshots, this is the flag I have created for the Silver March Lizards:
     
  12. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,552
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    OK, a couple of things for the Lizardsfolks, i could change one of these but rather than doing that, just put them here, that way you can change all that i can find, cause i cant do graphic changes:

    Have a graphics error on the Female settler, someplace, i tried it without the female in game and i got it to work. I think. Been to busy to make sure.

    WarSaurus: ArtDefinesUnit: you have the wrong nif listed, you have
    Art/Units/Lizardfolk/Knight/WarElephant_Carthage, should be one of the other ones in art folder.

    Right now when trying to play SilverMarch it crashes.
     
  13. Darque

    Darque Chaotic Lord of Dragonia

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    1,147
    Location:
    Illinois
    I'll check out the female settler and infantry issues.

    As for the War Saurus, I purposely did this. I had decided not to use that first War Saurus animation. I'll fix the file locations this week.
    For the Lizard Knight replacement, winddelay will make a lizardfolk riding on the back of a clawfoot or such.
     
  14. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,552
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    Fixed the problem.
     
  15. Darque

    Darque Chaotic Lord of Dragonia

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    1,147
    Location:
    Illinois
    Jeff,
    Stop posting bugs from your own mod!!
    I had accidentally uploaded old versions of the liz swordsman and goblin worker. The correct versions were referenced by the Dragonia II mod, but you referenced the wrong nifs in your own mod.
     
  16. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,552
    Gender:
    Male
    Location:
    MN

    That was the only way i could get the lizard to work was put them into another mod, .:blush: So i just moved gobs & lizs both and tried them, sorry.:D Only took me three hours to get to this point, and this, umm

    But your right i did ref liz swordsman rather than swordsman2, and the gob worker i had FX on the end, sorry.:)

    Cant blame an ole boy for trying?
     
  17. Darque

    Darque Chaotic Lord of Dragonia

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    1,147
    Location:
    Illinois
    I have updated SVN with a few bug fixes. The Liz Female settler won't crash the game now.
     
  18. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,552
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    OK it doesnt crash now, PHEW, but now it has No interface?:rolleyes:
     
  19. Darque

    Darque Chaotic Lord of Dragonia

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    1,147
    Location:
    Illinois
    hmm...I get the same. Short term fix, do an Alt-Tab out of the game and then restore the game again...then the interface returns. Till then, I'll hunt down the reason that the interface is disappearing in the first place.
     
  20. Darque

    Darque Chaotic Lord of Dragonia

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    1,147
    Location:
    Illinois
    Ok...interface bug fixed now. Was a bad reference to art defines that caused the problem. Download latest SVN version 104 for the fix.
     

Share This Page