1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

some xml error popup when loading modpack

Discussion in 'Bugs and Crashes' started by Mind Flower, Jun 11, 2018.

  1. Mind Flower

    Mind Flower Chieftain

    Joined:
    Jun 6, 2018
    Messages:
    43
    Gender:
    Male
  2. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    24,738
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
  3. Mind Flower

    Mind Flower Chieftain

    Joined:
    Jun 6, 2018
    Messages:
    43
    Gender:
    Male
    your new one. im not mod moding it. I did not delete the old one before putting .5 in there so might be that a part of .1 is causing this hiccup?
     
  4. raxo2222

    raxo2222 Warlord

    Joined:
    Jun 10, 2011
    Messages:
    4,776
    Location:
    Poland
    You are new I guess.
    ALWAYS delete old version before installing new one.
     
    Mind Flower likes this.
  5. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Chieftain

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    22,870
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    The reason is that we put some new functionality in the Modules area to make it easier to work with when the idea is being developed or tried out. Eventually it gets merged into the core files and and removed from the Modules area. IE the folder or file(s) get deleted. In this particular case the functionality had 3 parts; one has been moved into core, one has been left in the Modules area as it provides a temporary fix for a problem we want to address another way, and the third bit was removed because it did not do anything.
     
    Mind Flower likes this.
  6. Mind Flower

    Mind Flower Chieftain

    Joined:
    Jun 6, 2018
    Messages:
    43
    Gender:
    Male
    I dont know what that means but I guess that means I dont need to delete and replace the mod with a fresh copy and delete my saved game?
     
  7. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Chieftain

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    22,870
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    Most changes in Caveman2Cosmos wont break saves. A lot of work has been done to make saves robust enough to handle the more common changes that would break saves otherwise. You will get one off in game messages saying that something has been removed or changed but XML errors you should not get.

    When a new version is made delete the old code (folder) and create a new with the release.

    If you are using the SVN it will delete as well as add and update files and folders, you just need to be sure that if you are not using the SVN copy as your game copy that you synchronize you game copy fully.
     
    Mind Flower likes this.
  8. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    24,738
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    We did break savegame compatibility from 38.1 to 38.5. You'll need to completely erase the old mod folder and put the new mod folder in place thereafter. The old save will not continue to function but the good news is it should be a much better game from here.
     

Share This Page