1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

XML Load Error

Discussion in 'Fall from Heaven Troubleshooting' started by Burndamage, Apr 22, 2012.

  1. Burndamage

    Burndamage Chieftain

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    6
    Location:
    UK
    First time creating a mod and I am receiving a XML error message when loading it (screen shot attached).

    I've copied FFH2, renamed it and tested it - no problem so far.
    Wanted only a few cilivizations to start with, so have edited most of them out.

    Kept: Elohim, Sheaim, Mercurians, Ljosalfar, Amurites, Clan of Embers, Svartallar, Infernal, Barbarian and Random. Everything else has been edited out.

    Checked and double checked the CIV4SpellInfos.xml file and can find no errors/mistakes. Also get the same error message for LANUN.

    I think it may have something to do with the GlobalDefinesAlt.xml file, as both Khazad and Lanun are mentioned there:

    <Define>
    <DefineName>CIVILIZATION_KHAZAD</DefineName>
    <DefineTextVal>CIVILIZATION_KHAZAD</DefineTextVal>
    </Define>
    <Define>
    <DefineName>CIVILIZATION_LANUN</DefineName>
    <DefineTextVal>CIVILIZATION_LANUN</DefineTextVal>
    </Define>

    Any help or suggestions would be appreciated.

    Many thanks.
     

    Attached Files:

  2. Tholal

    Tholal Emperor

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    1,676
    Did you remove all spells for the non-existent civs?
     
  3. Burndamage

    Burndamage Chieftain

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    6
    Location:
    UK
    Thanks for the reply Tholal. Yeh edited them out, checked and double checked. Even deleted the file and started again just on the off chance I was missing something.

    The strange thing is when I edit out CIVILIZATION_KHAZAD in the GlobalDefinesAlt.xml file I still get a error message but it does not refer to CIV4SpellInfos.xml file any more.

    At work just now, I will post a screen shot of the other error message when I get home.

    Again thanks.
     
  4. Terkhen

    Terkhen King

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    910
    Gender:
    Male
    Location:
    United Kingdom
    There are mentions to CIVILIZATION_KHAZAD in the python code, specifically in their doTurn function. Maybe you missed those?

    For things problems like this one, a program able to find all appearances of a given text in a folder and its subfolders is useful. I use grepWin.
     
  5. Burndamage

    Burndamage Chieftain

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    6
    Location:
    UK
    OK, edited the Editied the GlobalDefinesAlt file and attached a screen shot of this.

    Now when I run the mod I get a different error message, attached as Load Error 2.

    I'm guessing that the B ILD_FORT refers to the area above the edit in GlobalDefinesAlt file.

    Thanks for the advice Terkhen. I thought it could be a python error and edited out CIVILIZATION_KHALAD in all python files. Still got the error.

    Any ideas?
     

    Attached Files:

  6. Tholal

    Tholal Emperor

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    1,676
    Some of the XML files do not take kindly to comment for some reason. Try deleting the commented section instead and see if that makes a difference.
     
  7. Burndamage

    Burndamage Chieftain

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    6
    Location:
    UK
    Tholal, deleted the edited out code but still recieved error message 1 (did a clean install of the mod), but good to know for future reference. Cheers.

    Terkhen, thanks for the link, very handy. Went through them again and deleted (I made backups of the original files/mod first) the code and got a different error this time, attached as Load Error 3. Not to sure if I missed something the first time so I'm going to do it all again and check each time I delete something to see when the error message changes. Should at least tell me where the problem is.

    I will post the results tomorrow.
     

    Attached Files:

Share This Page