1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Can't build movable landmines or naval mines

Discussion in 'Bugs and Crashes' started by dummy1929, Sep 28, 2017.

  1. dummy1929

    dummy1929 Chieftain

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    40
    Hi, I can't find any reference to this in the forum. Are land mine and naval mine units currently disabled? I'm playing v37; in my recent game, I got the mine warfare tech; the movable mine units and the minelayers/sweepers show up in the svevopedia, but I can't build any of them. I made sure I have all the requirements etc. The only thing I can build is the Landmines city building. In this game I got the tech through the Encyclopedia, could that be the problem? But the AI is also not building any mines. They would be cool to have.
     
  2. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    26,226
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
  3. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,318
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    Mine Warfare is still a work in progress. Part of the problem is that landmines have never been moved and reused so discussion continues.
     
  4. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    26,226
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    I've also got a whole coded mechanism for this that allows units to pick them up, plant them, arm them, go back to town and get more etc... And allows us to define a huge wide variety of parameters on them as well.

    I guess the AI probably doesn't yet know how to work with it though so that's something i'm still working on.
     
  5. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Deity

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,318
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    Orion's mod has the AI for planting them but assumes that they are planted by non-playing units.

    The big problem with having to pick some up to plant is that the AI has no understanding at all about land transport and so that needs to be added as well.
     
  6. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    26,226
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    That's something needing fixed for a variety of causes, yes. We really need jeeps to be able to pick up and move about great commanders for example. We need troop transports that spill out cheap foot infantry in the later game too. Also need a little better AI for working with captives and their transport. It's an issue for when we can get back to cutting edge design rather than just trying to fix what isn't working right now.

    EDIT: However... I MIGHT have included some somewhat sufficient AI for this... I'll have to check.
     
    Last edited: Sep 28, 2017

Share This Page