1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  3. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  4. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  5. Dismiss Notice
  6. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

Colorful Tech Web

Discussion in 'CivBE - Cosmetic and Graphical mods' started by Glidergun, Oct 26, 2014.

  1. shadodude

    shadodude Chieftain

    Joined:
    Oct 28, 2014
    Messages:
    1
    i can't download it
     
  2. Glidergun

    Glidergun Chieftain

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    59
    That really shouldn't be possible. This mod only alters one game file which is only used when building a tech info box. Activating a unit also removes the "currently building" information - are you sure you weren't accidentally double clicking?
     
  3. Rob (R8XFT)

    Rob (R8XFT) Ancient Briton Super Moderator

    Joined:
    Aug 11, 2002
    Messages:
    10,534
    Location:
    Leeds (UK)
    Moderator Action: Welcome to Civfanatics! Please try again. Sorry about the issues with the download.
     
  4. Glidergun

    Glidergun Chieftain

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    59
    New version fixes the "empty .zip file" problem some people have been having and may fix the "interferes with unit UI" bugs that others have reported.
     
  5. Deon

    Deon Lt. of Mordor

    Joined:
    Jan 13, 2008
    Messages:
    2,954
    Location:
    St.Petersburg, Russian Federation
    Than you very much, this mod is amazing.

    :c5influence:
     
  6. Thalassicus

    Thalassicus Bytes and Nibblers

    Joined:
    Nov 9, 2005
    Messages:
    11,057
    Location:
    Texas
    I like this mod! I gave you a shoutout on my blog. :thumbsup:

    I love the idea of coloring items, though the exact colors don't quite fit the game's color scheme. What if we match hues from the game?

    A few things are tough to identify in the base game:
    • Wonders look like buildings.
    • Satellites look like units.
    • Affinity-locked items don't stand out.
    These need color most. We don't need to see a color difference between units and buildings, since the icon shape makes that difference obvious. Adding affinity icons to their items looks a bit cluttered. I tried something new. I took a few screenshots of the game interface, extracted art assets, and tinted icons for those 3 areas to match colors from the interface.

    What do you think of this:

    Spoiler :

    • Wonders - purple
    • Satellites - sky blue
    • Affinity items - affinity colors (red, orange, teal)

    This makes it very easy to spot those things at a glance, particularly affinity items. If some people prefer the old colors, could both color themes be options in the download? I attached the psd and dds files for your convenience. :)
     

    Attached Files:

  7. pintocat

    pintocat Chieftain

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    119
    Is it possible to do this as a compatible replacer that can just run like a DLC, like the Enhanced UI mod so I can use it multiplayer?
     
  8. Fatbear

    Fatbear Chieftain

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    2
    Great mod, thanks!!
     
  9. nemlasrd

    nemlasrd Chieftain

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    8
    Great idea.
     
  10. bladex

    bladex Chieftain

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    1,346
    they added their own colour in the patch :p
     
  11. Rayki

    Rayki Chieftain

    Joined:
    Nov 19, 2014
    Messages:
    78
    Location:
    Australia
    ...and it's nowhere near as good a color coding system as this mod...Would have thought they'd use it for clues. :)
     
  12. bladex

    bladex Chieftain

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    1,346
    so does this mod still work in patch?
     
  13. whoward69

    whoward69 DLL Minion

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    8,056
    Location:
    Near Portsmouth, UK
    I'm using V9 with the patch and it works fine
     
  14. spoidz

    spoidz Chieftain

    Joined:
    Oct 22, 2014
    Messages:
    2
    I know this is old but I just saw CIVBE on sale and decided to grab it from steam.

    I am getting an error that it can't load the IconAtlas .dds files. And the game won't get past those errors at load start.

    Any suggestions?

    Thanks
     
  15. Ryika

    Ryika likes cookies and milk.

    Joined:
    Aug 30, 2013
    Messages:
    8,494
    The Mod is from before they revamped the tech tree, so it's most likely simply not functional in the current version of the game.

    And it shouldn't really be required either, the basic tech tree now has color coding by default, not on the icons themselves, but by the border around them.
     
    Last edited: Mar 23, 2017
  16. spoidz

    spoidz Chieftain

    Joined:
    Oct 22, 2014
    Messages:
    2
    Thanks I'll disable it then
     

Share This Page