1. We have added the ability to collapse/expand forum categories and widgets on forum home.
    Dismiss Notice
  2. Photobucket has changed its policy concerning hotlinking images and now requires an account with a $399.00 annual fee to allow hotlink. More information is available at: this link.
    Dismiss Notice
  3. All Civ avatars are brought back and available for selection in the Avatar Gallery! There are 945 avatars total.
    Dismiss Notice
  4. To make the site more secure, we have installed SSL certificates and enabled HTTPS for both the main site and forums.
    Dismiss Notice
  5. Civ6 is released! Order now! (Amazon US | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR)
    Dismiss Notice
  6. Dismiss Notice
  7. Forum account upgrades are available for ad-free browsing.
    Dismiss Notice

combat animations and special effects disappearing after a while

Discussion in 'CivBE - Bug Reports' started by lead341, Sep 22, 2015.

  1. lLeGioNl

    lLeGioNl Chieftain

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    17
    I'm not recommend to use other programms. Will better if you send more reports about glitch animation to 2k support. Only 2k can fix it.
    But they ignore this again and again, pretend fools and deaf:wallbash:
     
  2. Lord Shadow

    Lord Shadow General

    Joined:
    Oct 14, 2005
    Messages:
    1,812
    Location:
    Buenos Aires
    2K Support is clearly disorganized: I've dealt with several officials so far, and have had to repeat myself a number of times since some of them are not keen on reading the whole message chain. Overall there's a lot of textbook responses, standard protocol sympathy and the occasional chaff. Haven't experienced that last thing personally, but "this was fixed in a recent patch"? Really?

    Anyway, I've kept at it, promptly replying to each of their replies over the course of weeks and being as cooperative as possible. This is the latest response:

    Spoiler :
    Hey again Shadowb,

    Thank you for contacting 2K Support!

    I'm sorry to hear you are experiencing this issue. As a gamer myself I know how frustrating it is to have graphic issues. I will now try to help you as fast as possible!

    There is actually something that can be done regarding the "combat effects disappearing" issue; in some cases, saving restarting and then reloading the game when the issue occurs can fix it, although not permanently. Can you try to do that and let me know if it worked for you.

    Our development team is aware of the issue and are working toward a solution. Unfortunately, we do not have visibility on their progress here in customer support, and so we don't have a timeline for a fix to be implemented.

    If you have any other questions, please get back to us and I’ll be more than happy to help!

    Best regards,

    Nazim A.
    2K Support

    So at least the dev team is allegedly aware of the issue and working on it.

    I'll stress the recommendation to report the issue if you guys are experiencing it. Chances are, yes, you'll have to wade through 2K Support and its implicit attrition, but I can't think of any other way to raise dev awareness about this problem. Even if they've told me they're working on it, further reports would add importance to the matter.
     
  3. Barathor

    Barathor Chieftain

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    1,199
    I also hope that they make the ranged attacks of some units more responsive.

    For example, the LEV Destroyer and LEV Tank both have an annoying delay if they have to turn to face their target. When they're already facing in the direction you want them to shoot, they're fine. A lot of other ranged units are fine. There must be something wrong with whatever code handles facing them towards their target with these particular units.
     
  4. lLeGioNl

    lLeGioNl Chieftain

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    17
    If you want say about this bug you can send PM davehinkle in 2k forum, he contact with developers.
     
  5. lead341

    lead341 Chieftain

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    33
    Does anyone know if the bug has already been fixed as of this day (19th december 2015)?
     
  6. edingess

    edingess Chieftain

    Joined:
    Jul 21, 2009
    Messages:
    215
    Writing on the 26th and no.:(
     
  7. Packherd2

    Packherd2 Chieftain

    Joined:
    May 24, 2011
    Messages:
    100
    Argh! Every time I try to get back into Beyond Earth, I reach the end game, a climatic final push to victory... and the animations start vanishing. One by one. In the late game, on large maps, it only takes a few turns. Eventually the wakes behind ships just don't show up at all, even on a fresh reload.

    I realize that this is not an issue for everyone, but I am part of a subset of gamers who enjoy my experience narratively. That is, I enjoy games much how I enjoy movies: I want to get a story out of the deal. All the greats, Civ, SimCity, Railroad Tycoon, they helped me build little (or not-so-little) adventures and sagas and histories all by myself. The were often more engrossing than any novel.

    So this graphics bug is like a typo in a book—and there are lots of typos in Beyond Earth, too, for that matter. It's an error that breaks the narrative. Unlike a book or a movie, however, games can be fixed in the middle of the gamer's experience. Perhaps the more similar medium is live theater. Actors feed off their audience and can make the energy in a room manifest on stage.

    That's my plea to Firaxis and 2K, on this most hallowed week of the release of XCOM 2—which I hear is experiencing its own technical snafus—get this sorted out. It may not be an easy fix, but you have to do it or, for me anyway, Beyond Earth just isn't a game.
     
  8. lLeGioNl

    lLeGioNl Chieftain

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    17
    This is engine bug and cannot be fixed. Firaxis know about it and pretend to be stupid. Game code cannot give more than 2 Gb memory because game use 32bit process and other programms (4Gb patch or Large Address Aware) cannot add memory. I think problem 32bit process with low supporting memory on 64bit systems and this is NEVER be fix, because need create a new game engine and spend a lot of money like new game.

    P.S. Play Civ 5, forget about Civ BE. This project failed and clozed.
     
  9. LORD ORION

    LORD ORION Chieftain

    Joined:
    Jan 14, 2015
    Messages:
    238
    I never noticed this one in Civ5?

    Regardless, it happens ALL the time in BE and BERT for me. Usually when the map has to stream to reload tile graphics when I move the cursor. (read on bigger maps)

    I just assumed it was a video memory allocation problem, and that it would be fixed with more video memory on the card.
     
  10. lLeGioNl

    lLeGioNl Chieftain

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    17
  11. lead341

    lead341 Chieftain

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    33
    So I take it it will never be patched right?
     
  12. lLeGioNl

    lLeGioNl Chieftain

    Joined:
    Mar 29, 2014
    Messages:
    17
    Civ 6 announced, Civ BE died and no longer support hahaha!!! Thanks for your money, goofs))
     

Share This Page