1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

[GS] combination of "quality of life" mods that work with the current Civ6 Gathering Storm

Discussion in 'Civ6 - General Discussions' started by ask, Apr 21, 2020.

  1. Bibor

    Bibor Doomsday Machine

    Joined:
    Jun 6, 2004
    Messages:
    2,858
    Gender:
    Male
    Location:
    Zagreb, Croatia
    ... and the Pass broke CQUI again :-/ Might be the final nail in the coffin.
     
  2. riddleofsteel

    riddleofsteel Office Linebacker

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    666
    Gender:
    Male
    Location:
    Down the pub
    Ahh, and I JUST reinstalled it after a year or more without it. History repeats itself yet again!
     
  3. riddleofsteel

    riddleofsteel Office Linebacker

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    666
    Gender:
    Male
    Location:
    Down the pub
    Anyone know why combat log messages and rumors are skewed toward the right of the screen rather than center?
     
  4. criZp

    criZp Emperor

    Joined:
    Jul 19, 2013
    Messages:
    1,662
    Location:
    Nidaros, Norway
    It was changed in a patch
     
    nzcamel and riddleofsteel like this.
  5. nzcamel

    nzcamel Nahtanoj the Magnificent

    Joined:
    Feb 15, 2006
    Messages:
    2,787
    Gender:
    Male
    Location:
    Christchurch, New Zealand
    WASD is in the clear. Sadly I suspect it's the radial measuring tool that blocks the yield hotkey.

     
    riddleofsteel and yung.carl.jung like this.
  6. Weraptor

    Weraptor King

    Joined:
    Dec 17, 2017
    Messages:
    623
    Gender:
    Male
    Some more mods:
    Appeal, Loyalty and Prestige (Diplo VP) Font Icons by Leugi
    Happiness and Growth Indicators by lockstep (displays neat info about housing and amenities of ALL your cities on the top panel)
     
  7. Smity2k1

    Smity2k1 Warlord

    Joined:
    Jan 10, 2015
    Messages:
    233
    I can't believe this hasn't been mentioned even with all the policy change reminder mods, but "Alternate Policy Screen" is an absolute MUST!

    Not only does it make viewing the policies and changing the policies cleaner, but it also tells you what the overall benefit to your empire will be for changing policies! For example, switching to rationalism it will tell you "+22.5 science."

    upload_2020-5-30_11-24-28.png
     
    nzcamel, oSiyeza and tedhebert like this.
  8. riddleofsteel

    riddleofsteel Office Linebacker

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    666
    Gender:
    Male
    Location:
    Down the pub
    Will that work with CQUI?
     
  9. tedhebert

    tedhebert King

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    932
    Location:
    Montreal, Canada
    Yeah I've been using this for a few weeks now, and it's awesome... I loved the Better Report Screen mod equivalent screen a lot, but this is better as the info from BRS in incorporated in the UI itself. And it IS using BRS for it's numbers.
     
    nzcamel likes this.
  10. jerseymike25

    jerseymike25 Chieftain

    Joined:
    Dec 24, 2005
    Messages:
    48
    We're working on reviving CQUI. There's a version functional with Frontier Pass on GitHub: https://github.com/civfanatics/CQUI_Community-Edition

    It will work with anything that has been updated with the patch that was released with Frontier Pass. It does NOT require that you have purchased Frontier Pass.

    We haven't had any success in finding the person that uploaded CQUI to the workshop, so we are working on uploading a new version of it.
     
  11. riddleofsteel

    riddleofsteel Office Linebacker

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    666
    Gender:
    Male
    Location:
    Down the pub
    Does assigning envoys to city states not work? I'm not able to allocate them still, unless I installed the wrong version somehow.
     
  12. jerseymike25

    jerseymike25 Chieftain

    Joined:
    Dec 24, 2005
    Messages:
    48
    Works fine for me... which never helps :) What expansions are you running and what kind of machine (PC/Mac/Linux)?
     
  13. RealHuhn

    RealHuhn Emperor

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Messages:
    1,124
    Location:
    Germany
    It's not mentioned because "Better Report Screen" does the same thing and it also enhances the other report screens like the city overview significantly. A must-have mod in my opinion.

    I do wonder if both mods can be used at the same time though?! That would be neat. Does anybody know?

    Edit: Another question: Does anyone know a mod which shows the correct length (turn number) of trade routes? Better trade screen is often wrong and let's not talk about vanilla -_-
     
    Last edited: Jun 4, 2020
  14. Infixo

    Infixo Deity

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    3,623
    Gender:
    Male
    Location:
    Warsaw
    Here are my "3 grosze" (aka 2 cents).

    I am using what I think is "the best of breed". Since most of the UI in Civ6 is modular and loosely coupled (with few exceptions), you can pick the cherries.

    1. CQUI - the core, which I consider City screen, Production panel and Worldview. I was using CUI for a long time for that.
    2. CUI - Deal screen (arguably the best out there), City States (quest on the main page, hell yeah), Great Works (for theming helper), screenshot, spy counter
    3. Astog's Better Trade Screen (and BES + ML which are in CQUI)
    4. My mods: Real Great People, Betters: Report Screen, Tech Tree, Civilopedia, Leader Icon, Loading Screen, Climate Screen
    5. Extras: Enhaced Mod Manager, Map Tacks, Sukritact's Global Relations, Real Era Tracker, Simplified Gossip (now in CQUI), Quick Start
    6. Cosmetics: Civ5 Environment Skin, Better District Icons, Alternative Fog of War, Prettier Lakes, Tsunami Waves Lite.
    7. The only gameplay mods I use on a regular basis are Gold Resource, Real Tech Tree and Real Balanced Patheons.
    8. Real Strategy for AI.

    To make it all work, a few manual tweaks are needed.
    1. Better Trade Screen - up the Load Order, so it will overwrite CQUI.
    2. CQUI - disable in .modinfo all diplomacydealview related lines, so Deal Screen from CUI may work, and BTS integration (just in case).
    2. CUI - disable unused modules and up the LoadOrder (e.g. to 200).
    3. I am also tweaking ML so the scroller is gone (it is not needed and I hate it), so also up the Load Order here.
     
    Last edited: Jun 4, 2020
    riddleofsteel likes this.
  15. riddleofsteel

    riddleofsteel Office Linebacker

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    666
    Gender:
    Male
    Location:
    Down the pub
    Do all those, including your fine mod Real Strategy, work with the latest update? And when you say the core of CQUI, is that the "lite" version on steam? Thanks for this helpful post!
     
  16. Infixo

    Infixo Deity

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    3,623
    Gender:
    Male
    Location:
    Warsaw
    1. Yes, I use all of them with GS and 1.0.1.501 game.
    2. No, I use full CQUI from the latest update. I wrote about “core” meaning that these are the most important parts for me. CQUI modifies hundreds of other files, but I don’t want to do changes there. I prefer to overwrite the files with the mods that I want to use. Simply less work. This deal screen thing was an exception because CQUI modifies a file that CUI does not and it breaks the flow of control.
     
    riddleofsteel likes this.
  17. riddleofsteel

    riddleofsteel Office Linebacker

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    666
    Gender:
    Male
    Location:
    Down the pub
    Excellent, thank you. I have CQUI already installed from the latest (I think) github. So you're saying to make sure that Astog's Mods are higher up the load order than CQUI, and that Concise UI is lower? And where in the load order do you put your own Betters mods? Thanks again!
     
  18. Infixo

    Infixo Deity

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    3,623
    Gender:
    Male
    Location:
    Warsaw
    Load Order should be CQUI-> CUI -> other mods. CQUi uses up to 150 I think. I dont remember if I changed CUI LO, you need to check it yourself. I put BTS at 500. All my UI mods have already LO adjusted for CQUI.
    Edit. I've checked it. CUI needs the higher Load Order too. It uses 10-20, so it clashes with CQUI. I put it at 200+.
     
    Last edited: Jun 4, 2020
  19. riddleofsteel

    riddleofsteel Office Linebacker

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    666
    Gender:
    Male
    Location:
    Down the pub
    I mistakenly thought load order was possible through a mod or through the mods list in Civ. How do you modify load order?
     
  20. tedhebert

    tedhebert King

    Joined:
    Aug 6, 2016
    Messages:
    932
    Location:
    Montreal, Canada
    Alternate Policy Screen USES Better Report Screen... BRS is still useful by itself because of all the other screens, but for the civics, APS is way better because it let's you see the yields expected AND choose the civics at the same place
     

Share This Page