1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Does anyone know when the game will drop on the 24th? (Edit: Preload is now up)

Discussion in 'CivBE - General Discussions' started by TheGrumpyBuddha, Oct 16, 2014.

  1. Magma_Dragoon

    Magma_Dragoon Reploid

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    2,354
    My preload just did a thing. I opened Steam lib and it was at 98% done, even though it finished downloading last night. The must be publishing balance patches down to the wire.
     
  2. Aedn

    Aedn Chieftain

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    47
    US release's new games, movies, books, music etc on Tuesday. In Europe and other areas its Friday. Typically when games are released on different days, its due to contractual obligations with various vendors and retailers. Personally, even though i live in the US i much prefer a friday release, since i then have the weekend to mess with new games. Tuesday release day more often then not, i am to busy to really jump into them.
     
  3. MechMedic130

    MechMedic130 Warlord

    Joined:
    Oct 5, 2014
    Messages:
    140
    Location:
    Rochester NY
    DANG IT! I just bought the game for full price this morning on Steam then GMG sent me a code for 30% off of BE!!!! Grrrrrrr.....
     
  4. temprus

    temprus Chieftain

    Joined:
    Oct 12, 2013
    Messages:
    72
    I bought it from them about an hour before they sent that code. :rolleyes:
     
  5. MechMedic130

    MechMedic130 Warlord

    Joined:
    Oct 5, 2014
    Messages:
    140
    Location:
    Rochester NY
    Wooo! I just looked up Steam's refund policy and they will give refunds on pre-purchased games as long as they haven't yet released!
     
  6. Breezin

    Breezin Warlord

    Joined:
    Oct 25, 2011
    Messages:
    149
    Location:
    Glorgville
    Downloaded it. It was only 3.5 Gb - I was thinking it would be more.

    Put the shortcut on my desktop - kinda neat. Sort of a tease as well but in a good way.
     
  7. Civ'ed

    Civ'ed I ain't gotta explain a thing

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    6,315
    Gender:
    Female
    Location:
    Aberdonia et Banffia
    If I recall correctly vanilla civ V was about 2.7GB, and each expansion added another GB or so to that.
    And anyway, considering the size of some games coughcoughtotalwarcoughcough it's a pleasant surprise to have the game be that "small" but still be very likely to provide entertainment value.
     
  8. Eisenhart

    Eisenhart Warlord

    Joined:
    Aug 18, 2014
    Messages:
    195
    Location:
    NCR, The Philippines
    Why is everyone getting different file size totals?

    Mine was 5.7GB. :/
     
  9. WiseGreen

    WiseGreen Warlord

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Messages:
    253
    I've got my new computer, CivBE is downloaded, LET ME PLAY!!1!1!!1!1!!! :p
     
  10. ToothedBomb

    ToothedBomb Prince

    Joined:
    Jul 7, 2012
    Messages:
    344
    Maybe because of the different regions?
    Living in Europe, my install of Civ V has English, German, Spanish, French and Italian voices in there for the techs and wonders and all that. Maybe the NA release just has English and French, and other regions may have more or less sound samples.

    On a side note, my physical copy was shipped today. Hopefully I can pre-load as well.
     
  11. Eisenhart

    Eisenhart Warlord

    Joined:
    Aug 18, 2014
    Messages:
    195
    Location:
    NCR, The Philippines
    I just checked. My brothers and my friends all had different install sizes, some of us with 5.7GB, and others with 2.7GB.

    Is this a bug?
     
  12. Dactyl

    Dactyl Warlord

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    134
    I wouldn't think it was a bug. My download was 2.7 GB, and the list of programs installed on my computer contains CivBE, so it should be ready to go when the release time arrives.

    This is just speculation, but the difference might be due to the speed of you and your friends' internet connections. It could be that they download a compressed version on slower connections, and an uncompressed version on faster ones. I have a slow connection and the 2.7 GBs took six hours to download.
     
  13. PeteMurray

    PeteMurray Chieftain

    Joined:
    Feb 13, 2009
    Messages:
    36
    Location:
    Hunt Valley, MD
    Could you all please let me know what the install size is on your machines? The path on Windows by default is:

    [drive]:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Sid Meier's Civilization Beyond Earth\
     
  14. Lucius_

    Lucius_ King

    Joined:
    Dec 3, 2012
    Messages:
    806
    I don't think internet speed is the difference. My download was 2.7 Gb and it completed in 20 mins.
     
  15. Eisenhart

    Eisenhart Warlord

    Joined:
    Aug 18, 2014
    Messages:
    195
    Location:
    NCR, The Philippines
    Can't find that directory on my PC. O__o BE is installed though.



    My download screen yesterday:

     
  16. KingJohn2nd

    KingJohn2nd Chieftain

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Messages:
    5
    That's where it will go once it's unlocked.

    The path for the locked file is:

    [drive]:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\depotcache\65981_depotcache_1.csd

    The number should be close to the most recent manifest here:

    [drive]:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\appmanifest_65980.acf
     
  17. Civ'ed

    Civ'ed I ain't gotta explain a thing

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Messages:
    6,315
    Gender:
    Female
    Location:
    Aberdonia et Banffia
    my depotcache file is about 2.63GB, so it fits with the 2.7GB.
     
  18. Eisenhart

    Eisenhart Warlord

    Joined:
    Aug 18, 2014
    Messages:
    195
    Location:
    NCR, The Philippines
    65981_depotcache_1.csd for me is 2.8GB. o___o
     
  19. gunnergoz

    gunnergoz Cat Herder

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Messages:
    2,283
    Gender:
    Male
    Location:
    Southern California
    My "65981_depotcache_1.csd" file is 2.63 GB. OTOH my Steam downloads page indicates 4.6 GB which is consistent with what was downloaded in the pre-load.
     
  20. warpyg

    warpyg Chieftain

    Joined:
    Sep 27, 2014
    Messages:
    55
    Gender:
    Male
    Location:
    Civ sixing
    My depotcache directory is about 2.7 GB too.
    2.74 GB (2,948,785,040 bytes)

    And the Detail:
    Directory of C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\depotcache

    22/10/2014 11:04 a.m. <DIR> .
    22/10/2014 11:04 a.m. <DIR> ..
    20/10/2014 12:49 p.m. 13,344,928 228984_depotcache_1.csd
    20/10/2014 12:49 p.m. 560 228984_depotcache_1.csm
    20/10/2014 12:51 p.m. 100,658,080 228990_depotcache_1.csd
    20/10/2014 12:51 p.m. 7,328 228990_depotcache_1.csm
    20/10/2014 01:48 p.m. 2,825,419,072 65981_depotcache_1.csd
    20/10/2014 01:48 p.m. 329,384 65981_depotcache_1.csm
    20/10/2014 01:48 p.m. 4,490,384 65982_depotcache_1.csd
    20/10/2014 01:48 p.m. 452 65982_depotcache_1.csm
    20/10/2014 01:49 p.m. 4,534,400 65992_depotcache_1.csd
    20/10/2014 01:49 p.m. 452 65992_depotcache_1.csm
    10 File(s) 2,948,785,040 bytes
    2 Dir(s) 385,797,373,952 bytes free
     

Share This Page