1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

gaia - final version

Discussion in 'Civ3 - Completed Modpacks' started by taube87, Nov 11, 2007.

  1. Tr Derka

    Tr Derka Chieftain

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    11

    Sure can. It was in German when I wrote it down so please forgive any errors I have in typing this.

    Ladefehler
    FEHLER BEIM LESPEN DERDATE
    Fehler Eintrag in "Scenarios\__\scenarios\gaia\text\Pedialcons.txt":


    ANIMNAME_PRTO_Kolonist


    Das Spiel Wird Beendet.


    The reason this particular unit(kolonist) shows up is because when I download a mod I usually make a scenario to test it. In this case I made an island and put units on it. I started with the first ten units. (Siedler through Impi) I then add barbarians on the island and start a game. In the game I make sure all of those units work right and that all of the animations look good. So I started that game up in civ content and as soon as it loaded it gave me the error message. And I know I didnt mess it up by tampering with it in that scenario because when I first downloaded it and first opened up "gaia' and "gaia galerie" and went to rules and then to the "units " tab. Most of the units just show up with none of the things filled out,( No picture, no stats, no prerequisite, no nothing filled out) and the first unit that doesnt have anything filled out is the kolonist. . So I dont really know what the deal is. I might have downloaded it wrong or something. Dont know what I could have done wrong considering all you have to do is unzip it in the Counquest\Scenarios folder. But this looks like a fun mod(even though it is in a foriegn langauge that I cant understand most of the time). So give me some advice or help if you can. Thank you very much for your time.
    -Derek (Tr Derka)
     
  2. Tr Derka

    Tr Derka Chieftain

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    11

    Sure can. It was in German when I wrote it down so please forgive any errors I have in typing this.

    Ladefehler
    FEHLER BEIM LESPEN DERDATE
    Fehler Eintrag in "Scenarios\__\scenarios\gaia\text\Pedialcons.txt":


    ANIMNAME_PRTO_Kolonist


    Das Spiel Wird Beendet.


    The reason this particular unit(kolonist) shows up is because when I download a mod I usually make a scenario to test it. In this case I made an island and put units on it. I started with the first ten units. (Siedler through Impi) I then add barbarians on the island and start a game. In the game I make sure all of those units work right and that all of the animations look good. So I started that game up in civ content and as soon as it loaded it gave me the error message. And I know I didnt mess it up by tampering with it in that scenario because when I first downloaded it and first opened up "gaia' and "gaia galerie" and went to rules and then to the "units " tab. Most of the units just show up with none of the things filled out,( No picture, no stats, no prerequisite, no nothing filled out) and the first unit that doesnt have anything filled out is the kolonist. . So I dont really know what the deal is. I might have downloaded it wrong or something. Dont know what I could have done wrong considering all you have to do is unzip it in the Counquest\Scenarios folder. But this looks like a fun mod(even though it is in a foriegn langauge that I cant understand most of the time). So give me some advice or help if you can. Thank you very much for your time.
    -Derek (Tr Derka)
     
  3. Tr Derka

    Tr Derka Chieftain

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    11
    Sorry about the extra post......it didnt work the first time and I was afraid that I had written all that for nothing.
     
  4. taube87

    taube87 duck and cover!

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    357
    Location:
    between 37 and 38%
    i add some units (including the kolonist) without give him stats and a civilopediatext. all these units have a settler icon in the editor.
    the most off these units are parts of the final version.

    there's no mistake from your site :)
     
  5. Tr Derka

    Tr Derka Chieftain

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    11
    Okay, so where can I get this final version? Or is it not finished yet?
     
  6. taube87

    taube87 duck and cover!

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    357
    Location:
    between 37 and 38%
    version 0.9 is up, check post 1!
     
  7. T.A JONES

    T.A JONES Chieftain

    Joined:
    Jan 22, 2006
    Messages:
    3,471
    Nice work! Christmas comes early for your german-only speaking Civ3 mod enthusiasts. :)
    Me, I Can't wait for the next patch revision appropriately labled "Gaia ver.10 The English Editon!" :mischief:
     
  8. taube87

    taube87 duck and cover!

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    357
    Location:
    between 37 and 38%
    40 downloads, a nice start.

    i uploaded a small patch.

    first of all i want to translate the unit-, city- and improvementnames. the main civilopedia-entries have a lower priorities, but a found a quick methode to transform the (more important) unitentries.

    edit: new patch > link removed
     
  9. Samez

    Samez ION GUNNER

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    1,525
    Location:
    center of nowhere
    I noticed some minor bugs:
    The Freibeuter unit creates new Truppentransporter (or some other kind of modern transport)
    If you open the editor and go to the unit sheet you will get plenty of error popups because of invalid integers for the unit icon(see attachet screenshot).... till now this didn't cause any ingame error to me...

    About the mod:
    It's very nice to play! Making ships no more upgradeable and incresing their price (at least i think so) makes the game much more balanced. I just would like to see some more movement points for the Linienship as 4 is quite low for that era...
     

    Attached Files:

    • Bug.JPG
      Bug.JPG
      File size:
      154.8 KB
      Views:
      163
  10. taube87

    taube87 duck and cover!

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    357
    Location:
    between 37 and 38%
  11. Moosezilla

    Moosezilla Grognard Warlord

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Messages:
    1,037
    Location:
    Canton of Roaring Waste
    Just dled 0.8 and hope it has Siedler.ini in it. Will let you know how it plays for me. Oops! I thought it was the English version.Progress on English language version?
     
  12. mythusmage

    mythusmage Chieftain

    Joined:
    Aug 27, 2003
    Messages:
    571
    Location:
    San Diego, CA
    Downloaded Gaia and got set to play (as much as I could given that that the only Plattdeutsch dialect I know is English), only to find there is a missing file. "Peron_all.pcx" to be exact. Is it possible to get a copy somewhere?
     
  13. taube87

    taube87 duck and cover!

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    357
    Location:
    between 37 and 38%
    i will upload the next version in the next week. this version will fix your reported problem. please give me some time :)
     
  14. mythusmage

    mythusmage Chieftain

    Joined:
    Aug 27, 2003
    Messages:
    571
    Location:
    San Diego, CA
    I have dealt with American Bureaucracy, waiting is not a problem.

    And before all else transpires, thank you for Gaia.
     
  15. taube87

    taube87 duck and cover!

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    357
    Location:
    between 37 and 38%
    the final version of the mod is online.
    please check the first post!
     
  16. smirnoff

    smirnoff Crusader

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    455
    Location:
    Canada
    can someone help me? why i have this problem,taube87 can you help me please
     

    Attached Files:

  17. taube87

    taube87 duck and cover!

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    357
    Location:
    between 37 and 38%
    i send a pm to you.

    btw: i added some screens!
     
  18. smirnoff

    smirnoff Crusader

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    455
    Location:
    Canada
    taube87 did u receive my pm ?
     
  19. Kevindm

    Kevindm Chieftain

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    10
    Location:
    Metuchen, N.J.
    Looking foward to playu this game when english version comes out...helps to know what tech i'm doing...lol
     
  20. taube87

    taube87 duck and cover!

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    357
    Location:
    between 37 and 38%
    new version is available!
     

Share This Page