1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Health and Plague

Discussion in 'Civ5 - Mod Components' started by FramedArchitect, Jun 24, 2013.

  1. FramedArchitect

    FramedArchitect Reluctant Modder

    Joined:
    Mar 25, 2012
    Messages:
    798
    Location:
    Missouri
    I won't be updating this mod anytime soon. I'm integrating Health into another of my mods (Faerun), and have made many changes which I want to port over to the main mod here. That will be a few months at least, but I will put it on my to-do list.

    EDIT: Interesting that you added GA points as a yield -- I've done the same for Faerun (I also added Minor Influence points as a yield) -- though I'm not nearly skilled enough to do this via DLL.
     
  2. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,117
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
    That's fine. For anyone interested, selecting H&P after the CBP will resolve the issue.

    Oh, I didn't. That effort was done by Whoward (who also added Great General/Admiral Points, Population, Tourism (which, looking it at, seems to be the yield kicked out by Health, so I was mistaken; GA points work fine), and Local Culture).
     
  3. Hypereon

    Hypereon He was a Consul of Rome!

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    414
    Location:
    Helsinki, Finland
    Which values do I have to change in order to make the plagues spread more commonly between cities? I'd like to see Black Death -style pandemics emerge during the game, but usually the disease stays in 1-3 cities only.

    Also, some suggestions for the future:
    - To make the different named plagues different gameplay-wise, that each one had values for spread and lethality (how much health is removed from the city). For example, Influenza/the Grippe would spread all over the world fast, but be quite easy a plague. Contrary, Ebola would kill a lot of population, but spread very slowly. The Plague would be somewhere between.
    - Own notification for the plagues. Maybe a green skull icon and an ominous church bell, like in Civ IV's RFC. BTW, I would suggest replacing the plague font icon with something more universally historical-feeling, like a pale skull. (I have made one for my own modmodding) The biohazard icon just feels - somewhat - too modern and scientific, not suitable for terrible medieval diseases.

    Otherwise, an excellent mod! One of my must-haves for every game - truly enhances gameplay. :)
     
  4. Ulixes

    Ulixes Prince

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    310
    Hi FramedArchitect.

    I have to report that the "Faith Specialist" component of Health & Plague causes any specialist, who gives faith yield, to produce 3 times the amount it should give x turn (although not counted in the top panel).

    If a Specialist is set to give 3 Fa. in the SQL, the top panel will indicate 3 but the amount added will be 9. If 6, it will be 18 and so on...

    This bug can be observed both with Health & Plague or with Faith Specialist alone.

    Since the Faith Specialist mod is fully integrated in Health & Plague, I thought to report this bug here, so that, if you don't want to or if you don't have time to fix it, maybe you'll consider just removing it.

    Thank you again for this wanderful mod and keep up the good work!
    Ulixes
     
  5. FramedArchitect

    FramedArchitect Reluctant Modder

    Joined:
    Mar 25, 2012
    Messages:
    798
    Location:
    Missouri
    Thanks for the suggestions! Right now there is a possibility that a plague will be "virulent", which causes it to last a bit longer and therefore have a larger effect on city food stores.

    You can change the plague settings in the Plague.sql file under the Defines heading. PLAGUE_BASE_DURATION_TURNS controls how long the plague will last.

    Thanks for the bug report! I will look at that component again.
     
  6. Andy0132

    Andy0132 Warlord

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    151
    Location:
    In the hell that is my head
    How does one get rid of the diseased promotion, or is it permanent?
     
  7. FramedArchitect

    FramedArchitect Reluctant Modder

    Joined:
    Mar 25, 2012
    Messages:
    798
    Location:
    Missouri
    When the current plague event ends, diseased promotions are removed.
     
  8. Hypereon

    Hypereon He was a Consul of Rome!

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    414
    Location:
    Helsinki, Finland
    A noteworthy thing: It seems H&P prevents most city-states growing in my game, maybe due to low health. The effect of that is that City-State trade is much less lucrative than usual. Would it be possible to combat this somehow, maybe even by removing growth penalties from CSs completely?

    Though, it might be possible I'm completely wrong on this. :D
     
  9. Sporally

    Sporally Prince

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    451
    Location:
    Denmark, EU.
    Am I the only one expierencing problems with this great mod? I have used it around a year ago, but when I use it now I expierence an issue where I can't pick a production in my capital when I place my first city.

    I don't know if this is because I use it with other mods that conflict.
     
  10. JFD

    JFD Kathigitarkh

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    9,117
    Location:
    The Kingdom of New Zealand
    This'll be because you're using a mod which also replaces the CityView. Most common would be EUI (but I'm sure there are others). EUI and H&P are incompatible, AFAIK.
     
  11. Danmacsch

    Danmacsch Geheimekabinetsminister

    Joined:
    Jan 14, 2014
    Messages:
    1,312
    Location:
    Copenhagen, Denmark
    But isn't there an EUI compatible version of H&P in the CP/CBP download thread? Or a guide to which folders/files to delete in order to make it compatible?
     
  12. Sporally

    Sporally Prince

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    451
    Location:
    Denmark, EU.
    That would be very interesting if anyone knows a way to solve this issue! I didn't find anything in the readme-file.

    Cas anyone help here?
     
  13. Lord Yanaek

    Lord Yanaek Emperor

    Joined:
    Aug 15, 2003
    Messages:
    1,495
    FramedArchitect (and others). Something that might be interesting to know. I've discovered the reason why some mods are incompatible with EUI and it's impossible to select any production in cities. bc1 have overwitten a Lua popup file and it's xml support because they are not used by EUI's CityView. However, when a mod using a custom city-view (such as Fearun, Health&Plague or Rob's AnnoDomini) is loaded over EUI, the old CityView is restored but not the production popup.
    Including ProductionPopup.lua and ProductionPopup.xml (they are somewhere in the UI part of CiV assets folder) as vfs=true files will re-enable the production popup and, in addition to a custom CityView.lua based on the vanilla UI, effectively revert to the old CityView with full functionality rather than leave a broken UI.

    Now, if only i knew how to integrate the H&P icons in EUIs Top Panel and City Banner. I can live with the old CityView, but those 2 parts i really have a hard time going back to the firaxis UI when playing AnnoDomini.
     
  14. Sporally

    Sporally Prince

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    451
    Location:
    Denmark, EU.
    Considering how popular EUI seems to be it's sad that mods like Health & Plague isn't compatible with it.
     
  15. FramedArchitect

    FramedArchitect Reluctant Modder

    Joined:
    Mar 25, 2012
    Messages:
    798
    Location:
    Missouri
    I don't like that "Enhanced User Interface" myself. Compatibility, therefore, will have to come from its author or some interested user, which has happened previously.
     
  16. Butzke

    Butzke Chieftain

    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    4
    Location:
    Blumenau, Brazil
    I was reading this forum and searching for references of the CBP, but I almost failed on it... So, can someone clarify this to me? Is the H&P compatible with the CBP? And more, to make it compatible, do I need to select the H&P after the CBP on the mod selecting page of civ?
     
  17. bane_

    bane_ Howardianism High-Priest

    Joined:
    Nov 27, 2013
    Messages:
    1,559
    Hello, fellow Catarina.
    According to this post, it seems they are compatible, as long as you load H&P after CBP. :)
     
  18. killmeplease

    killmeplease Mk Z on Steam

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    2,794
    Location:
    Samara
    how can one control a loading order?
     
  19. bane_

    bane_ Howardianism High-Priest

    Joined:
    Nov 27, 2013
    Messages:
    1,559
    There are a few ways (the most known method has a tutorial somewhere around here by whoward), but I actually meant in the generic way: just select H&P after CBP is already selected.
     
  20. Sporally

    Sporally Prince

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    451
    Location:
    Denmark, EU.
    Interesting! I just started using the CBP (which also includes the EUI). Will definitely try out H&P with CBP.
     

Share This Page