1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

MAF/CTD now each turn

Discussion in 'Bugs and Crashes' started by Tuvok99, Mar 14, 2014.

  1. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Warlord

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,289
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    Have you tried turning Vierports on. They are a last ditch effort to keep memory under control.
     
  2. Shomy035

    Shomy035 Chieftain

    Joined:
    Jan 22, 2013
    Messages:
    17
    Location:
    Serbia
    I am sorry that i can't be of more help Sparth, when starting the mod i went to civilopedia/civilizations (without loading the save, straight from main menu) and there are 3 civs listed on top, clicking on each would result in an error and an exit to desktop. Also i always play with viewports on, i never disabled it. I dont think the problem is in content, its in the archaic architecture of civ4. :/
     

    Attached Files:

  3. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Warlord

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,289
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    Those three missing civs indicate something wrong in the XML.
     
  4. Thunderbrd

    Thunderbrd C2C War Dog

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    26,099
    Gender:
    Male
    Location:
    Las Vegas
    Interesting... I noticed that the American civ (unless it was just renamed) is missing from that list - if it is somehow one of the civs blanked out that would completely explain the problem we're having with missing art "". It would make this NOT a code problem but more of an art reference problem which is what reading the code in process is trying to say - the only thing was I couldn't figure out anything wrong in the xml of the American civ nor of the art.
     
  5. Harrier

    Harrier Chieftain

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    2,386
    Location:
    UK
    There are a number of posts in this forum about map sizes from the modders. They suggest the max number of civs to use for each map size. They also indicate whether you should use Barb civs or not and if you should use the Rev mod. I can not remember in which threads they were - but a forum search should find them.
     
  6. Shomy035

    Shomy035 Chieftain

    Joined:
    Jan 22, 2013
    Messages:
    17
    Location:
    Serbia
    I have a folder on another partition dedicated to the svn version of c2c and no, i did not touch nor rename any civ nor xml file, here are the rest of civs screenshotedin in civilopedia.
     

    Attached Files:

  7. Athmos

    Athmos Chieftain

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Messages:
    236
    I tried, just using the recommendations in the viewport thread, but my game just keep crashing to desktop while loading my save.
     
  8. Athmos

    Athmos Chieftain

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Messages:
    236
    Yes, but since the game requirement vary so wildly, the "safe" recommendations are often very restricting (standard map, 7 civs ?), and I have a very high end computer so it's not always clear what settings should apply to what. Anyway, I'm not even sure why maps larger than gigantic are available since these looks like the upper limit, even without barbarian civs. The problem is that it's always very tentative, and you will in the end find out if your game can be completed or not only by actually playing it.

    in the end, this is quite a personal feeling but I would have liked very much to finish my present game, even if I already have a clear advantage, and some very frustrating bugs already pollute it significantly (properties overflowing everywhere again).
    I don't feel like going through the starting slog of city number limit and impossible conquest again, and given the number of MAF/CTD complains on the forum, I suspect no one actually know for sure what a given computer can handle in this version - probably significantly less than in the previous one.
     
  9. Talin2009

    Talin2009 Chieftain

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    604
    A suggestion on MAFs due to many civs:

    maybe make an option using same graphics for all civs (european or whatever)?
    I have recently played Archeage mmo for a few weeks and they had option characters using same armor for massive pvp (your raid/faction blue, enemy red). That worked when 50x50 pvp was going on.
     
  10. Dancing Hoskuld

    Dancing Hoskuld Warlord

    Joined:
    Jul 5, 2004
    Messages:
    23,289
    Gender:
    Male
    Location:
    Canberra, Australia
    I am not sure we know how to do this yet, but is a good idea.
     
  11. Harrier

    Harrier Chieftain

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    2,386
    Location:
    UK
    Try using this program:

    - CleanMem: You can program every few minutes to clear the ram memory used by unnecessary processes, and clean and recover accumulated remnants of ram.

    Just google 'CleanMem' - I started using it 2 months ago and have had only 1 MAF since.
     
  12. Talin2009

    Talin2009 Chieftain

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    604
    Thanks, i will try that when at home. But i have 8 gigs RAM and only 50% of it have been used by civ and civ doesnt even use anything close to 3 gigs ... constant MAFs begin at late medieval/early reneissance when most of map opens, enable viewports helps.
     
  13. masaykh

    masaykh Chieftain

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    446
    problem not in USED memory but in virtual.

    standart map with 16 civs use 2.4 - 3 gb in virtual space and if it cant allocate more - will be MAF
    your OS 32 or 64 bit?
    if 32 you made 3gb switch?
     
  14. strategyonly

    strategyonly C2C Supreme Commander

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    20,445
    Gender:
    Male
    Location:
    MN
    If you get a CTD, there should be a minidump.
     

Share This Page