1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

PerfectWorld3

Discussion in 'Civ5 - Map Scripts' started by cephalo, Nov 25, 2010.

  1. Youmaydiealone

    Youmaydiealone Chieftain

    Joined:
    Oct 6, 2013
    Messages:
    1
    Sorry I didn't read whole thread, but I just want to know, is there a way to generate more "Big Islands" type of map instead continents which I usually get with this script?
     
  2. skodkim

    skodkim Deity

    Joined:
    Jan 16, 2004
    Messages:
    2,221
    Location:
    Denmark
    Sorry for asking but theres been a lot of discussions about the script lately and I'm having a hard time figuring out which is the latest release?

    \Skodkim
     
  3. Depravo

    Depravo Siring Bastards

    Joined:
    Sep 28, 2005
    Messages:
    1,253
    Location:
    England
    Is there anything fluffier than a cloud?
     
  4. Hyronymus

    Hyronymus Troop leader

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,865
    Gender:
    Male
    I can hardly see how a map script causes that. Are you sure it's not caused by conflicting mods?
     
  5. skodkim

    skodkim Deity

    Joined:
    Jan 16, 2004
    Messages:
    2,221
    Location:
    Denmark
    Agree.

    I'm using a slightly modified version without any problems.

    \Skodkim
     
  6. Depravo

    Depravo Siring Bastards

    Joined:
    Sep 28, 2005
    Messages:
    1,253
    Location:
    England
    The problem had nothing to do with this mod. Apologies all round.
     
  7. Hapuxapu

    Hapuxapu Chieftain

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    2
    Hello, I use google translate. Therefore, I ask forgiveness for the errors. :lol:

    Only when started civilization 5, I used this script/mod. :goodjob:
    He created a truly gorgeous map! Large desert interesting archipelagos and continents.
    Version at the time was 1 or 2, just can not say it was a very long time.
    Deciding to play after a long time I thought about mod.
    Install version 4 ... and :eek: .. Yes, this mod, but that wrong.
    No deserts! More precisely, they have .. but, very little.
    River .. concentrated in one or two places in large quantities.
    Continents are terrible! they are more like a scribble on the canvas mentally ********.
    Ridges .. where? ..millions of mountains all over the map that stand alone. Probably meteorite fell ... 100500 meteorites
    in v5b all also sad.

    Explain me, the authors / editors this Mod: what you're made this beautiful mod, became as sh*t? :cry:
    Where IT?!
    Spoiler :
     
  8. cephalo

    cephalo Deity

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    2,058
    Location:
    Missouri, USA
    It might be difficult since English is not your first language, but there are variables (numbers) that you can change in the beginning of the script to change the amount of deserts and other features. It is probably something that you can't use Google translate for though. I'm not sure what to suggest in that regard.
     
  9. NathanKett

    NathanKett Chieftain

    Joined:
    Jul 27, 2013
    Messages:
    7
    I'm not getting any of the map generation options, this is all it gives me:



    • OSX 10.8.5
    • Latest version Civ 5 all DLC
    • No additional mods

    Any help would be much appreciated.
     
  10. Hyronymus

    Hyronymus Troop leader

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,865
    Gender:
    Male
    What map generation options are you looking for - this is all there is in PerfectWorld3.
     
  11. NathanKett

    NathanKett Chieftain

    Joined:
    Jul 27, 2013
    Messages:
    7
    Curious. I only ask because multiple people on reddit have said that PerfectWorld has options such as pangea; continents etc. Is this incorrect information?
     
  12. cephalo

    cephalo Deity

    Joined:
    Jul 26, 2007
    Messages:
    2,058
    Location:
    Missouri, USA
    You will have many more options if you open up the script itself, the .lua file with a text editor, and browsing the constant variables that are toward the beginning. It's a matter of changing certain numbers in the script, they are generally well explained in comments within the script.
     
  13. Hapuxapu

    Hapuxapu Chieftain

    Joined:
    Dec 14, 2013
    Messages:
    2
    I tried to adjust the LUA, within those values ​​that were specified in the comments.
    All these manipulations led to a terrible outcome.
    v4 and 5 it's not PerfectWorld3 .. So please lay out for download versions 1,2 and 3 (who have them).. I do not know which of them was perfectly tuned...
     
  14. Hyronymus

    Hyronymus Troop leader

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,865
    Gender:
    Male
    That's a slap in the face of cephalo and Bobert13 after their dedicated work. Did it occur to you that your manipulations may not be eloquent enough? I have no problems with v4 or v5 except for a spurious conflict with a mod.
     
  15. heyitsjoebob

    heyitsjoebob Chieftain

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Messages:
    12
    I love this map script. Anyone have some settings that work well for a naval-based game?
     
  16. sillsworth

    sillsworth Warlord

    Joined:
    Dec 25, 2013
    Messages:
    194
    Location:
    New York State
    I'm finding the "standard" resource distribution to be quite different from the "standard"s in other map types. I'll see if I can change that (not sure how), but well, was that purposeful? When I generate maps in-game and in the SDK, the in-game maps seem to have a different distribution of resources that the SDK maps.
     
  17. Lachlan

    Lachlan Great Builder of Civs !

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    2,072
    Location:
    European Union
    Any news here for 6.0 version ?
     
  18. Bobert13

    Bobert13 Prince

    Joined:
    Feb 25, 2013
    Messages:
    345
    Not particularly. I've been working on my derivative map script as of late and it's actually nearing a point where it's ready for a beta release. Pretty much the only thing I've got implemented in the unreleased PW3 v6.0 is three preset map options. Multiplayer synchronization is still an issue and I'd still like to have a go at the continent stamper. Both of these issues are also present in my derivative so I will do my best to address them when I can, and when I do I'll implement them in PW3 as well.
     
  19. Lachlan

    Lachlan Great Builder of Civs !

    Joined:
    Mar 27, 2002
    Messages:
    2,072
    Location:
    European Union
    Ok, thanks for the answer...

    Happy news !
     
  20. gurocat

    gurocat Chieftain

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Messages:
    12
    Check the version in post #481, above. It has been tuned to give good results.
     

Share This Page