1. We have added a Gift Upgrades feature that allows you to gift an account upgrade to another member, just in time for the holiday season. You can see the gift option when going to the Account Upgrades screen, or on any user profile screen.
    Dismiss Notice

Quo's Spheres of Intrigue v8.0.7

Mini expansion that adds spheres and other concepts to the game

  1. JudiousDubiousMaximoose

    JudiousDubiousMaximoose Chieftain

    Joined:
    May 3, 2019
    Messages:
    4
    Update: OK! I was successful in editing out all the pantheons and well, more importantly, I was getting a fail to load mod due to Earth Goddess pantheon being tied to the Quo_Governors_Code file so I ended up leaving that one in there. Thanks for all the hard work you put into the mod! Really appreciate it!
     
    Last edited: May 5, 2019
  2. Guynemer

    Guynemer King

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    636
    Bug report: Playing a game as Saladin, and I'm getting multiple "All individuals of this type have already been earned" on the Great Person screen. Generals, Admirals, Scientists, Writers, Prophets--all gone. Interestingly, one and exactly one of each of those has been earned by other civs--and I got a Prophet the same turn Peter got the only other one taken. And no other Great People have been earned yet. I'm not sure if this is a mod conflict--I haven't activated any new mods from previous playthroughs, and never encountered this bug before.

    EDIT: Also, Alexander doesn't have a friendship bonus listed in the diplomacy screen or Civilopedia.
     
    Last edited: May 5, 2019
  3. isau

    isau Deity

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Messages:
    3,053
    Interesting. Weird. Never seen this one before. Was this the only mod running?
     
  4. Guynemer

    Guynemer King

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    636
    No, I had several others running at the same time; I tried another Saladin game just yesterday, and everything worked fine. Same mods and everything.

    I can not explain it. Computers, man. Who knows?
     
  5. Guynemer

    Guynemer King

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    636
    I should note that the tech tree weirdness--unlocking future era techs early with, for example, replaceable parts--is still present.
     
  6. isau

    isau Deity

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Messages:
    3,053

    This bug is connected to the increased tech and civic costs in this mod. I'm still trying to figure out if a fix is possible. It should be, but it's going to require some math that I'm not particularly strong in.
     
  7. Infixo

    Infixo Deity

    Joined:
    Jan 9, 2016
    Messages:
    3,494
    Gender:
    Male
    Location:
    Warsaw
  8. Guynemer

    Guynemer King

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    636
    looking forward to how you will incorporate the upcoming patch changes, isau. this mod never fails to please.
     
    Last edited: Jun 19, 2019
  9. DanaLea

    DanaLea Prince Supporter

    Joined:
    Oct 15, 2002
    Messages:
    378
    Gender:
    Female
    Location:
    Houston, TX
    June patch is out now, and my mod is broken. *cry* It won't even load. :sad:
     
  10. isau

    isau Deity

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Messages:
    3,053

    I will have a look soon, once I digest what is in the new patch.
     
  11. isau

    isau Deity

    Joined:
    Jan 15, 2007
    Messages:
    3,053
    isau updated Quo's Spheres of Intrigue with a new update entry:

    Quo's Spheres of Intrigue v8.0.6 ALPHA

    Read the rest of this update entry...
     
    [to_xp]Gekko likes this.
  12. Grathocke

    Grathocke Marquis

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    243
    Gender:
    Male
    Location:
    New Orleans, Louisiana, USA
    Thanks for today's update.
     
  13. DanaLea

    DanaLea Prince Supporter

    Joined:
    Oct 15, 2002
    Messages:
    378
    Gender:
    Female
    Location:
    Houston, TX
    A while back I told you that when I turn off spheres that I was unable to assign any governors. And you fixed it (Thank You!)

    But because I understand that the point of this mod is NOT to turn off spheres, I didn't tell you that the governors still have issues. I could appoint them, but for the first 4 or 5, I couldn't reassign them nor promote them. The next two I could appoint, reassign, and promote, but I couldn't get any more new ones. I just dealt with it.

    However, when I started playing with the current version, the one with beliefs turned off (what exactly does that mean, what's missing?) the governors are working perfectly! Not sure where the conflict was but there's a relationship in there of some sort.

    I think I'll keep this version for a while. LOL
     
  14. Guynemer

    Guynemer King

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    636
    The changes Isau made to pantheon beliefs in previous versions were removed in this version.

    Some things that I noticed that are changed in the patch that might have some impact on the mod: Canada and England both had some changes; tech tree was changed in cost and in some connections; and the way unusable great people points get changed into faith will have a pronounced effect with the Holy Site changes in the mod. That's just scratching the surface, of course.
     
  15. pumpyjay

    pumpyjay Chieftain

    Joined:
    Jul 5, 2018
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    If I could just disable the governor changes, I really liked the governors in Tweaks.
     
  16. Setis

    Setis Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    57
    So with the recent changes to IZs, I don't think I could EVER play a Mainland Asia civ with your mod now. No IZs really hurts.
     
  17. lawyergamer

    lawyergamer Chieftain

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    5
    Is there any way to disable the changes made to governors? I’ve always played with combined tweaks on but with this latest version I find the duplicate governors to be too immersion breaking. I love everything else you’ve done though!
     
  18. Guynemer

    Guynemer King

    Joined:
    Feb 20, 2002
    Messages:
    636
    Yeah, as far as maluses go, that might be a dealbreaker at this point.
     
  19. Grathocke

    Grathocke Marquis

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    243
    Gender:
    Male
    Location:
    New Orleans, Louisiana, USA
    Not positive on this, but it may work. Find the Quo_Governors_Code.sql file in the Gameplay folder of the mod. Disable all the text and it will probably revert to the original governors. If it doesn't, then you'll need to reinstall, or just make a copy of the original first so you can copy it back.
     
  20. Setis

    Setis Chieftain

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    57
    I think I found another bug. The Vizier governor, at least when granted to the Mongols, can't be placed in another civilization, even though he has abilities that specifically say they work when placed in a foreign capitol.
     
    pramit likes this.

Share This Page